به گزارش «روابط عمومی جشنواره عمار»، مراسم معنوی اعتکاف رجبیه سال ۹۶ در حالی پایان هفته گذشته به اتمام رسید که بیش از ۸۰۰ هزار معتکف در ۵ هزار و ۷۱۹ مسجد به عبادت پروردگار خود پرداختند.
مراسمی که همچون باقی مناسبتهای ملی و مذهبی برای فعالان فرهنگی سراسر کشور بستر نابی است تا به تبادل داشتهها و دستاوردهای به روز فرهنگی در میان جوانان و نوجوانان مشتاق جامعه بپردازند.
در میان انواع فعالیتهای فرهنگی موجود، آثار جشنواره عمار و اکرانهای مردمی جشنواره هم در این سالها جای خود را در میان مردم به عنوان فعالیتی تناسب پذیر با این نوع مراسمهای مذهبی باز کرده است.
اعتکاف نیز نمونهای از این دست مراسمهاست که مساجد سراسر کشور را باری دیگر میزبان آثار جشنواره عمار میکند.
بنابر بازخوردهای اکرانهای مردمی رسیده به دبیرخانه جشنواره عمار، ۳۰ اکران متفاوت در مساجد میزبان معتکفینِ مرد و زن برگزار شده است که از این تعداد ۴۶ درصد در روز اول اعتکاف، ۴۶ درصد در روز دوم اعتکاف و تنها ۸ درصد در روز سوم برگزار شده است.
این اطلاعات قابل بررسی است که آیا رغبت برای اکران در روز سوم کمتر از روزهای دیگر است یا موانع برگزاری در روز سوم بیشتر است و یا اصلا این تعداد کم به خاطر عدم ارسال اطلاعات اکرانهای صورت گرفته در روز سوم است؛ اتفاقی که پس از هفت سال از اکرانهای مردمی، همچنان در میان اکران کنندگان وجود دارد و همچنان بعضی از اکران کنندهها نسبت به رسانهای کردن فعالیت ارزشمندشان اهتمام کمی دارند.
بنابر این گزارش، در ایام اعتکاف امسال ۱۸۹۴ معتکف در مساجد ۱۴ شهرستان از جمله مسجد دانشگاه شهید مدنی و مسجد جامع تبریز در استان آذربایجان شرقی، مسجد جامع مزرعه امامِ شهرستان نایین در استان اصفهان، مسجد امام حسن(علیه السلام) شهرستان نور مازندران، مسجد حجت بن الحسن(عج) شهرستان دزفول، مسجد خاتم الانبیاء شهرستان اندیمشک، هیئت محبین قاسم(علیه السلام) شهرستان بهبهان، مسجد صاحب الزمان(عج) شهر صیدون، مسجد صاحب الزمان(عج) روستای هپرو، مسجد سیدالشهدا(علیه السلام)، مسجد جامع شهر قلعه تل، مسجد صاحب الزمان(عج) روستای دم آبِ شهرستان باغملک، مسجد مسلم بن عقیل شهرستان اهواز در استان خوزستان، مسجد مهدیه کارخانه قند شهرستان ورامین استان تهران، مسجد عنبر آباد در استان کرمان، مسجد حضرت ابوالفضل(علیه السلام) شهرستان مشکین شهر در استان اردبیل، مسجد امام حسین(علیه السلام) روستای دهفول، مسجد جامع شهر فیروزان مسجد محمدیه و مسجد شهید دستغیب در شهرستان نهاوند استان همدان، مسجد مرودشت و مسجد جامع شهر صغاد شهرستان آباده در استان فارس و مسجد امام باقر(علیه السلام) شهرستان خوسف در استان خراسان جنوبی به تماشای آثار جشنواره عمار نشستند.
در این میان به ترتیب اکران کنندههای دو شهرستان باغملک در استان خوزستان و شهرستان نهاوند در استان همدان بهترین عملکرد را در سراسر کشور داشتند.
تعداد ۴۳ اثر نیز در اکرانهای مردمی به نمایش در آمد که آثاری از جمله «من مدیر جلسه ام»، «دایو»، «ترمینال غرب»، «فرشتههای آسمانی»، «چوب بستنی»، «کمی آنسوتر»، «به خاطر یک مشت علف»، «خاک منتظر»، «سینمای ۹۹ درصدی»، «نبرد پنهان»، نماهنگ «ماه و تماشا»، نماهنگ «وارثین»، «جیب کت»، «پدر»، «مزاحم»، «قابلمه»، «عشق عادت»، «صف»، «آنتراکت»، «تولد»، «پستوی خالی»، «مادرانه»، «سید ابراهیم»، «اکسیژن»، «پرورش بلدرچین»، «حق الناس»، «لباس ایرانی»، «فیل و الاغ»، «لکه»، «علمک»، «هنگامه»، «مجموعه بختک»، نماهنگ «ما ایستادهایم»، «خانه»، «نافرمانی»، نماهنگ «سپر»، نماهنگ «لبیک»، «ولد»، «وصیت نامه»، «فتوکپی»، «قرآن بخوانیم»، کلیپ «سلام» جشنواره هفتم و نماهنگ «تخریب قبور شهدا» در این لیست قرار میگیرند.
مستند «مادرانه» به کارگردانی ساسان فلاح فر، آثار حسین دارابی و «ترمینال غرب» اثر قربانعلی طاهر فر در بین آثار نام برده شده از بیشترین استقبال برای اکران برخوردار بودند.