«حاوار» حکایت ۳۵ سال چشم‌انتظاری مادر شهید/ رونمایی در جشنواره فیلم عمار

یونس شهباز مستندساز گفت: تدوین فیلم داستانی «حاوار» به پایان رسید و آماده نمایش در یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار است.

یونس شهباز کارگردان و مستندساز در گفتگو با «عمار فیلم» پیرامون تولید فیلم داستانی «حاوار» در سخنانی گفت: موضوع این فیلم داستانی درمورد مادر شهیدی ۸۵ ساله ای است که ۳۵ سال از مفقودالاثری فرزند او در دوران دفاع مقدس می‌گذرد و او همچنان منتظر برگشتن او است. البته این مادر شهید نام خاصی ندارد و در این فیلم داستانی با عنوان «خان ننه» به مخاطبان معرفی می‌شود.

وی افزود: پس از پایان مرحله تصویربرداری فیلم داستانی «حاوار» که هشت روز به طول انجامید، کار تدوین آن از روز دوشنبه ۲۶ خردادماه آغاز شد و بعد از تقریبا دو ماه چهارشنبه ۱۵ مرداد به پایان رسید. این فیلم هم اکنون آماده نمایش برای مخاطبان و علاقمندان است. البته زیرنویس فارسی این فیلم سه روز طول می‌کشد تا فیلم برای فارسی زبانان نیز قابل درک باشد.

این کارگردان ادامه داد: فیلم داستانی «حاوار» چیزی در حدود ۲۵ دقیقه زمان دارد و به معنی فریاد و حامی و برگرفته از شعر «خان ننه» استاد شهریار است. تصویربرداری این فیلم نیز در روستای توریستی «عیش آباد» از توابع شهرستان «مرند» در استان آذربایجان شرقی انجام شده است.

شهباز خاطرنشان کرد: فیلم داستانی «حاوار» روایتگر داستان مادر شهیدی است هرروز در ورودی روستا می‌نشیند تا فرزند او که در دوران دفاع مقدس برای نبرد با دشمن به جبهه‌های جنگ رفته به خانه بازگردد.

وی اضافه کرد: در این فیلم داستانی، مخاطبان می‌بینند که ماجرای دفن پیکر مطهر یک شهید موجب برطرف شدن اختلاف دو طایفه یک روستا و رفع کدورت بین آنها می‌شود و در نهایت نیز مادربزرگ فیلم ما این شهید گمنام را به فرزندی قبول می‌کند و در مزاری که برای فرزند شهید خود در تپه شهداء تهیه کرده او را به خاک می‌سپارد.

این کارگردان یادآور شد: با توجه به شرایطی که به دلیل شیوع بیماری کرونا در ایران و جهان ایجاد کرده فیلم داستانی «حاوار» را با سختی و مشقت‌های فراوانی تولید کردیم. متاسفانه در این راه برخی از نهادها و سازمان‌ها که در ابتدای تولید این فیلم قول همکاری داده بودند به وعده خود عمل نکردند و ما را در ساخت این فیلم تنها گذاشتند.

شهباز عنوان کرد: به طور مثال یک مجموعه گردشگری قبل از کلید خوردن پروژه قول همکاری به ما داده بود که متاسفانه در همان روز اول فیلمبرداری از همکاری با ما طفره رفت و ما را دچار مشکلات فراوانی کرد. هدف سخن من این است که اگر مجموعه‌ای قول همکاری می‌دهد درست نیست که ناگهان زیر تعهد خودش بزند.

وی اظهار داشت: نکته بسیار جالب و تکان دهنده در ساخت فیلم داستانی «حاوار» این بود که کار فیلمبرداری همزمان با اذان ظهر آغاز شد و کار تدوین آن هم همزمان با اذان صبح امروز به پایان رسید. این موضوع برای من بسیار با اهمیت است زیرا می‌دانم که شهدا به این کار عنایت ویژه‌ای داشته و دارند.

اگر شرایط مناسب باشد و زمینه لازم برای ساخت قسمت دوم فیلم داستانی «حاوار» تا چند ماه دیگر آن را کلید می زنم. البته باید به این نکته اشاره کنم که قسمت دوم این فیلم داستانی، نحوه شهادت این شهید بزرگوار را به تصویر کشیده و چگونگی مفقود الاثر شدن او و اینکه پلاکش به گردنش نیست تا شناسایی شود را برای مخاطبان بیان می کند.