در حمایت از فلسطین، ورزشکاران نیز فعال‌اند

مستند ۱۳ قسمتی "در برابر تاریکی" به بررسی حمایت‌های چهره‌های سرشناس ورزشی جهان از حقوق مردم فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی می‌پردازد. این مستند با استفاده از تحقیقات گسترده و تصاویر جذاب، داستان زندگی ورزشکارانی مانند مارادونا، رونالدو، کانتونا، محمد صلاح و ... را روایت می‌کند که از فلسطین حمایت کرده‌اند.

مستند ۱۳ قسمتی “در برابر تاریکی” به بررسی حمایت‌های چهره‌های سرشناس ورزشی جهان از حقوق مردم فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی می‌پردازد. این مستند با استفاده از تحقیقات گسترده و تصاویر جذاب، داستان زندگی ورزشکارانی مانند مارادونا، رونالدو، کانتونا، محمد صلاح و … را روایت می‌کند که از فلسطین حمایت کرده‌اند.

از اهداف این مستند می‌توان به افزایش آگاهی مخاطبان درباره اقدامات این ورزشکاران مطرح دنیا پیرامون حمایت از فلسطین، الهام بخشی به مخاطبان با ارائه نمونه‌های جذاب و ارائه یک مدل متفاوت از نبرد رژیم اشغالگر با مردم مظلوم فلسطین به طوریکه سربازان نبرد، ورزشکاران‌اند و تسلیحات همان اقدامات ورزشکاران است.

مستند در برابر تاریکی ویژگی‌های برجسته‌ای دارد؛ موضوع جذاب با ترکیب ورزش و سیاست، اطلاعات گسترده‌ای که حاصل تحقیقات خوب پژوهشگران مستند است، استفاده از تصاویر جذاب به خصوص علاقه‌مندان آن ورزشکاران و انتخاب مناسب نسل جوان به عنوان مخاطب اصلی مستند که که این اثر را با دیگر آثار متمایز می‌سازد.

این مستند با معرفی چهره‌های شناخته شده‌ای که به صورت رسمی از فلسطین حمایت کرده‌اند، الگوهایی را برای سایر ورزشکاران و همچنین افراد مشهور ایجاد می‌کنند. این افراد می‌توانند ببینند که حمایت از فلسطین نه تنها ممکن است، بلکه می‌تواند به اعتبار و محبوبیت آن‌ها نیز بیفزاید. بسیاری از این افراد ممکن است از بیان علنی حمایت خود از فلسطین به دلیل ترس از واکنش‌های منفی، از دست دادن قراردادهای تجاری یا تحریم‌ها هراس داشته باشند. این مستند نشان می‌دهد که بسیاری از ورزشکاران موفق، علی‌رغم این چالش‌ها، به حمایت از فلسطین ادامه داده‌اند و موفق بوده‌اند.

حمایت گسترده ورزشکاران از فلسطین می‌تواند به ایجاد یک جنبش جهانی برای حمایت از این قضیه کمک کند. وقتی افراد مشهور می‌بینند که همکاران و هم‌صنفانشان از فلسطین حمایت می‌کنند، احتمال بیشتری وجود دارد که آن‌ها نیز به این جنبش بپیوندند. از طرفی صدا و رسانه این افراد در جایگاه صدای جنبش حمایت از فلسطین قرار می‌گیرند و امتیازی مهم برای جریان مظلومیت در برابر جریان ظلم.

اما انتقادی جدی نیز به برخی ورزشکاران و افراد مشهور داخلی پیرامون عدم حمایت مناسب از جریان حق‌خواهی فلسطین وارد است. البته در این میان هستند افرادی که جهت‌گیری‌های مناسب و دقیق داشته‌اند و موثر بوده‌اند اما به هرحال انتظارات از این قشر در ایران به عنوان کشور اصلی جبهه مقاومت بیش از اینهاست.

چند شب گذشته در آمستردام هلند و در جریان بازی تیم «مکابی» رژیم صهیونیستی با «آژاکس» هلند که پیش بینی‌هایی مبنی بر جنجالی شدن بازی وجود داشت، شاهد اتفاقات مهمی بودیم. صهیونیست‌های حاضر در استادیوم اقدام به پاره کردن پرچم فلسطین کردند تا جنجال‌های بازی آغاز شود. در پایان بازی که با شکست پنج بر صفر مکابی تل‌آویو منجر شد، هواداران هلندی اما در خارج از استادیوم به سمت صهیونیست‌ها یورش بردند. درگیری ضداسرائیلی در عمق اروپا. درادامه اما با ورود پلیس و سرکوب حامیان فلسطین در اطراف ورزشگاه، قائله به اتمام می‌رسد همچنین شهردار آمستردام با سوگیری خشونت‌های پس از مسابقه مکابی و آژاکس را ترکیبی از یهودستیزی و هولیگانیزم خوانده و از دستگیر ده‌ها نفر در جریان ناآرامی‌ها در این شهر خبر داد. «حکیم زیاش» ستاره مراکشی نیز با اشاره به اتفاقات آمستردام گفت: «وقتی موضوع مربوط به زنان و کودکان نیست، سریع فرار می‌کنند.»

پس از این مسابقه، نگاه‌ها معطوف به بازی تیم ملی فرانسه و تیم رژیم اشغالگر در ورزشگاه «استادوفرانس» پاریس شد. مسئولان فرانسوی اما برای این بازی تنها 13 هزار بلیط ارائه کردند تا ورزشگاه نسبتا خالی از جمعیت باشد، همچنین برای همین مقدار اندک نیز 4 هزار نیروی پلیس و ماموران امنیتی تدارک دیدند. اما معترضان به رژیم صهیونیستی در فاصله 2 کیلومتری استادوفرانس تجمع کرده و شعارهای ضداسرائیلی سردادند تا پاریس نیز بی‌تفاوت نسبت به جنایات وحشیانه اسرائیل نباشد.

در نهایت باید گفت ورزش فراتر از یک رقابت، ابزاری قدرتمند برای بیان عدالت‌خواهی و حمایت از مظلومان است. همانطورکه در مستند «در برابر تاریکی» نشان می‌دهد که ورزشکاران با نفوذ خود چگونه می‌توانند در شکل‌گیری افکار عمومی و ایجاد تغییرات اجتماعی نقش مؤثری ایفا نمایند.

محمد محمدی افران