به گزارش پانزدهمین دبیرخانه جشنواره عمار، آیین اختتامیه با قرائت قرآن توسط محمدرضا ناصری، فرزند شهید مدافع حرم علی ناصری آغاز شد. پس از آن نیز کلیپ «سلام از اهالی فلسطین» و «آنچه در عمار گذشت» تداعیگر حال و هوای پانزدهمین دوره جشنواره بود. به رسم هرساله جشنواره عمار، اهدای جوایز توسط خانواده شهدا انجام شد و از خانواده شهیدان شهیاری، موسوی و محمدخانی برای اهدای جوایز دعوت شد.
معرفی برگزیدگان بخشهای مختلف
در بخش جمهور پیروز، لوح افتخار به دلیل «ارائه روایتی خوش ساخت از مجاهدت مادری امیدوار» به اثر «ماهد» به کارگردانی حامد نمازی و اثر «میانداران» به کارگردانی صادق قاسمی به دلیل «توجه به نقش مردم در حل مسائل حاشیه کلانشهرها» اهدا شد. فانوس این بخش نیز به دلیل «گفت و گو با نسل جدید درباره ریشههای هویت ایرانی برای ساخت آینده» به اثر «پشت کوههای علی زنگی» به کارگردانی علیرضا باغنشی رسید.
در بخش جنگ فرهنگی هیئت داوران ضمن تقدیر از اثر «سقف شیشهای» به کارگردانی محسن کریمیان و اثر «لابیرنت(هزارتو)» به کارگردانی «محمدرضا عبدالحمیدی»، لوح افتخار این بخش را به دلیل روایت منسجم از یک سوژه مناسب» به اثر «مرد مردم» به کارگردانی مجید بهجت اهدا شد. همچنین لوح افتخار دیگری به دلیل «ساخت مستند پرتره جذاب از هنرمند انقلابی» به اثر «نورالقدس» به کارگردانی احسان شادمانی اهدا شد.
در بخش جنگ اقتصادی و رویای ایرانی، لوح افتخار به دلیل «پرداخت هنرمندانه زندگی مجاهدانه و امید آفرین، زیبا جهانشاهی» نصیب حمید علیداد برای اثر «زیبا» و فانوس این بخش به مستند «بمبها میآیند» به کارگردانی مهدی ملکی رسید. همچنین دو اثر «سه روز قبل پرواز» به کارگردانی علیرضا باغشنی و «زینب» به کارگردانی «عزیز بابانژاد» مورد تقدیر هیئت داوران قرار گرفتند.
در ادامه برنامه نشان مردمی استقلال به دستان خانواده شهید شهریاری به علیرضا یوردخانی، سوژه قهرمان مستند «تلک» اهدا شد. علیرضا یورخانی پس از دریافت این جایزه بیان کرد: «خدمتگزار کوچک مردم ایران هستم. کار خوب خودش دعاست. این یک شعار بود و ما به این شعار عمل کردیم. اگر میخواهیم حزباللهی واقعی باشیم، باید تلاش کنیم گرهای از کار مردم باز کنیم.»
قطعه عربی در جشنواره
در بخش دیگری از این مراسم، مهدی العبودی، خواننده عربزبان حوزه مقاومت فانوس و لوح افتخار خود را از دست خانواده شهدا گرفت. در ادامه نیز جوایز بخشهای عدالت و آرمان روحالله به دست خانواده شهیدان امیراحمدی و حدادیان به برگزیدگان این بخش رسید.
ادامه برگزیدهها
هیئت داوران در بخش مستند «عدالت» ضمن تقدیر از اثر «ارث مادری» به کارگردانی محسن آقایی و اثر «سرطان اجتماع» به کارگردانی محسن اسلامزاده، لوح افتخار این بخش به دلیل تلاش قابل قدردانی برای تبیین مسائل صنفی کارگران معدن به اثر «آوار جان» به کارگردانی محمدعلی ابراهیمی، اهدا شد. فانوس این بخش نیز به اثر «عالیجنابان معدن» به کارگردانی محمود شهبازی رسید. دیگر فانوس این بخش به دلیل «معرفی یک گروه قهرمان مردمی و روایت تصویری از ایستادگی» به اثر «سنگر هفتتپه» به کارگردانی علی زهیری اهدا شد.
در بخش مستند «آرمان روح الله» ضمن تقدیراز اثر «آرمان» به کارگردانی رضوانه فتحی، لوح افتخار این بخش به اثر«تروکاژ2» به کارگردانی محمدهادی نعمتی و اثر«ترورامنیت» به کارگردانی علی سرو و ستاره کوهکن تقدیم شد. فانوس این بخش نیز به دلیل «پرداخت چند وجهی و جذاب به فتنه 1401» به اثر «هشت نفرت انگیز» از مهدی لارویی اهدا شد.
در بخش مستند «حافظه ملی (تاریخ سیاسی)» ضمن تقدیر از آثار «تفسیر و تفنگ» به کارگردانی رضا ایروانی الداغی و سیدحسین امام جمعه و اثر «مافیای بمب افکن» به کارگردانی سید مصطفی سیدالحسینی تقدیر شد، لوح افتخار این بخش نیز به دلیل «ارائه تصویر مستند و عینی از سوء استفاده جریانهای تجزیه طلب و وابسته خارجی» به اثر «دژِی کانو» به کارگردانی «یزدان پرونده» همچنین لوح افتخار دیگر این بخش به اثر «می مات» به کارگردانی «محمد علی رخشانی صابر» به دلیل «ارائه چهره جدیداز مقاومت ملی در برابر تجاوز ستم و تعدی انگلستان در مناطق بلوچستان» اهدا شد.
ضمنا فانوس این بخش به اثر «مستند شهر نو» به کارگردانی سیده مهدیه قریشی تعلق گرفت، همچنین فانوس دیگری به مستند «این یک اعتراض است» به کارگردانی «مهدی محمودی» به دلیل «طرح پاسخ به مسئله دیکتاتوری در ایران و مواجهه عزتمندانه روسای جمهوری ایران با اعتراضات حضوری دانشجویی و ایجاد شورآفرینی و هیجان و نشاط جنبش دانشجویی» اهدا شد.
صدای طنینانداز مرگ بر آمریکا
موزاییک مرگ بر آمریکا در صدای طنینانداز شعار «مرگ بر آمریکا» به ضد آمریکاترین و ضد استکبارترین اثر جشنواره، یعنی مستند «مافیای بمبافکن» به کارگردانی «سید مصطفی سید الحسینی» تعلق گرفت.
فکر و ایده مقاومت به هنر تبدیل شده است
علی مرتضی خبرنگار لبنانی و مشهور شبکه المیادین، ورود شگفتانگیزی به تالار اندیشه داشت؛ او با یک میکروفون خبری وارد سالن شد و چنین عباراتی را بیان کرد: «سلام بر کسانی که ترس را بر دلهای اشغالگران انداختند؛ سلام ایران!«
علی مرتضی در اختتامیه پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار گفت: «میخواهم به لبنانیها بگویم اینجا ایران است و ایرانیها با ما هستند. لبنان قوی است؛ بیش از صد و بیست سرباز صهونیست کشتیم و هزاران نفر را زخمی کردیم و اقتصاد رژیم صهیونیستی را متوقف کردیم.»
وی افزود: «پس از مکتب امام خمینی، همیشه خوشحال بودیم که در زمان حیات سیدحسن هستیم. به شما میگویم که فکر و ایده مقاومت شما حتی از مسلمانان هم عبور کرده است و به هنر تبدیل شده است و ما امروز در جشنوارهای هستیم که ثابت میکند مقاومت در هنر و قلم و رسانه است.»
علی مرتضی در ادامه تصریح کرد: « قبل از جنگ، سیدحسن نصرالله به دشمنان گفت افقی میآیید و عمودی میروید و این حقیقتا از طرف ایران محقق شد.»
وی ادامه داد: « با توجه به اینکه نمیخواهند ملتهای منطقه وجود داشته باشند؛میخواهند ما را از نقشه جغرافیایی حذف کنند و مثل کرونا با ما برخورد میکنند. میخواهم به آنها بگویم ما در هنر و رسانه هستیم. حتی اگر همه وجود ما را از بین ببرید، ما برای این موضوع راهحل داریم.»
فکر و ایده مقاومت به هنر تبدیل شده است
با توجه به بمباران فرودگاه صنعا در یمن، پرواز کمال شرف به ایران دچار تاخیر شد و وی فردا به تهران میرسد از همین رو پیام تصویری این هنرمند به جشنواره «عمار» پخش شد. استاد قدیریان در این کلیپ درباره کمال شرف گفت: «از نکات مثبت کمال شرف صداقت اوست که بخاطر حضور در میدان است. ساده گفتن از خصوصیات مردان میدان است. تبلیغ در اوج حوادث نیز از دیگر ویژگیهای اوست. کمال شرف ضرورتها را خوب فهمیده و دشمن را میشناسد.»
کمال شرف در این ویدیو اظهار داشت: «مراتب تشکر خود را از مردم، حکومت و رهبری برای موضعگیریهای عظیمشان اعلام میکنم. دوست داشتم در این لحظات در کنار شما باشم اما به دلیل محاصره یمن، دیرتر به ایران خواهم رسید. اما این لحظه را تبلور لحظهای استثنایی در هنرم میبینم.«
وی در ادامه افزود: «از عمار بخاطر برنامه خوبی که ارائه داد تشکر میکنم؛ همچنین از هنرمندی که چنین تصویر بزرگی را خلق کرد و باعث امید در دل رهبر انقلاب شد. امیدی که حضرت آقا برای ادامه راه دارد.»
در ادامه هدیه ویژه قطعه فرش حرم امام رضا توسط خانواده شهید بیدی به «علی مرتضی» خبرنگار جبهه مقاومت اهدا شد. پس از این هدیه، فانوسهای جشنواره دوباره درخشیدند.
هیئت داوران لوح افتخار بخش نظم جدید جهانی و نهضت جهانی مستضعفین را به دلیل «سوژهیابی جذاب و پرداخت به نقش گروههای مردمی در حمایت از مقاومت مردم غزه و فلسطین» به اثر «دکتر تانر» به کارگردانی محمد مجیدپور اختصاص یافت. فانوس این بخش به دلیل «روایت جذاب و روان از تاریخ مقاومت فلسطین با استفاده از عکسهای خانوادگی» به اثر «آلبوم خانوادگی» به کارگردانی محمدرضا نوروزبیگی و دیگر فانوس این بخش به دلیل «روایت کامل از تسلیح و گروههای مقاومت فلسطین و نقش شهید سلیمانی در این راستا و بازنمایی تسلیح مقاومت به عنوان بخشی از نظم جدید جهانی» به اثر «در تدارک طوفان» به کارگردانی احسان شادمانی تعلق گرفت.
در بخش بین الملل دیپلم افتخار این بخش به اثر «قدسنا» ساخته سید محمدحسین خلیلی اهدا شد. فانوس این بخش نیز به اثر «حاضر بالمغلوب» ساخته سید محمد غسان زوقان و اثر «شیرین» به کارگردانی زید شکر تعلق گرفت. همچنین لوح افتخار بخش پادکست فضای مجازی به اثر «ماجرای بهمن» ساخته احسان زارع اهدا شد. فانوس بخش تولیدات فضای مجازی به اثر «میدان» به کارگردانی محمد صمصامی تعلق گرفت و لوح افتخار این بخش نیز به «جنگ کوچک» اثر زهره ملامحمدی اهدا شد.
در بخش تولیدات هوش مصنوعی لوح افتخار این بخش به اثر «حق حیات» محمدحسین امامی اهدا شد. فانوس این بخش نیز به اثر «واکنشات» ساخته محمدحسین امانی رسید. لوح افتخار بخش صفحات فضای مجازی به اثر «بافتار» ساخته مرتضی ابراهیم پور اهدا شد.
فانوس بخش صفحات انسان رسانه نیز به حسین جنتی و فانوس دیگر این بخش به سید کاظم روح بخش تعلق گرفت.
خنجر یمنی در دست «صور صعده»
خنجر یمنی، جایزه ویژه اختتامیه پانزدهمین جشنواره عمار، توسط خانواده شهید محمد میرزایی به امیرحسین رضایی و محمدمهدی شعاعی کارگردانان اثر «صور صعده»، اهدا شد.
یکی از فانوسهای جشنواره به دستان پرمهر خانوادههای شهید رفیعی، شهید احمدی روشن و شهید ناصری به سیدعلی شاه موسوی خواننده جبهه مقاومت اهدا شد.
بخش بعدی مراسم اختتامیه به پخش کلیپ معرفی هیئت داوران و نامزدهای بخش تاریخ فرهنگی، اجتماعی و دفاع مقدس اختصاص داشت که با حضور خانواده شهدا و هیئت داوران از برگزیدگان این بخش قدردانی شد.
در بخش مستند تاریخ فرهنگی، اجتماعی و دفاع مقدس، هیئت داوران ضمن تقدیر از اثر «پروانه» به کارگردانی«ایمان احمدی»، لوح افتخار این بخش را به دلیل کارگردانی درست و بدون تکلف و نگاه ملی و انسانی به تلاش خستگی ناپذیر برای وطن و مردم با هر قومیت و مذهب به اثر «همسفر» به کارگردانی «محمدحسین حیدری» و اثر «شیخ محمد» به کارگردانی «روح الله فخرو» به دلیل «کارگردانی و طراحی مناسب و پرتلاش بخش های بازسازی» اختصاص دادند.
ضمنا فانوس این بخش به دلیل «بیانی نو پیرامون موضوعی جذاب از همدلی اهل مسجد و کلیسا در دفاع مقدس» به اثر«چلیپا و هلال» به کارگردانی«محسن اردستانی» تعلق گرفت.
لوح افتخار در بخش فیلمنامه به آثار «سرمنزل» به نویسندگی «کوثر امیدی» ،« به دنبال خورشید» به نویسندگی «مهدی قاسمزاده»، «ایستاده در آوار» به نویسندگی «صائمه گیلانی» و «راه بی بازگشت» به نویسندگی «امیر روئینی» اهدا شد. تک فانوس این بخش نیز برای اثر «ممدوک» به نویسندگی « محسن دانش بیری» به جای ماند.
هیئت داوران در بخش فیلم داستانی بلند ضمن تقدیر از اثر «میرو» به کارگردانی «حسین ریگی»، فانوس این بخش را به «آن دو» به کارگردانی « مرتضی رحیمی» اهدا کردند.
لوح افتخار بخش فیلم داستانی نیمه بلند و کوتاه به اثر «messege(پیام)» به کارگردانی سعید ملتجی و اثر «سیزده سالگی» به کارگردانی محمد اسفندیاری تعلق گرفت و فانوس این بخش سهم «فرزند حبیب» به کارگردانی کریم مهرآبادی شد.
در بخش کاندیداهای دریافت جایزه تیزر فرهنگی، لوح افتخار به اثر «خارج» به کارگردانی «محمدحسین عباسی» و فانوس جشنواره به اثر «شهیدانه زیستن(موج نو)» به کارگردانی «کمیل ارجمندی» اهدا شد.
آیین اختتامیه پانزدهمین دوره از جشنواره بینالمللی عمار با اجرای اثر پرمفهوم «قدسنا» از محمدحسین خلیل به اتمام رسید. البته این مراسم را میتوان آغازی برای اکرانهای مردمی و آیینهای هنر انقلاب در نقاط مختلفی از کشور دانست. آثار پانزدهمین جشنواره عمار در سکوی عماریار برای مخاطبین در دسترس است.