به گزارش عمار فیلم؛ «علیرضا باغشنی» برای حضور در چهاردهمین جشنواره فیلم عمار با مستند «آقای شورا» با خبرنگار عمار گفتگویی انجام داد که در ابتدای امر از چگونگی پیدا کردن سوژه توضیحاتی بیان کرد.این مستند ساز جوان گفت: ساخت مستند و پیدا کردن سوژه شیوههای متفاوتی دارد مثل اینکه کسی پیشنهادی بدهد، جرقه سوژه در مشاهدات میدانی زده شود و از این قبیل … اما در مورد مستند آقای شورا خود همان «آقای شورا» آمد و این پیشنهاد را مطرح کرد، بعد از بررسیهایی که صورت گرفت دیدم سوژه خوبی است و ساخت مستند کلید خورد.
انقلاب توسط مردم بنا شده و حفظ آن هم با مردم است
وی افزود: ویژگی اصلی این مستند اینست که این انقلابی که توسط خود مردم بنا شده با حضور پررنگ همین مردم هم حفظ شده است. این آتش و هیجان به وسیله مردم شعلهور شده و به همین دلیل در این فیلم میبینیم که فردی که قبل از انقلاب با ایثارگری که داشته بدون اینکه کوچکترین آورده مالی برایش داشته باشد به مردم روستا خدمت میکرده حتی تا بعد از انقلاب هم ادامه دار بوده است. اینجوری نبود که بگوید انقلاب به ثمر رسیده پس تکلیف منم تمام شده نه این آقا تا 40 سال بعد هم به تلاشش ادامه داده و عضو شورای روستا بود. بحث بعدی مربوط به جامعه روستایی است که مورد غفلت واقع شده و توجهی به ظرفیتهای آن نمیشود. به همین دلیل ضرورت کار با محوریت روستا احساس میشود که باید بیان شود که چه نقش مهم و بزرگی در انقلاب دارد. موضوع روستا در عین اهمیت بالایی که دارد زیاد مورد توجه قرار نگرفته به همین دلیل احساس کردم باید به این کار بپردازم.
تاثیر «آقای شورا» در پیشرفت روستا
«علیرضا باغشنی» در ادامه درباره تاثیری گذاری افراد در روستاها گفت: با توجه به اینکه روستاها محیط کوچکی دارند وقتی کسی بتواند با ایثارگری در بین آنها محبوب شود باعث وحدت هم میشود و میتواند مردم را جمع کند، در بعضی از روستاها مردم وحدتی ندارند و پیشرفتی هم نمیکنند و دائم منتظر خدمات دولت هستند ولی وقتی یک نفر میآید و بخاطر خدمات صادقانهای که برای مردم داشته محبوب میشود مردم انگیزه پیدا میکنند تا احترام به این فرد اقدامات مثبتی در روستا انجام میدهند مثلا با نیروی کارگری از همان روستا بناهای جدیدی درست میکنند، راه و جاده را بهتر از قبل میکنند اینجوری دولت هم راحتتر میتواند بودجهای در اختیار روستا قرار بدهد تا خودشان باعث عمران و آبادی شوند در واقع محبوبیت آقای شورا باعث این وحدت و پیشرفت شده است.
ویژگی منحصر به فرد جشنواره عمار اکران فیلم برای مخاطب اصلی!
این مستند ساز جوان درباره ظرفیت جشنواره مردمی فیلم عمار در توسعه چنین افکاری بین مردم و ایجاد حس توانمندی در آنها گفت: جشنواره عمار یک خصوصیت منحصر به فردی که دارد بحث اکرانهای آن است که به سمع و نظر مخاطب واقعی میرسد. مثلا همین آقای شورا میخواهد در روستا مدرسه بسازد اما دولت میگوید جنگ است و بودجه ندارد این بنده خدا میاد از مردم روستا به عنوان نیروی کارگری استفاده میکند و مصالح را خودش با زحمت از فلان جا و بهمان جا تهیه میکند و به مردم روستا میگوید هرکس وظیفه دارد مثلا 15 روز بیاید کار کند تا مدرسه ساخته شود چراکه مدرسه هم برای روستاست و هر کاری بکنند برای وضعیت بهتر روستا کردهاند در نتیجه همینجوری توانست مدرسه هم بسازد حالا جشنواره عمار با اکران این قبیل فیلمها در روستا میتواند این حرف را بین روستائیان تبیین کند که خودشان باید با وحدت و در کنار هم بودن به بهبود اوضاع کمک کنند. پس اکران های مردمی عمار قابلیت الگوبرداری دارد.
وی در ادامه گفت: هر اثری که ساخته میشود ویژگیهای منحصر به فردی دارد اما در جشنواره دوازدهم عمار که با فیلم« کشور کوچک من» شرکت کرده بودم هم موضوع حول محور روستا بود و داستان کسی بود که از روستا بلند شد و علم همت را برافراشت و توانست باعث اتفاقات مثبتی در روستا شود، این فیلم در روستاهای اطراف قائم شهر ساخته شده از این نظر یک مقدار با آقای شورا شباهت دارد اما نکته اصلی اینست که یک نفر جهاد میکند و بقیه هم با او همراه میشوند.
«علیرضا باغشنی» توصیهای که به فیلم سازان نسل جوان داشت این بود در هر زمینهای که میخواهند فیلم بسازند نگاه آنها به معضل و مشکل مردم در آن زمینه باشد و گفت: ما مستندسازها باید مشکلات را شناسایی کنیم و فیلم در جهت رفع آن بسازیم مثلا فیلمساز میگوید میخواهم فیلم درباره اعتیاد بسازم خیلی خوبه هدف این باشد که میزان اعتیاد مثلا در مشهد و اطراف آن مشخص شود و با اکران فیلم مسئولین در تکاپوی حل آن بیفتند.
در آخر افزود: علاوه بر آسیب شناسی باید به حوزههای تاریخی هم پرداخته شود تا نسل جدید بتواند درکی از فضای گذشته بیابد و درس بگیرد.
«علیرضا باغشنی» متولد سال 1362 از مشهد فارغ التحصیل رشته مهندسی کشاورزی در مقطع کارشناسی است. او کارگردانی فیلمهای مستندی همچون بیشتر از مادرم، روشنفکر، میهمان خانه دوست، بوی گل محمدی، نشاط خدمت، مادرونه و قیام غریب را برعهده داشته است.
در چهاردهمین دوره جشنواره عمار همانند دورههای پیشین، فرصتی فراهم شدهاست تا علاقهمندان بتوانند منتخب فیلمهای این جشنواره را بهصورت رایگان و با اینترنت نیمبها در سامانه عماریار تماشاکنند. اکران برخط مستند «آقای شورا» در سکوی عماریار (ورود از اینجا) 24 ساعت پس از اکران در سینما فلسطین تهران انجام خواهدشد.