راه رفتن بر لبه تیز سیاست در «مستند این یک اعتراض است»

مستند «این یک اعتراض است»، که پیش از این از شبکه مستند صداوسیما پخش شده، این روزها در جشنواره عمار اکران می‌شود. مهدی محمودی، کارگردان این مستند، در گفتگو با ما از چالش‌های پژوهشی و سیاسی در ساخت آن و اهمیت پرداختن به نقش دانشجویان، به ویژه تأکیدات مقام معظم رهبری، صحبت کرد.

مستند این یک اعتراض است که پیش از این از شبکه مستند صداوسیما پخش شده بود، این روزها در جشنواره عمار نیز اکران می‌شود. به این بهانه با مهدی محمودی کارگردان این مستند گفتگویی داشتیم. وی بیان کرد: «پیش از اینکه وارد روند تولید مستند این یک اعتراض است بشویم، مستند دیگری را به سفارش شبکه مستند انجام داده بودیم که موضوع این مستند هم بررسی تاریخچه تشکل‌های دانشجویی بود. کار که تمام شد احساس کردیم پتانسیل بیشتری برای این موضوع وجود دارد. مقام معظم رهبری نیز بارها به نقش و اثرگذاری دانشجویان اشاره کرده بودند.»

همچنین در ادامه با تاکید بر اهمیت وجهه پژوهشی کار مستند گفت :«مجموعه این یک اعتراض است پیشنهاد ما به شبکه مستند بود که با آن موافقت شد و کار را آغاز کردیم. نبود فضای تحقیقی  کار را خیلی برای ما سخت می‌کرد و چالش بزرگی برای ما بود. از طرفی کار ما یک کار تصویری بود و به آرشیوهایی نیاز داشتیم که اسناد تاریخی کشور به حساب می‌آمدند و پیدا کردنشان خیلی سخت بود. مشکل بعدی هم مصاحبه بود. بسیاری از افراد نمی‌خواستند در مورد آن اتفاق خاص صحبت کنند و جلوی دوربین بیایند. متن کار هم سیاسی بود و باید بر لبه تیغ حرکت می‌کردیم. زد و خوردها و هیجانات زیادی در بطن اتفاقات وجود داشت. بنابرین تلاش کردیم که این فقط یک روایت تاریخی باشد و سوگیری نداشته باشیم.»

محمودی در ادامه ضمن تقدیر از مخاطبان بیان کرد: «در پخش از شبکه مستند بازخوردهای خیلی خوبی را از مخاطبین گرفتیم و استقبال صورت گرفت. در تلوبیون کار بیش از پنجاه هزار بار دیده شد و این آمار خوبی برای یک اثر مستند بود. البته جا داشت که این مستند در شبکه‌های مختلف پخش بشود.»

وی در پایان دغدغه‌مندی دست‌اندرکاران جشنواره عمار را ستود و گفت: «جشنواره عمار امسال به موضوعات دانشجویی نگاه جدی‌تری پیدا کرده است و این برای من که چهار سال از عمرم را پای این فضا گذاشتم ارزشمند است. تشکر ویژه ای از عوامل این جشنواره دارم که به موضوعی با این جدیت که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده است نیز توجه کرده‌اند. این برای مستندسازانی چون من قابل احترام است.»

محمودی پیشنهاد داد: «جا دارد که در سال‌های بعد یک بخش جدی به نقش دانشجویان و اثرگذاری که بر جامعه دارند اختصاص یابد. کاری که ما انجام دادیم یک شروع بود و ظرفیت‌ زیادی برای اینکه کارهای متنوعی در این حوزه ساخته بشود وجود دارد.»