دوشنبه 03 اردیبهشت 1397، ساعت 16:46
خانه » یادداشت » به وقت شام؛ اولین فیلم درام با موضوع داعش در سوریه
به وقت شام؛ اولین فیلم درام با موضوع داعش در سوریه
به وقت شام فیلم جدید و پرهیاهویی که جنگ مقابل آنچه موسوم به"دولت اسلامی" است را نشان می دهد، شایسته مخاطب جهانی است.
به گزارش «عمار فیلم»، پروفسور تونی هال استاد دانشگاه لت بریج کانادا درباره فیلم حاتمی کیا یادداشتی نوشت که در ادامه میخوانید:
به وقت شام فیلم جدید و پرهیاهویی که جنگ مقابل آنچه موسوم به”دولت اسلامی” است را نشان می دهد، شایسته مخاطب جهانی است.
کارگردان به وقت شام، ابراهیم حاتمی کیا، دوربینش را به سوی رویارویی جنجالی شخصیت ها، باورها و نیروهای نظامی نشانه می گیرد.
باتوجه به این که فیلم به وقت شام در یک موسسه فیلمسازی پرکار در ایران تولید شده است، جای تعجب ندارد که دو تن از جذاب ترین شخصیت های فیلم، یک پدر و پسر ایرانی باشند.
بابک حمیدیان با حسی از شجاعت و آرامش در نقش علی، پسری که در نیمه راه بازگشت به خانه، پشیمان شده و به صحنه نبرد بازمی گردد، به ایفای نقش می پردازد.
بحران به دلیل شکست پالمیرا در سوریه شرقی مقابل دولت اسلامی به وجود آمده است.
دولت اسلامی» اغلب با عنوان ISIL یا ISIS شناخته می شود. داعش واژه ای فارسی و عربی برای شناساندن این سازمان بدنام است. از این رو، در نوشتار پیش رو من از واژه داعش استفاده خواهم کرد.
علی و پدرش یونس، برای فراردادن گروهی سوری تبار از پالمیرا، تیم پروازی تشکیل می دهند. این پرواز باید از مسیر تروریست ها عبور کند. ستاره این سکانس یک فرد یا یک شخصیت خاص نیست، بلکه یک پروداکشن با تکنولوژی پیشرفته است. این تکنولوژی امکانی را فراهم ساخته که در آن بخش اعظم نبرد آغاز میشود.
من تاکنون یک نمایش سینمایی،به قوت آن تصاویری که با یک هواپیمای غول پیکر در به وقت شام به تصویر درآمده است، ندیدهام.
به وقت شام اولین فیلم درام با موضوع داعش است که من دیده ام. در این فیلم، داعش که در بخشی از جهان، مبدل به نیروی مهمی در حوزه ژئوپولتیک شده، نمایش داده می شود.
به نظر من ابراهیم حاتمی کیا به داعش به عنوان باقی مانده افراط و انحطاط غربی می نگرد. اساسا بعضی از اعضای داعش غربی هایی هستند که با هدف تبلیغاتی به ظاهر اسلامی درآمده اند. حاتمی کیا برخی از آن ها را به عنوان نماینده رفتار فاسد اسلامی نشان می دهد.
به وقت شام به مسائل خاص شرق مرکزی مربوط است و همچنین مشکلاتی که به شکل گسترده ای در زندگی بشری رایج است را مطرح می سازد.
به عنوان مثال، علی با مادرهمسرش در چالشی است تا توضیح دهد که چگونه میان کمک به دیگران در سرزمینی دور و مسئولیت در قبال خانواده خودش در فشار قرار گرفته است.
در به وقت شام جذابیت های بسیاری برای مخاطبان غیر ایرانی و علاقه مندان به ظهور دوباره ایران به عنوان محرک و اثرگذار در ژئوپولتیک جهانی وجود دارد.
ورود “به وقت شام” در صحنه جهانی بخشی از جریانی است که در آن ایران را در جایگاه حقیقی اش در بین مولدین اصلی فرهنگ در دهکده جهانی قرار می دهد.
پروفسور تونی هال
پروفسور تونی هال
ناشناس
باید کاری کرد هر شب چنین جمعیتی بره فیلم و ببینه هر شب ۵ هزار نفر تو هر شهر برن فیلم و ببینن... طوری سینماگرا تا صبح مجبور بشن سانس ویژه بذارن...
ناشناس
بله من به این چیزهایی که بیان کردید باور دارم اما ما هم داریم کم کاری میکنیم...ده میلیارد کافی نیست...یازده میلیارد و دوازده میلیارد هم کافی نیست وقتی فیلمی کم کیفیت با کارگردانی ضعیف و لوده مثل نهنگ عنبر ۲۱ میلیارد میفروشد و عجیب اینکه بلیت نهنگ عنبر حضوری در سینما گیر می آید و بلیت به وقت شام و لاتاری را سه هفته باید بچرخی و آخر هم سینما تیکت بخری و الا حضوری گیرت نمیاد...اما در نهایت فروش نهنگ عنبر بالاتره!!! و در عجب میمونی که اون صف و استقبال که نبود برای نهنگ عنبر چرا انقدر فروخت و چطور؟!؟!
به خدا اگر در هر مسجدی پایگاه های دائمی برپا کنید به مساجد پیشنهاد بدید که یک مسئول فیلم داشته باشند و هر وقت فیلمی را به آنها گزارش دادید در بین مسجدی ها برایش تبلیغ کنند... و بعد بگویید که این به حسینیه ها هم برود غوغا میشود...و ای کاش این غوغا برای به وقت شام راه بیافتد تا از روی پرده به کلی پایین کشیده نشده... با وجود فروش بالای فیلم باز هم سعی دارند هر چه زودتر لاتاری و به وقت شام رو پایین بکشند...باید از غصه دق کنیم اگر ببینیم که همین امسال وقتی مغزهای زنگ زده شون اکران شد فروشش و به هر ضرب و زوری هست بالا ببرن... قشر سینمابرو اونها هستن و همونطوری فروشنده رو که واقعا بی مزه است بالا بردن... برای این فیلم مغزهای کوچگ هم نهایت تلاششان را می کنند اصلا شده باشد از یه جایی سرمایه بیارن و بلیت بخرن و دور بریزن یه کاری میکنند فروشش بره بالا و چه بد میشه اگر از به وقت شام بالاتر بزنه... ۱۰ میلیارد کافی نیست بخشی از این پول میرود برای سینمادارها..هزینه های اوج هم جای خودش... بنابراین باید این فیلم خیلی بیشتر از اینها بفروشد که هزینه هاش جبران بشه لاتاری بردش و کرده چند برابر هزینه فروش کرده و جای خوبی ایستاده اما به وقت شام نیاز به تلاش داره تا فروشش خیلی بالاتر بره...
چرا کاری نمیکنیم و چرا انقدر ده میلیارد و برای خودمون بزرگ کردیم که فکر میکنیم تا الانش هم بردیم؟؟؟!!!؟! برای تو دهنی زدن به فضای متوهمانه و انحصاری سینما جون هم بدیم در راه بالا بردن فروش این فیلم روا است...
تو رو خدا یه کاری بکنید... تو رو خدا... راه بیافتین بیان مساجد و محله ها... تو رو خدا با امام جمعه تبریز حرف بزنین... که مردم و به سینما سوق بده به خدا انقد ترک ها با غیرتن خودشون دو میلیون نفرو میفرستن سینما بهش سی میلیارد... به امام جمعه زنجان پیام بدین... که برای عاشورا جمعیت بی نظیر تو شهرشون جمع میشه... اینها اگر متوجه باشن چقدر اهمیت داره همه میان دو میدون...همین شهرهای ترک می ترکونن... مگر برای یه فوتبال صد هزار نفر جمع نمیشن یه جا!؟ چرا برای فیلم نشن؟!هر صد هزار نفر میشه یک میلیارد با بلیت ده هزار تومنی... به خدا باید همت کنیم...
من اگر دستم میرسید به اینها حتما میرفتم و باهاشون حرف میزدم...
خواهش میکنم تلاش کنید... آقای طالب زاده خیلی خنثی با فیلم برخورد میکنن بعضا میگن فیلم محفلیه و این حرفا...اینکه نشد حرف ...اینکه نشد کار... به جای این حرفا باید خط بدن که بچه ها بریزن تو میدون ...
چرا فک میکنید خونه ساختن تو روستا کار جهادیه این نیست؟!
به خدا خیلی مهمه... من اگه پول داشتم میلیارد میدادم فروش این فیلم و ببرم بالا به خدا میدادم...
ولی افسوس میخورم از بی بخاری این لشکر حزب الله که فقط تو جنگ سخت میدونه چیکار کنه و جنگ نرم و به کلی فراموش کرده...