گفتگو با یکی از سران داعش که ۱۷۰۰ نفر را اعدام کرد+فیلم

مستند «ایرانی های مرتد»، روایتگر عملیات گردان النجباء علیه نیروهمستند «ایرانی های مرتای داعشی است و در بخشی از آن، با یکی از سران داعش که در اجراى حکم اعدام ١٧٠٠ سرباز عراقى دست داشته، مصاحبه‌ می‌شود.

به گزارش «روابط عمومی جشنواره عمار»، مستند «ایرانی های مرتد»، روایتگر عملیات گردان النجباء علیه نیروهای داعشی در منطقه ای به نام نباعی است و در بخشی از آن، با یکى از سران داعش که در اجراى حکم اعدام ١٧٠٠ سرباز عراقى دست داشته، مصاحبه‌ای صورت گرفته است و این فرد داعشی، نظر این نیروهای تروریستی را درباره مردم ایران بازگو می‌کند.

حمید عبدالله‌زاده، کارگردان این مستند در سخنانی درباره انگیزه ساخت این مستند بیان کرد: مهم‌ترین مسئله‌ای که سبب شد به سراغ این سوژه برویم این بود که در ابتدای حضور داعش در منطقه، شبهاتی مطرح‌می شد که چرا ایران باید در کشورهای دیگر از جمله سوریه و عراق هزینه کند و نیرو بفرستد و دنبال این بودم که کاری انجام دهم که این شبهه تا حدودی برطرف شود؛ چرا که مردم درک صحیحی از خطر قرار گرفته بیخ گوش کشور نداشتند.

وی ادامه داد: از طرف دیگر به دنبال این بودیم قشری که چنین شبهاتی برای آنها وجود دارد، یعنی مخاطبان شبکه‌های ماهواره‌ای و جوانان و نوجوانان به خصوص دانشجویان این اثر را ببینند به همین دلیل جذابیت کار برایم مهم بود و برای این که این قضیه برای مخاطب روشن شود، با نیروهای جبهه مقاومت و یکی از نیروهای داعش گفتگو کردیم.

کارگردان مستند «ایرانی‌های مرتد» اظهار داشت: ما در این مستند علاوه بر این که با یکی از سرکردگان داعش مصاحبه می‌کنیم شاهد عملیاتی در یکی از مناطق عراق هستیم که این نبرد با فرماندهی شخصی به نام ابو احمد انجام می‌شود. این فرد مدتی در ایران زندگی می‌کرده و بر ضد حزب بعث فعالیت می‌کرده و اکنون پس از حدود ۲۰ سال باز هم به مبارزه با نیروهای داعشی می پردازد که بعضی از آنها از بازماندگان حزب بعث هستند.

وی افزود: حرف ما در این مستند، این است که روشن کنیم هزینه‌ای که در دیگر کشور‌ها از سوی ایران صورت می‌گیرد با هدف ارتقای سطح امنیت ملی کشور است.

عبدالله‌زاده درباره چگونگی گفتگو با یک داعشی خاطرنشان کرد: من از تابستان ۹۳ پیگیر این مسئله بودم که اثری در زمینه مقاومت اسلامی و معرفی گروهک تروریستی داعش بسازیم اما متأسفانه چنینی موقعیتی فراهم نمی‌شد تا این که اوایل بهمن ماه توانستیم با گروه النجباء ارتباط برقرار کنیم و به منطقه‌ای در عراق اعزام شویم و کارمان را آغاز کنیم.

 

وی درباره سوژه این مستند بیان کرد: در مورد عبدالحمید که یکی از نیروهای مطرح داعشی بود، روند تقریبا یک ماهه‌ای طی شد تا توانستیم او را جلوی دوربین بنشانیم. در ابتدا گروه عراقی می ‌خواست که آن شخص را تخلیه اطلاعاتی کند به همین دلیل، تا حدودی زمان ما صرف این قضیه شد و از طرف دیگر هم جلب اعتماد گروه النجباء برای در اختیار قرار دادن آن نیروی داعشی برای ما مهم بود و مسئله مهم‌تر این بود که اگر آن شخص می‌فهمید که با یک تیم ایرانی طرف است به طور حتم همکاری نمی‌کرد و اطلاعات غلط و نادرستی به ما می‌داد.

این مستندساز در همین باره افزود: مجبور شدیم لباس نیروهای عراقی را به تن کنیم و نورپردازی صحنه را به گونه‌ای طراحی کنیم که فرد داعشی اسیر شده نتواند افراد پشت دوربین را ببیند. همچنین مترجمی نیز از بچه‌های عراقی که چندین سال است در ایران حضور دارد و به لهجه عراقی تسلط دارد، با خود همراه کردیم و سوالات را بر اساس آنچه که می‌خواستیم به آن برسیم طراحی کردیم و او را به عنوان افسر اطلاعاتی گروه جا زدیم و در مقابل آن داعشی قرار دادیم البته نیروهای النجباء نیز کمک کردند تا این شخص به عنوان نیروی امنیتی معرفی شود و در زمان مصاحبه، نیروی داعشی یعنی عبدالحمید تصور می‌کرد که با یک نیروی امنیتی در حال گفتگو است.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه این اثر، مستند بحران بود و امکان دکوپاژ و فوکوس کشی نداشتیم اما در برخی مواقع خدا کمکمان کرد تا به تصاویر مطلوب برسیم.

عبدالله زاده در بخش دیگری از سخنانش درباره مستندسازی بحران بیان کرد: برخی اعتقاد دارند که در تصویرداری جنگ نیازی به توجه به کیفیت نیست و همین که با دوربین هندی‌کم نیز تصویربرداری کنید مورد قبول است، در حالی که کیفیت مستند، مهم است.

وی ادامه داد: در مستندسازی بحران، مهم‌ترین مسئله سوژه است و نخست باید به سوژه نگاه کرد و در مرتبه بعد، باید مسائل بعدی را در نظر داشته باشیم.

گفتنی است علاقمندان جهت دریافت و اکران این مستند که فانوس ششمین جشنواره مردمی فیلم عمار را هم در کارنامه دارد، می‌توانند به سایت اکران مردمی جشنواره عمار به نشانی Ekran.ammarfilm.ir مراجعه کنند.