در مصاحبه با زهرا چخماقی گفته شد:

خودسازی، ویژگی زن موفق ایرانی / مادرشهیدان خالقی‌پور الگوی صبر و ایستادگی

همه ما نیازمند «نهضت تولید محتوای مردمی» در راستای  جلوگیری از فراموشی زنانِ قهرمان ایران هستیم.  نهضتی که نوجوانان می‌توانند در آن پیشرو بوده و با حضور در بخش «فیلم ما» جشنواره مردمی عمار در نجات‌دادن سوژه‌ها از خطر فراموشی سهیم باشید. «زنانِ قهرمان»، زنان عادی‌ای هستند که اطراف ما زندگی می‌کنند و نسل جدید به راحتی می‌تواند با آن‌ها احساس هم‌ذات‌پنداری کرده و به عنوان الگو انتخاب کند.

به گزارش عمارفیلم؛ این روزها مسابقه فیلمسازی ویژه دانش‌آموزان برای معرفی زنان موفق ایران تحت عنوان «نهضت روایت زن ایرانی» در بخش فیلم ما سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در جریان است.

به همین دلیل به سراغ «زهرا چخماقی» خبرنگار صداوسیما رفتیم تا نظر وی را در مورد این پویش جویا شویم:

 

خودسازی، ویژگی زن موفق ایرانی

چخماقی اظهار داشت: زن موفق کسی‌است که بتواند بین فعالیت‌های شخصی، خانوادگی، فردی و اجتماعی‌اش تعادل و توازن برقرار کرده و آنقدر توانمند باشد که اگر جایی احساس کرد می‌تواند کمک کننده باشد حتما آن مسیر را در جهت پیشرفت، موفقیت و پیروزی پیش ببرد.

چخماقی افزود: زن موفق پارامترهای مختلفی دارد شاید این موضوع به دوران کودکی و تربیتی که در خانواده شامل حال او شده، پدر و مادری که داشته، نوع پرورشی که در مدرسه، جمع دوستان و دانشگاه داشته بر می‌گردد.  از طرفی کار کردن روی بعضی خصلت‌های اخلاقی در طول زمان در کنار آن نوع پرورش و تربیت نیز می‌تواند از پارامترهای زن موفق باشد. همچنین بخشی‌ از این پارامترها نیز به خودساختگی آن زن مربوط می‌شود که فرد خودش را پیدا کرده و روی خصوصیت‌های اخلاقی و ویژگی‌های مثبت خودش کار کرده و ویژگی‌های منفی را کنار بگذارد و خودش به رشد خودش کمک کند.

 

چخماقی در پاسخ به سوال معرفی زنان موفق اطراف خود گفت: برای من مادرم یک زن موفق است چون احساس میکنم در کنار فرزندآوری و فرزندپروری، فعالیت اجتماعی و اثرگذاری خودش را هم داشته ضمن اینکه در برهه‌های مختلفی دیدم که ایشون خیلی قوی ظاهر شدن و اصطلاحا در مشکلات نباخته و در کنار یار و یاور خودشان یعنی پدرم بوده و هستند و در واقع به من درس ایستادگی و مقاومت دادند.

 

مادرشهیدان خالقی‌پور، الگوی صبر و ایستادگی

چخماقی افزود: زنان موفق زیادی را مواجهه داشتم اما آخرین موردی که برای من خیلی قابل توجه بوده مادر شهیدان خالقی‌پور بود. ایشان از آن دسته زن‌هایی‌است که روی من خیلی اثر داشته و دارند.

چخماقی در ادامه بیان کرد: کتاب زندگینامه ایشان به اسم «درگاه این خانه بوسیدنی است» راه‌هایی که رفته‌اند، ایستادگی، مقاومت و تربیت نسلی که داشته‌اند را روایت می‌کند.  وقتی برای تهیه گزارش به مدرسه‌ای رفته بودم  بخش هایی از این کتاب در آن مدرسه گفته شد و دیدم که همه دختران دانش‌آموز که هیچ درکی از مادر بودن نداشتند اشک میریختند. وقتی ایشون از زندگی خودش میگفت، از خبری که شهادت فرزندانش بود و مواجهه ایشان با این خبر و بیماری‌هایی که خانواده‌ایشان درگیرش شد و مقاومت و صبوری ایشان خیلی تاثیرگذار بود و همه توانستند از ایشان به عنوان یک زن موفق ایرانی درس بگیرند.

 

چخماقی در پایان اشاره کرد: برای تک تک نوجوانانی که قصد روایتگری دارند، آموخته‌ای از دانش خبرنگاری خودم را هدیه دهم.

 

شما نوجوانان عزیز می‌توانید آثار خود را تا تاریخ 31 فروردین‌ماه 1402 به آدرس @Filmema13 در پیامرسان‌های شاد، بله، ایتا و روبیکا ارسال نمایید.