به گزارش «روابط عمومی جشنواره عمار» و به نقل از فارس، اولین هفته فیلم سینمای مستقل ایران در آرژانتین از تاریخ ۵ تا ۷ اسفندماه (۲۳ تا ۲۵ فوریه) به همت دبیرخانه بین الملل جشنواره مردمی فیلم و با همکاری انستیتو ملی سینمای آرژانتین(INCAA) در بوینس آیرس پایتخت این کشور آمریکای جنوبی برگزار می شود.
در این برنامه چندین فیلم سینمایی و کوتاه ایرانی طی سه روز در دو سالن سینمای پرطرفدار بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین، به نمایش گذاشته خواهند شد و ورود برای عموم رایگان خواهد بود. (۱)
روابط فرهنگی ایران و آرژانتین قدمتی بیش از یک قرن دارند و شاید بتوان نامگذاری میدانی در تهران به نام “آرژانتین” و میدانی به نام “ایران” در بوئنوس آیرس را اولین گام تعاملات فرهنگی دو کشور دانست.
مردم آرژانتین نسبت به فرهنگ و تمدن ایرانی شناخت بسیار خوبی دارند. علیرغم اینکه در ۲۰ سال گذشته بصورت مداوم شبکه های خبری و رسانه های ارتباط جمعی وابسته به صهیونیست ها بیشترین حجم تبلیغی را علیه جمهوری اسلامی ایران در این کشور داشته اند، نام ایران همچنان در بین مردم این کشور بسیار با احترام یاد می شود.
تأسیس مسجد التوحید بعنوان اولین مرکز شیعیان این کشور، کمک به شیعیان آرژانتینی، تأسیس مدرسه، تأسیس کانالهای رادیوئی و تلویزیونی، ترجمه کتابهای فاخر اسلامی به زبان اسپانیولی و … از جمله اقداماتی بوده است که پس از انقلاب اسلامی به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آرژانتین انجام گرفته است.(۲)
در طول سالهای اخیر فیلم های ایرانی در فستیوال های مختلف در آرژانتین حضور یافته و برنده جوایز مختلفی نیز شده اند.
علیرغم تمامی اقدامات انجام شده، شاید بتوان گفت با در نظر گرفتن ظرفیت اجتماعی عظیم این کشور هنوز، و به خصوص در سالهای اخیر و با روی کار آمدن دولتی از حزب راست گرا در آرژانتین، حجم تعاملات فرهنگی در سطحی پایین بوده است.
برگزاری هفته فیلم سینمای ایران، با عنوان “ایرانی که هرگز ندیده¬اید”، به دلایل زیر حائز اهمیت فراوان است:
۱) مردم آرژانتین علاقه بسیاری به فیلم و سینما دارند. برای مثال بنابر آمار رسمی این کشور، تنها در ۵ ماه ابتدایی سال ۲۰۱۶ بیش از ۴ میلیون بلیط فیلم¬های سینمایی فروخته شده است، که این خود برای یک کشور با حدود ۴۳ میلیون جمعیت خود آمار قابل ملاحظه¬ای است.(۳)
۲) این اولین بار است که چنین اقدامی (به این شکل) در راستای تحکیم روابط فرهنگی انجام می-شود و به نوع خود تا کنون جالب توجه رسانه ها، مردم و سینما دوستان آرژانتینی بوده است.
۳) فیلم های معین شده برای اکران، از سینمای مستقل ایران (جشنواره مردمی فیلم عمار) انتخاب شده اند. به عبارتی، فعالیت مذکور به هیچ وجه با انگیزه¬های اقتصادی و هالیوودی (بر پایه ی نظام سرمایه داری) نمی باشد و این خود نویدبخش این مسئله است که فیلم ها بیشتر گرایشات و روحیات مردم ایران را در بر بگیرند.
۴) عنوان برنامه (ایرانی که هرگز ندیده اید)، که حاوی پیامی مهم و بیانگر تفاوت فاحش بین تبلیغات ضد ایرانی رسانه های غرب و آمریکای لاتین، که غالباً توسط لابی های صهیونیستی اداره می شوند، و محتوای فیلم ها، یا بهتر بگوییم واقعیت های اجتماعی ایران اسلامی است، ذهن مخاطب را درگیر و به سمت صحنه ها و تصاویری تازه از ایران می برد.
۵) وجود آثار ارزشمندی همچون “قلاده های طلا” و “یتیمخانه ایران” که هر دو از محبوبترین فیلمهای دهه اخیر بوده اند، مخاطب آرژانتینی را با دسیسه های بیگانگان علیه کشورمان در طول تاریخ آشنا، و روحیه استعمارستیزی و استقلال طلبی او را بیدار می کند، به گونه ای که منافع و ریشه های فرهنگی دیرینه و مشترک بین دو ملت را بیشتر می شناسد.
نتیجه آن که، طبق فرمایش مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۲، امروزه هیچ عرصه ای اثرگذارتر(بر اذهان عمومی) از سینما وجود ندارد و در بیان دیگر «کارآمدترین روایتگرِ واقعیت و حقیقت» است.(۴)(۵) مردم کشور آرژانتین، همانند سایر ملل آمریکای لاتین، علیرغم فاصله مکانی زیاد با ایران، هشیار و تشنه حقایق هستند و فعالیتهای این چنینی بی شک گامی مؤثر در جهت تقویت روابط فرهنگی و خنثی کردن توطئه ها و تبلیغات دشمنان ایران اسلامی و رسانه های غربی خواهد بود.
امید است با حمایت از این گونه اقدامات، دری تازه به سوی معرفی کشور عزیزمان و مبارزه با ایران هراسی در دنیا گشوده شود.
سید امیرعباس موسوی
________________________________________
(۱) پایگاه اینترنتی جشنواره مردمی عمار، https://ammarfilm.ir/6887
(۲) پایگاه اینترنتی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آرژانتین، http://buenosaires.mfa.ir/index.aspx?fkeyid=&siteid=194&pageid=28628
(۳) خبرگزاری آرژانتینی تلام (Telam) http://www.telam.com.ar/notas/201606/151565-cine-argentino-taquilla-record.html
(۴) سینما، کلید پیشرفت کشور، پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای، http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=29053