ویژهبرنامه اختتامیه طنزواره «لانه عنکبوت» با قرائت قرآن و خواندن سرود ملی و با حضور کودکان و نوجوانان آغاز شد.
در ادامه فرزانه مطیع، نماینده دبیرخانه بخش فیلم ما بیان کرد: «در خصوص اهمیت مقوله طنز میتوان به فرمایش مقام معظم رهبری اشاره کرد که «طنز هنر بزرگیست، طنزهای واقعی را پرورش دهید.» جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی به این موضوع بیتفاوت نبوده است.»
وی در بخش دیگری از سخنانش اشاره کرد: «دانشآموزان باید در خط مقدم این جریان قرار بگیرند. فیلم ما در تلاش است با تربیت نیروی جوان، مستعد و دغدغهمند، جان تازهای به بدنه طنز کشور تزریق کند.»
همچنین فرزانه مطیع از آمارهای امسال جشنواره سخن گفت: «از میان ۱۷۰۰ اثر ۵۴۶ اثر به دبیرخانه فیلم ما رسیده است و در روند داوری، یازده اثر به عنوان اثر برگزیده انتخاب شدند.«
ناصر فیض: هنرمندان عمار توانستند از یک آرمان دفاع کنند
در ادامه ناصر فیض، شاعر، طنزپرداز و داور جشنواره با حضور در جایگاه گفت: «شاید در عرض چند دقیقه نتوان توضیح داد که چه اتفاقی افتاده است. اما میدانیم اتفاق بزرگی است؛ چرا که کسانی این کار را رقم زدند که امکانات اندکی دارند.
وی در ادامه اشاره کرد: «این کار بزرگ با کمترین امکانات انجام شد تا بتواند از یک آرمان دفاع کند. این آثار از ذهن و اندیشه بچهایی درآمده که در محیط فرهنگی رشد کردهاند و در مسئله غزه دغدغه دارند. این نشانهای از یک فکر روشن است. کسی که تصمیم میگیرد به آرمان غزه اهمیت دهد در همین لحظه برنده است و الباقی اهمیتی ندارد؛ اما سازوکار جشنواره حکم میکند آثار برگزیده معرفی شود. هیچ اقدامی از سمت ما نمیتواند حق این افراد را ادا کند و عظمت کار را نمایش دهد.»
گفتنیست این برنامه با اجراهای گروه سرود وصال و فرهاد ارزنلو و فریاد مرگ بر آمریکای دانشآموزان تهرانی همراه بود. در ادامه برنامه نیز از آثاری که به بخش رقابتی رسیدند توسط خانواده شهدا تقدیر به عمل آمد. آرتینا رحیمی، کوچکترین فرد برگزیده طنزواره لانه عنکبوت اذعان: «امیدوارم که بتوانیم چنین برنامههایی را در قدس شریف اجرا کنیم.»
پانزدهمین جشنواره بینالمللی عمار تا پنجشنبه سیزدهم دی ماه میزبان نگاه علاقهمندان خواهد بود.
در این مراسم از 11 اثر برگزیده طنزواره لانه عنکبوت تقدیر شد:
هدیه سخایی برای اثر ( وعده صادق)
فرهاد ارزانلو برای اثر ( مُهر شکست)
امیرعلی موجرلو برای اثر (تشت لاک گنبد مثلا آهنین)
سیده کوثرنجومی برای اثر ( خشم مقاومت)
مریم عربی برای اثر ( میخوای بدونی قضیه چیه؟)
حمیدرضا امیراعظمی وعلیرضا بیات برای اثر (آخرین دفاعیه اسرائیل)
فیروزه کوهیانی برای اثر (روز نکبت)
محمد حسین دهقانی برای اثر (مردونگی اسرائیل)
آترینا رحیمی برای اثر ( فکرنکنی ماجرا تموم شد)
امید قادریان و مجید قادری برای اثر (پاقدم یمن)
و رضا شعبانی برای اثر (هایپر سونوخ)