در سینما‌مردم مطرح شد؛

طول می‌کشد که آرمان‌ها تبدیل به متن و تصویر شود

اولین قسمت از برنامه «سینمامردم» ویژه برنامه تلویزیونی چهاردهمین جشنواره فیلم عمار به میزبانی «سهیل اسعد»، دبیر جشنواره عمار، به همراه «ابوالقاسم طالبی»، فیلمساز و حسین خلج، دبیر بخش «فیلم‌ِما» از شبکه سوم سیما پخش شد.

به گزارش خبرنگار عمار فیلم؛ برنامه‌ «سینمامردم» به میزبانی «سهیل اسعد» دبیر چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، با دکوری متفاوت و با الهام از موضوع محوری جشنواره امسال در حالی هر روز از ساعت 18:00 به صورت زنده از شبکه سه سیما پخش خواهد‌شد که در هر قسمت از آن، فیلم‌سازان و برگزیدگان چهاردهمین جشنواره عمار همچنین داوران بخش‌های مختلف مهمان این برنامه خواهند بود. 

«ابوالقاسم طالبی» در اولین قسمت از برنامه «سینما مردم» ضمن اشاره به آنکه یکی از بخش‌های جشنواره عمار حافظه ملی است، در مورد نسبت سینما با مردم بعد از گذشت 44 سال از انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی در سال 57 درحالی رخ داد که مردم آرمان خواه بودند. انقلاب برای مردم آرمانی بود ولی سینما آرمانی نشد. خیلی از سینماگران بعد از شروع انقلاب از ایران رفتند و تصور کردند که انقلاب سقوط می‌کند. آن زمان سینما، سینماگری نداشت که این آرمان را به فیلم تبدیل کند. سینما یک هنر پیچیده است. سینمای قبل از انقلاب سینمایی خاص بود که تنها می‌شد روی دو نفر از فیلمسازان آن حساب کرد. طول می‌کشد که آرمان‌ها تبدیل به متن و تصویر شود. سینما، سینماگر آرمان خواه می خواهد اما آرمانخواه ماندن سخت است.

دبیر چهاردهمین دوره جشنواره فیلم مردمی عمار در برنامه سینما مردم گفت: طبیعتا امسال به دلیل اوضاع منطقه، برنامه عمار رویکرد متفاوتی گرفت. شعار فلسطین همیشه شعار عماریون بود و دغدغه جدی دوستان و مسئولین یک محور اصلی یعنی فلسطین بود. منتهی امسال اتفاقی که افتاد برای ملت فلسطین و اتفاقاتی که در فضای بین المللی رخ داد آگاهی که مردم بین‌الملل پیدا کردند نسبت به قضیه فلسطین موضع‌گیری‌هایی که دیدیم واقعا متفاوت بود. آگاهی که امروز در دنیا ایجاد شده خیلی عجیب است. به نظرم عمار باید این را به عنوان یک فرصت نگاه کند؛ فرصت بالا بردن آگاهی مردم. در سینما به خصوص مستند می‌تواند از این فرصت استفاده کرد چون زبان مستند خیلی به مسائل پیرامون فلطین نزدیک است. بعضی از تحلیلگران می‌گفتند جبهه مقاومت با رسانه اینبار پیروز شده‌است. تصاویری که در اخبار و تلویزیون دیدیم تصاویری بود که در تاریخ مقاومت ندیده بودیم. این نقش رسانه است. عمار این فضا را باز کرده است که عموم مردم هم بتوانند قهرمان این تحول باشند.

اسعد در پایان گفت: نکته بعدی این است که امسال در محتوا تحول را دیدیم. ما بحث تکرار را لمس می‌کردیم. قالب و شمایل ظاهری تغییر می‌کرد ولی محتوا و خلاقیت در رکود بود. امسال هم به خاطر این اتفاقات و نگاه بین‌المللی در محتوا هم شاهد تنوع هستیم.

به گزارش عمار فیلم،«سینمامردم» ویژه برنامه تلویزیونی چهاردهمین جشنواره فیلم عمار از امروز 20 دی‌ماه آغاز و تا پایان جشنواره به روی آنتن شبکه سه سیما خواهد رفت.