«دشت آدم خوار» روایتی مستند از مقابله با طبیعت وحشی

دشتی نفرین‌شده که اولین پایگاه تولید پسته ارگانیک در جهان شد+عکس

مستند «دشت آدمخوار» یکی از ۴ مستند استان مرکزی راه یافته به جشنواره عمار روایت یک ایرانی است که وارد منطقه‌ای نفرین شده می‌شود که مردم محلی به آن «دشت آدم‌خوار» می‌گفتند.

به گزارش «عمار فیلم» به نقل از صبح محلات، هشتمین دوره جشنواره مردمی فیلم «عمار» امسال به موضوعات «تاریخ معاصر ایران»، «فتنه سال ۸۸»، «بیداری اسلامی و جهانی»، «نقد درون گفتمانی»، «جنگ نرم»، «اقتصاد مقاومتی» و «ملت قهرمان» پرداخته است.

مستند «دشت آدمخوار» به کارگردانی مصطفی شبان، یکی از ۴ مستند راه یافته از استان مرکزی به بخش اصلی جشنواره مردمی عمار است و در سینماهای منتخب این جشنواره اکران خواهد شد.

«دشت آدم خوار» روایتی مستند از اقتصاد مقاومتی و مقاومت در مقابل باورهای غلط مردم

مصطفی شبان، کارگردان این مستند در گفتگو با صبح محلات، گفت: مستند «دشت آدم‌خوار» با رویکرد اقتصاد مقاومتی، روایت مردی ۳۰ ساله‌ است که در سال ۶۷ وارد منطقه‌ای می‌شود و به دوئل با طبیعت و باورهای مردم می‌پردازد.

وی ادامه داد: «محمود بارانی» قهرمان داستان، سال ۶۷ وارد منطقه‌ای نفرین شده می‌شود که مردم محلی به آن «دشت آدم‌خوار» می‌گفتند، چرا‌که هیچ محصول کشاورزی در این دشت امکان رویش نداشت و هر شخصی که قصد کشت و زرع در این منطقه را داشت، با مشکلات عدیده‌ای مواجه می شد.

شبان افزود: قهرمان داستان با ورود به این دشت تصمیم می‌گیرد با باورهای غلط مردم مقابله کند و در مدت ۲۸ سال با پشتکار و تلاش، با کاشت ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار درختچه‌ پسته، این دشت را به یک قطب اشتغالزایی کشاورزی تبدیل می کند.

وی افزود: محمود بارانی با این اقدام خود افراد منطقه را که در گذشته حاضر نمی‌شدند وارد این دشت شوند، مجبور به بازگشت می‌کند. امروزه «دشت آدم‌خوار» به اولین پایگاه تولید پسته ارگانیک در جهان تبدیل شده است.

وسعت کار این کارآفرین، عاملی برای جذب افراد به این منطقه

کارگردان این مستند در خصوص نحوه و سابقه آشنایی خود با قهرمان داستان بیان کرد: دو سال پیش و از طریق یک پایگاه خبری با این باغدار آشنا شدم و چیزی که باعث جذب من و دیگران به این دشت شد، وسعت کار این کارآفرین بود که با مهاجرت از کرمان به این منطقه، این دشت نفرین شده را کشف و در حال حاضر آن را به یک باغ نمونه در ابعاد جهانی تبدیل کرده است.

وی تصریح کرد: سال گذشته با تأکیدات فراوان رهبر معظم انقلاب در راستای اقتصاد مقاومتی، به این قطعیت رسیدم که باید کار مستندسازی را پیرامون این کار بزرگ آغاز کنم. در اولین گام، مستندسازی از این کار را با صدا و سیما مطرح کردم اما مورد توجه آنان قرار نگرفت؛ در ادامه با معاونت فرهنگی سپاه روح الله آشنا شده و با حمایت این نهاد، مستند «دشت آدم‌خوار» در مدت ۸ ماه کار اجرایی و پژوهشی تصویربرداری شد.

مستند «دشت آدم‌خوار»، شعار «خواستن توانستن است» را به نمایش می‌گذارد

شبان با اشاره به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه اظهار کرد: غالب مردم جامعه دید منفی نسبت به حوزه اقتصادی دارند، به‌خصوص فارغ‌التحصیلان که به‌شدت درگیر این فضای ناامید کننده هستند و از ورود به فضای کارآفرینی و اشتغالزایی طفره می‌روند. به همین دلیل در این مستند تلاش کردم تا دو نکته مهمِ «امکان حرکت در خلاف جهت باورهای غلط مردم» و «خواستن توانستن است» را به نمایش بگذارم.

این کارگران افزود: در حالیکه مقابله با افکار عمومی و عامه مردم غیر‌ممکن به نظر می رسد، اما باید بدانیم که ما می‌توانیم خلاف جهت آب حرکت کنیم و هر چیزی غیرممکنی را به نتیجه مطلوب برسانیم.

امیدبخشی به جامعه با توجه به فرمایشات رهبر انقلاب یکی از اهداف مستند «دشت آدم خوار»

شبان اظهار کرد: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب، جامعه ما بیشتر از هر چیزی به امید نیاز دارد، به‌خصوص قشر جوان جامعه که به دلیل ناامیدی، دست به کاری نزده و وارد عرصه‌های مختلف نمی‌شوند؛ در حالیکه قهرمان داستان، سمبل انسانی است که با شور، هیجان، امید و پافشاری به هدف خود رسیده است، و ما باید بدانیم قبل از شروع هر کاری هدف را مشخص و در گام بعدی برای رسیدن به آن پافشاری کنیم.

این کارگردان با اشاره به برخی ویژگی‌های درختچه‌های پسته گفت: اولین ثمردهی درختچه پسته پس از ۱۰ سال است و بعد از ۲۰ سال نیز به بازدهی واقعی می‌رسد که بسیاری از افراد در مواجهه با این مدت زمان طولانی، ناامید می‌شوند. اما قهرمان داستان مستند ما، با ورود به بیابانی که کسی امیدی به ثمردهی آن نداشت، با هدف‌گذاری و پافشاری بر اهداف خود، پس از ۲۸ سال و پرورش ۸ میلیون ۵۰۰ هزار درختچه پسته این منطقه را به یک دشت نمونه بی‌نظیر تبدیل کرده است.

«دشت آدم‌خوار» یک رخداد ارزشمند زیست محیطی است

وی افزود: بیابانی که روزی منشأ گرد و خاک در محدوده تهران و فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) بود، امروز با کار و تلاش به یک باغ آباد و نمونه تبدیل شده که این یک رخداد ارزشمند زیست محیطی هم محسوب می شود.

مستند متولی خاصی در کشور ندارد/ایجاد یک جریان فرهنگی مستمر و پایدار با برگزاری جلسات نمایش فیلم مستند

کارگردان مستند «دشت آدم‌خوار» در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از بی‌توجهی مسئولان به فیلم مستند گفت: مستند متولی خاصی در کشور ندارد، اما خوشبختانه جشنواره عمار توانسته سینمای مستند را وارد بطن جامعه کند.

شبان با تأکید بر برگزاری جلسات نمایش فیلم مستند به صورت مستمر و برنامه‌ریزی شده، اظهار کرد: با برگزاری این جلسات می‌توان یک جریان فرهنگی مستمر و پایدار ایجاد کرد که تأثیرات مثبتی هم در جامعه داشته باشد.

وی در پایان خاطر‌نشان کرد: دوست دارم فضایی برای نمایش این مستند فراهم شود، چراکه معتقدم نمایش این فیلم حتی برای جمع‌های بسیار کوچک هم می‌تواند الهام‌بخش باشد.

مستند «دشت آدم‌خوار» به کارگردانی مصطفی شبان در هشتمین جشنواره مردمی عمار نشان استقلال جشنواره را که به قهرمان داستان تعلق می‌گیرد، کسب کرد و خود مستند نیز به دلیل نگاه ویژه‌ای که به اقتصاد مقاومتی داشت، مورد تحسین قرار گرفت.