فیلمساز مشهدی؛

پنج مستند دفاع مقدسی را به جشنواره عمار ارسال کردم

علی نجات عباسی، کارگردان و مستندساز مشهدی با اشاره به ثبت آثارش در هشتمین جشنواره عمار گفت: این جشنواره، جنب و جوش خوبی را بین مستندسازان جوان ایجاد کرده است و باید مورد حمایت جدی قرار بگیرد.

به گزارش «عمار فیلم»، علی نجات عباسی، کارگردان و مستندساز با اشاره به آثاری که برای ارسال به هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار درنظر گرفته، گفت: مستند «امیر آبادان» با موضوع حصر آبادان، نخستین کاری است که برای این دوره جشنواره دارم. این مستند با محوریت شخصیت منوچهر کهتری یکی از فرماندهان ارتش در آبادان در دوران دفاع مقدس ساخته شده است. او در زمان جنگ در همکاری با سپاه موجب شکستن حصر آبادان می‌شود.

این کارگردان ادامه داد: آشنایی من با این فرمانده ارتش که مسئول بازنشته‌های ارتش و ساکن خراسان رضوی است، به سال ۱۳۶۲ برمی‌گردد که بچه های روایت فتح و شهید آوینی مصاحبه ای را با او انجام می دهند.

نجات عباسی خاطرنشان کرد: با توجه به سابقه و جایگاه او مصاحبه هایی را با وی انجام دادیم که در نهایت خروجی کار به مستند «امیر آبادان» منتهی شد. این اثر را نیز به منظور تشکر و قدردانی از تلاش های این فرمانده جنگ در دوران دفاع مقدس تولید کردیم.

وی اضافه کرد: ساخت مستند ۲۵ دقیقه ای «امیر آبادان» از سال ۱۳۹۵ آغاز شده و هم اکنون آماده نمایش است، نکته قوت این مستند، تصاویر آرشیوی بسیار خوبی است که ارتش در اختیار ما قرار داد.

این مستندساز مشهدی یادآور شد: هدف از ساخت این مستند پرداختن به رزمندگان و فرماندهان دوران دفاع مقدس است که در زمان جنگ رشادت ها و خدمات فراوانی را برای کشور انجام دادند، البته پیرامون دیگر شهدای دفاع مقدس و همچنین شهدای مدافع حرم هم مستندهایی را در دست تولید دارم.

نجات عباسی اظهار داشت: دومین کاری که برای حضور در جشنواره فیلم عمار امسال تدارک دیدم «سرباز ولایت» نام دارد. این مستند پیرامون سرتیپ دوم رضا آذریان یکی از فرماندهانی است که مسئولیت قرارگاه شمال شرق کشور را در خراسان رضوی برعهده دارد.

وی عنوان کرد: برای تولید هرچه بهتر این مستند در کنار مصاحبه ای که با او در حرم مطهر امام رضا(ع) داشتیم گفتگوهایی را نیز با دانشجویان وی انجام دادیم. رضا آذریان ویژگی های فراوانی دارد که در کنار فرماندگی، استاد دانشگاه و خادم حرم نیز است.

این کارگردان در بخش دیگر سخنان خود گفت: مستند «یاد یاران» سومین کارم برای این دوره جشنواره عمار است، این مستند در زمان ۲۴ دقیقه و در سال ۱۳۹۵ ساخته شده و در همان سال نیز از شبکه استانی خراسان رضوی پخش شده است.

نجات عباسی افزود: این مستند پیرامون یک روستایی است که قبل از انقلاب برای زندگی به تهران می رود و در سال ۱۳۵۸ و در زمان انتخابات با لباس محلی تربت حیدریه، مصاحبه ای با صدا و سیما انجام می‌دهد که آن چهار دقیقه گفتگو جزء فیلم های ماندگار و تاریخی دوران انقلاب اسلامی می شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در فضای مجازی صحبت هایی منتشر شده بود پیرامون اینکه این فرد از اسلام و انقلاب زده شده است در سفری به مشهد و در جریان ملاقاتی با او متوجه شدم وی بازنشسته شهرداری است و بر خلاف مطالب منتشر شده همچنان مومن و انقلابی است.

این مستندساز خاطرنشان کرد: چهارمین کارم، مستندی با عنوان «دهبار» است. نام این مستند از روستایی به همین نام برداشت شده است، این روستا با توجه به کوچک بودن روستا فعالیت فراوانی در دوران دفاع مقدس داشته و شهدای فراوانی نیز تقدیم کشور و انقلاب کرده است.

نجات عباسی اضافه کرد: شخصیت اصلی این مستند خانمی به نام «راضیه صفایی» است. این مستند ۳۰ دقیقه‌ای در کنار اینکه به فعالیت های فرهنگی و مذهبی این روستا می پردازد، اقدامات و فعالیت های فرهنگی این خانم را نیز برای مخاطبان به تصویر می کشد.

این کارگردان اظهار داشت: مستند «سبکبالان» عنوان پنجمین و آخرین کاری است که برای شرکت در هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار درنظر گرفتم. این مستند در زمان ۲۳ دقیقه و در سال ۱۳۹۵ تولید و پخش نیز شده است.

نجات عباسی عنوان کرد: این مستند درمورد یکی از جانبازان قطع نخائی بستری در آسایشگاه پارک ملت مشهد است که ۳۰ سال بر روی تخت بستری بوده و در نهایت به شهادت می رسد.

وی تصریح کرد: در کنار این آثار، دو مستند دیگر به نام های «ایستگاه بهشت» و «عشق ابدی» در دست تولید دارم که کار ساخت آنها نیز به زودی به پایان می رسد.

این کارگردان با اشاره به درپیش بودن جشنواره عمار یادآور شد: همانطور که از نام این جشنواره مشخص است، مردمی بودن ویژگی اصلی آن است اما با توجه به اینکه امسال هشتمین دوره جشنواره عمار را داریم تبلیغات خوبی را در این مورد شاهد نیستیم. حتی برخی رویدادهای مرتبط با آن را از طریق دوستان و با پیامک مطلع می شویم.

وی تصریح کرد: جشنواره مردمی فیلم عمار با توجه به اینکه جنب و جوش بسیار خوبی را بین مستندسازان جوان ایجاد کرده است باید مورد حمایت جدی تر قرار بگیرد و از برگزیدگان آن نیز حمایت های مالی و پشتیبانی مناسبی انجام شود.

گفتنی است هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار همزمان با ایام بزرگداشت حماسه مردمی «نه دی» از ۶ الی ۱۵ دی ماه برگزار می‌شود.