در سینمامردم مطرح شد؛

وظیفه امروز سینما؛ بازگشت به میانِ مردم

هفتمین قسمت از برنامه «سینمامردم» با حضور «محمد صادق شهبازی» قائم مقام شورای سیاستگذاری جشنواره عمار، «ساسان فلاح‌فر» تهیه کننده مستند «مردی با آرزوهای بزرگ» و «محمد صالح نیک‌نام»کارگردان مستند «آلترناتیو» برگزار شد.

به گزارش عمار فیلم؛ «ساسان فلاح‌فر» تهیه کننده مستند مردی با آرزوهای بزرگ در رابطه با اثر خود گفت: مستند مرتبط با شهید حسن تهرانی مقدم است. کسی که ما آن را با نام پدر موشکی ایران می شناسیم. ما به بخشی از تلاش های این شهید پرداختیم و براساس نگاهی به موشک های جامد این مستند را ساختیم. فلاح فر در رابطه با امکانات و اراده افراد گفت: یک جمله معروفی وجود دارد و آن اینکه شهید تهرانی مقدم می گوید:« فقط انسان های ضعیف اندازه امکانات خود کار میکنند» ایشان با امکانات بسیار کم به این نقطه رسیدند و ما الان نتیجه فعالیت های ایشان را می بینیم.

در بخش دیگر برنامه «محمد صادق شهبازی» قائم مقام شورای سیاست گذاری جشنواره گزارشی از دوره اول تا کنون جشنواره مردمی عمار را ارئه دادند و افزودند: ما در دوره اول روی مهم ترین موضوع آن زمان یعنی فتنه 88 متمرکز بودیم و در سال های بعد با توجه به اتفاقات رخداده روی آن موضوعات تمرکز می کردیم. موضوعاتی چون: جنگ اقتصادی، نقد درون گفتمانی، مدافعان حرم، کارگر ایرانی، آینده ایران و سال گذشته نیز موضوع «زن ایرانی» را در نظر گرفتیم و امسال نیز عنوان « نظم جدید جهانی با محور فلسطین» را داریم. البته در بستر این موضوع عناوین دیگر نیز مطرح شد ولی این موضوع محور قرار گرفته شده است.

شهبازی در رابطه با جشنواره و جنبش واره بیان کرد: ما در عمار نمی خواستیم مانند جشنواره های موجود باشیم ما قصد داشتیم یک حرکت عمومی صورت بگیرد. سینما که از مردم دور افتاده بود باید در میان مردم می آمد. ما نمی خواستیم فقط مردم به سمت سینما بروند بلکه سینما باید به سمت مردم می آمد یعنی مردم در انتخاب سوژه دخیل می شدند. عمار جنبشی است که مردم خود را در آن دخیل می کنند و سلبریتی های ما قهرمانان مردم هستند.

قائم مقام شورای سیاست گذاری جشنواره عمار در رابطه با این موضوع که تا چه اندازه این جشنواره به اهداف خود نزدیک شده است گفت: ما این حرکت را شروع کردیم تا مردم بیایند و حضور پیدا کنند و در بهترین حالت اگر در همه جا گسترده شود باید تبدیل به یک جنبش ملی شود. ما در عمار دوم گام داشتیم. ابتدا شکستن آن فضا و ورود به سینما بود. در گام دوم علاوه بر قالب مستند ورود به قالب داستانی هم مورد توجه قرار گرفت ضمن آنکه جشنواره نیز فضای بین المللی داشته باشد. ما دنبال این هستیم که قالب های جدید را اضافه کنیم.

محمد صالح نیک نام در رابطه با مستند آلترناتیو گفت: ما در این مستند سراغ پرونده آیت الله شریعتمداری رفتیم و تمرکز اصلی ما در برهه 1342 تا 1358 بود زیرا اسناد بیشتری در این بازه زمانی وجود داشت و روایتی جامع و مستند را می توانستیم ارائه کنیم. علت اینکه سراغ این سوژه باتوجه به حساسیت آن رفتیم آن بود که اولا این موضوع امتداد روز دارد و اکنون هم در جامعه وجود دارد و جهت بعدی سوال مردم است که چرا سفارت تسخیر شد. ما سعی کردیم در این مستند به این مبحث بپردازیم و پیچیدگی نفوذ را بررسی کنیم.