چهارشنبه 21 آذر 1403، ساعت 14:32
خانه » اخبار » رسانههای غرب چگونه فلسطین را قربانی کردند؟
مرضیه هاشمی، دبیر پانزدهمین جشنوارهٔ فیلم عمار در گفتوگو با خبرگزاری فارس:
رسانههای غرب چگونه فلسطین را قربانی کردند؟
«مرضیه هاشمی» دبیر پانزدهمین جشنوارهٔ فیلم عمار، در گفتوگو با فارس گفت: «رسانههای غربی تلاش میکنند مقاومت فلسطین را منفی جلوه دهند و اسرائیل را مدعی دموکراسی معرفی کنند. این تکرار، باور مردم را به تدریج تغییر میدهد.»
«مرضیه هاشمی» دبیر پانزدهمین جشنوارهٔ فیلم عمار، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس، دربارهٔ القای رسانههای غرب در رابطه با مقاومت فلسطین گفت: «رسانهها این چنین القا کردهاند که مردم فلسطین نمیخواهند در صلح و آرامش زندگی کنند و تنها اسرائیل در خاورمیانه مدعی دموکراسی است. آنها نیروهای نظامی صهیونیست را نیروهای اخلاقمدار معرفی کردهاند. تکرار این محتوا برای مردم به تدریج باعث تبدیل شدن به اعتقاد مردم میشود.»
وی در ادامه افزود «در غزه آنقدر خشونت زیاد است که مردم آنجا خودشان اقدام به ارسال فیلم و عکس کردند. هرکسی که مقداری انسانیت داشت، به جنایات صهیونیستها اعتراض کرد. آنها میگفتند که مردان مسلمان غزه فقط میخواهند زن را کنترل کنند. اما با انتشار این تصاویر همه دیدند که آن مرد مسلمان چگونه با دست خالی از خانوادهاش دفاع میکند.»
وی بهکارگیری همزمان سیاست و رسانه را راهبرد کشورهای غربی برای دستیابی به اهداف خود خواند و ادامه داد «دولت و رسانههای آمریکا، انگلیس یا هر کدام از کشورهای غربی برای هدف خاصی هماهنگی دارند. ولی عکس این قضیهٔ هماهنگیِ نزدیک بین سیاستمداران و اصحاب رسانهٔ ما وجود ندارد.»
دبیر پانزدهمین جشنوارهٔ فیلم عمار ضمن بیان این مطلب که سیاهنمایی از قضیهٔ فلسطین و ایجاد ذهنیت منفی نسبت به فلسطینیها از جمله سیاستهای رفتاری رسانههای غربی است از اقدامات سوءگیرانه و مغرضانهٔ این رسانهها به نفع اسرائیل بعد از عملیات طوفانالاقصی سخن گفت و افزود: «رسانههای غربی در بازهٔ هفت اکتبر تا کنون شروع به گفتن دروغهای مختلف کردند. برای مثال در شبکههای مختلفی مانند بیبیسی انگلیسی میگفتند که نیروهای حماس سر چهار نوزاد را بریدهاند. یا اینکه گفته بودند شکم یک زن باردار را پاره کرده و بچهٔ او را بیرون آوردهاند.»
هاشمی همچنین افزود: «آنقدر حجم شایعه و خبر زیاد است که فرصت تمرکز بر یک موضوع را نداریم. باید موضوعات مختلف را بازنشر کنیم. ما باید روایت داستانی از اتفاقات اخیر را افزایش بدهیم. صرف اعلام آمارها از کشتهها و… فایده ندارد. مطالب باید در قالب داستان بیان شوند.»
مرضیه هاشمی، دبیر پانزدهمین جشنوارهٔ فیلم عمار با تأکید بر حجم زیاد خشونت و فشارهایی که سربازان اسرائیلی علیه مردم غزه وارد میکنند پوشش این شرارتها به دست مردم غزه را عاملی برای درهم شکستن تبلیغات منفی علیه مردم فلسطین بیان کرد و از شکلگیری تصویری مثبت از آنها در اذهان مردم جهان خبر داد.