به گزارش عمارفیلم؛ در این مراسم که با اجرای «فاطمه افشاریان» صورت گرفت، ابتدا محمدصادق شهبازی، عضوی شورای سیاستگذاری جشنواره عمار، پیرامون پویش «فلسطینما» و اهمیت روایتگری داستان فلسطین توسط نوجوانان، به نکاتی اشارهکرد: خیلی از کارتونها و فیلمهای معروفی که مخاطب آن بچهها و نوجوانان هستند، ما را از تغییر نظم حال حاضر دنیا میترساند و میگوید نظم بههم میریزد. آنها میخواهند بگویند همین شرایط موجود در دنیا که چند قدرت به بقیه زور میگویند و منابع آنها را می برند، وضعیت خوبی است؛ برای مثال همین آفریقا فقط از قرن 15 تا 19 و فقط برای آمریکا، 100 میلیون نفر از آن به بردگی گرفته شدهاند. این عدد قابل تصور نیست.
شهبازی ادامهداد: آفریقاییها نه امکاناتی داشتند تا زمینهای کشاورزی خود را توسعه ببخشند و نه منابع خود را استخراج کنند. عدهای قدرت زورگو نشستهاند و سایرین را غارت کردهاند و همین موضوع را نیز با فیلم و داستان، توجیه میکنند. نمونه آن، داستان «لوبیای سحرآمیز» است که همه ما دیده ایم. نمونه دیگر، داستان «گالیور» است که میگوید ما همه بلند قد هستیم و شما کوتاه، بنابراین ما حق داریم برای شما تعیین تکلیف کنیم. به این صورت است که وضع دنیا را ثابت نگه داشتهاند.
عضوی شورای سیاستگذاری جشنواره عمار افزود: در مدت چهار ماه پس از 7 اکتبر، 30 هزار فلسطینی شهید شدهاند. حدود 12 هزار کودک در فلسطین شهید شدهاند و در دنیا کسی خم به ابرو نمیآورد؛ چرا؟ چون در ابتدا در رسانه، فضایی را آماده کردهاند مبنی بر اینکه همین است؛ باید این اتفاقات بیفتد. حتما اینها تروریست و آدمهای افراطی هستند. کاری میکنند که در دنیا، در عین اینکه همه شاهد این جنایات هستند، اما کسی کاری نکند.
شهبازی در مورد اهمیت روایتگری در ایجاد انقلاب اسلامی ایران گفت: چیزی که مهم است، این است که این صحنه بههم بریزد. انقلاب ما زمانی مردمی و پیروز شد که نوجوانان به صحنه آمدند. نوجوانها حلقه وصلی بین مسجد، مدرسه و خانه شدند و در نتیجه، والدین آنها نیز به صحنه آمدند. زمانی که امام گفتند شرایط موجود در کشور، شرایط غلطی است و باید تغییرکند، نوجوانها این موضوع را به گوش بقیه رساندند. در آن زمان این امکانات و شبکههای اجتماعی وجودنداشت؛ بچهها اعلامیه مینوشتند یا نوار تکثیر میکردند. با همین امکانات کم، کاری کردند که میلیاردها دلار که در این کشور خرج شدهبود تا برای مثال، کشاورزی ما نابود شود، برهم بخورد. همه اینها توسط روایتگری این نوجوانان برهم خورد.
وی افزود: میلیاردها دلار که خرج میشود تا برای مثال حدود 100 ماهواره فارسی زبان روی کشور ما کارکند و وضع کشور برای ما بد جلوهکند و فلسطینیها را تروریست معرفیکنند نه آدمهایی که هفتاد سال است که زمین شان اشغالشده و تلاش میکنند که آزاد شوند، اما کسی اینها را نمی بیند. همان کاری که در ابتدای انقلاب انجام شدهبود میتواند این شرایط را تغییردهد. اینکه دوباره نسلی بیاید و شروع به حرفزدن کند. اگر ما توانستهبودیم درست روایتکنیم و صدای آنها را به بقیه مردم برسانیم، فلسطین 30 هزار شهید نمیداد؛ ضعف از ما است. اگر بچهها و نسل ما و همینطور سایر کشورها شروع به روایت در اینترنت و سایر فضاها کنند و هرکس احساس مسئولیت کند، شرایط تغییر خواهد کرد، آن هم در وضعیتی که ما در موقعیت ضعف نیستیم.
شهبازی در ادامه از اهمیت اراده در ابتدای انقلاب اسلامی گفت: در ابتدای انقلاب، ما هیچچیزی نداشتیم و ناوهای آمریکایی در خلیج فارس می آمدند، شهید نادر مهدوی به همراه همرزمانش با چند قایق کوچک و به همراه یکسری مسلسل و تفنگ میرفت و مقابل این ناوها میایستاد. در آن زمان، احساس اراده کردیم. نسل جوانتر آن نسل، رفت و با مردم حرفزد. اینهایی که مثل شهید نادری می توانستند، با دست خالی مقابل دشمن ایستادند. اما امروز ما موشک داریم. موشکهای ما نهتنها در داخل کشور، بلکه بابالمندب، جایی که کمکها به اسرائیل میرسد را گرفتهاست. آن «اراده» بود که صحنه را برهم زد. ما در کمپینی که در عمار بهراه انداختیم، میخواهیم این فضای روایت را فعالکنیم. اگر دل همه ما از ماجرای فلسطین به درد میآید، باید صحنه را برهم بریزیم. این صحنه باید با خود مردم، خود نوجوانها و دانشآموزها برهم ریخته شود.
شهبازی: هرکسی به هر طریقی که میتواند، برای بقیه، ماجرای فلسطین را تعریفکند. چرا صفحه «اسرائیل به فارسی» از صفحههای عبری فعالتر است؟ چون متوجهاست جایی وجود دارد که در حال ایجاد این حرکت است و اسرائیل قصددارد ریشه این حرکت را خشککند. نوجوانها و دانشآموزهای ما باید جلوی آن بایستند. این همان کاری است که شماهایی که در «فیلمما» مشارکت کردید، انجام دادید اما کافی نیست. حدود 16 میلیون نفر دانشآموز در کشور وجود دارد. اگر همین جمع امروز ما که برگزیدههای «فیلمما» هستند، شروع به تکثیرشدن و گفتن کند و پدر و مادرها و دوستان خود را همراه سازد، در این موقع است که صحنه موجود، میشکند. هیچ چیز جز روایتکردن و گفتن نمیتواند صحنه فلسطین را عوضکند.
عضوی شورای سیاستگذاری جشنواره عمار از شباهت رژیم آفریقای جنوبی و اسرائیل گفت: در دورهای، رژیم آفریقای جنوبی وجودداشت که مانند رژیم صهیونیستی، نژادپرست و آپارتاید بود. آنها معتقد بودند که رنگ پوست ما سفید است و باید به این سیاه پوستها ظلمکنیم. سالها بود که در دنیا همه فقط نظارهگر بودند اما با پیروزی انقلاب اسلامی، ما گفتیم که دو کشور را به رسمیت نمیشناسیم و باطل هستند؛ اول اسرائیل و دوم، رژیم نژاد پرست آفریقای جنوبی. آنقدر از این ماجرا گفتیم تا همه متوجهشدند که رژیم آفرقای جنوبی، نژادپرست و ظالم است و در نهایت، آن رژیم فروپاشید. ما میخواهیم با همت و کمک شما و به وسیله روایتکردن، رژیم اسرائیل را نیز به فروپاشی برسانیم.
شهبازی در پایان خاطرنشانکرد: این کاری که در حال انجام آن هستید، بزرگترین حمایتی است که میتوان از فلسطین کرد. هرکسی بگوید و دیگران را آگاهسازد. انشاالله با همین «گفتن» کاریکنیم که رژیمهایی که نژادپرست هستند، از بین بروند.
پس از صحبتهای محمدصادق شهبازی، برگزیدگان پویش سراسری «فلسطینما» معرفیشدند. سارا امیرخانلو از مازندران، محمدمهدی ولیزادگان از آذربایجان غربی، نیایش مجریان از مازندران، نازنینزهرا سقایان از تهران، میلاد مدبریان از قم، فاطمه عرفان از مرکزی، معصومه وحدتی از قم، هلیا نجفزاده از مازندران، سید ایمان عباسی از گیلان و مهرانه مجریان از مازندران، برگزیدگان این پویش بودند.