قهرمان روستایی؛ از تلاش برای انقلاب و جبهه‌ها تا خادمی مردم

مستند آقای شورا؛ روایتی از کسی که بیش از 40 سال مسئول شورا است و دیگران او را اینگونه می‌شناسند: روستایی قهرمان، با اخلاص، متواضع، در خدمت انقلاب و همیشه در صحنه. آقای شورا در چهاردهمین جشنواره عمار نیز به عنوان اثر برگزیده تقدیر شد.

آقای سیدحسین حسینی بعد از 40 سال آقای شورا بودن در روستایشان، تصیم می‌گیرد به دلیل کسالت و سالخوردگی دیگر به هیچ وجه کاندید انتخابات شورای روستا نشود. اما او با اختلاف بسیار زیاد نسبت به نفر دوم، رای می‌آورد. مردم روستا او را می‌خواهند؛ حتی اگر اصلا در انتخابات نباشد. او برای مردم روستا و حتی بیش از آن برای همه ایران، یک قهرمان واقعیست.

مستند آقای شورا داستان زندگی یک پیرمرد روستایی را روایت می‌کند که علی‌رغم سادگی در ظاهر و لهجه و رفتار روستایی‌اش، در طول زندگانی خود خدمات کلان و شگرفی را به انقلاب اسلامی و مردم ارائه داده است. که برخی از آنها را تا قبل از ورودش به شورا نام می‎‌بریم: تحویل و انتقال رساله‌های انقلابی امام خمینی از مشهد تا تهران و رشت، پناه دادن به انقلابیون در معرض خطر همچون شهید هاشمی‌نژاد، نمایندگی روستاهای اطراف در تشکیلات انقلابیون و سازماندهی جوانان روستا برای حضور در تظاهرات و پشتیبانی و همراهی در انقلاب، کمک به معضل کمبود نان در مشهد با ایجاد تنورهای نان در روستا و کارآفرینی در صنعت قالیبافی با تعداد 70 80 دستگاه.

او در اولین انتخابات شورای روستا با درخواست مردم کاندید شده و با اختلاف اول شده و دوران مسئولیتش آغاز می‌شود. مسئولیتی که شاید بسیار کوچک به نظر برسد اما برای خادمی مثل او یک فرصت مناسب برای خدمات بسیار گسترده است. او در اوج کمبودها و جنگ و فقر مردم توانست مدرسه بسازد، راه روستا را آسفالت کند، حرم شهدا بسازد و … .

آقا سیدحسین در جبهه نیز بسیار فعال بوده، هم خودش به جبهه می‌رود و هم جوانان روستا را با خود همراه می‌کند. او مدیریت پشت جبهه را نیز دارد، به کار و بار و خانواده‌های رزمندگان می‌پردازد. در این راه مردم هم بسیار با او همراه‌اند و از هرآنچه که دارند برای کمک به جبهه‌ها و انقلاب اسلامی دریغ نمی‌کنند.

قهرمان ما پس از ده‌ها سال خدمت متواضعانه و بااخلاص تصمیم می‌گیرد کمی از حجم کارهایش بکاهد. به دلیل سن و سال و شرایط جسمانی‌اش. اما نیاز به او همچنان دیده می‌شود و مردم نمی‌توانند فقدان او را ببینند پس باز به قهرمانشان رای می‌دهند.

قهرمانی در همان حوالی

علیرضا باغشنی سازنده این اثر، دست به سوژه‌ای اعجاب انگیز و طلایی زده است. سوژه‌ای که اتفاقا نزدیک روستای خودش نیز است. روایتی درخشان از مردی که خود را وقف مردم و انقلاب کرده و در مقابلش هیچ انتظاری نیز ندارد. اتفاقی که به خوبی گواهی می‌دهد این انقلاب به دستان مردم جلو رفته و به موفقیت‌ها رسیده. شاید مخاطبان پس از دیدن مستند به این فکر کنند که هر روستا و هرمحله باید یک سیدحسین داشته باشد.

اشاره و اشاعه از این دست قهرمانان بی‌ادعا و دوست داشتنی در دل روستاها و محلات کمتر دیده شده بی‌شک می‌تواند مانیفست اصلی دولت و مردم در حاکمیت جمهوری اسلامی باشد. تاکید بر توانایی مردم و البته ایجاد و ارائه فرصت‌های سازندگی و پیشرفت به خود مردم. به جای آنکه دولت قیم آنها باشد، افراد موفق و خودساخته باشند و مملکت را از بحران‌ها نجات دهند و پس از آن به پیشرفت برسانند. همانطور که هروقت کار را به خود مردم سپردیم پیروز شدیم. بنابراین مستند آقای شورا می‌تواند یک نسخه مناسب برای حل و فصل مشکلات و معضلات امروز جامعه نیز باشد. ارائه یک نمونه عالی از آنچه که مردم می‌توانند با تکیه بر خود برای خود و انقلاب انجام دهند.