بحران کشمیر و برافروختن شعله‌های جنگ از سوی هند / شروع یک تراژدی

کارگردان مستند «تولد یک تراژدی» گفت: سعی ما بر این هست که این مستند بزودی به سه زبان انگلیسی، عربی و اردو ترجمه شده و در کنار پخش از رسانه ملی در کشورهای مختلف نمایش داده شود.

به گزارش «عمار فیلم»، در سالگرد لغو خودمختاری ایالت مسلمان نشین کشمیر از سوی دولت هندوگرا و تندرو هندوستان «عمار فیلم» گفتگویی با حجت الله عدالت پناه کارگردان مستند «تولد یک تراژدی» انجام داده است.

عدالت پناه درباره چگونگی رسیدن به ایده ساخت این فیلم گفت: سال گذشته برای ساخت مستندی با موضوع وحدت اسلامی همراه جمعی از دوستان فعال در این زمینه سفری به هندوستان و کشمیر داشتیم که با دیدن فضای بسیار امنیتی و نظامی حاکم بر کشمیر به این فراست افتادم که مطالعات بیشتری درمورد تاریخ این منطقه همیشه ملتهب و مناقشه تصاحب آن از سوی هندوستان و پاکستان داشته باشم، که ناباورانه چند روز پس از بازگشت ما از کشمیر با لغو خودمختاری آن ایالت از سوی «نارندرا مودی» نخست وزیر هندوستان و حوادثی که به دنبال آن رخ داد و منجر به بالا گرفتن تنش ها در این منطقه و گرفتاری بیشتر مسلمانانش شد ما را بر آن داشت که فیلم مستندی پیرامون این وقایع و تاریخچه این مناقشه بسازیم تا صدای مردم مظلوم کشمیر را به گوش جهانیان برسانیم و نتیجه تلاش چند ماهه ما شد مستند شصت دقیقه ای «تولد یک تراژدی» که ساخت آنرا پس از نوشتن طرح اولیه و موافقت گروه مستند روایت فتح از مهرماه ۱۳۹۸ آغاز کردیم.

عدالت پناه خاطرنشان کرد: برای تولید هرچه بهتر این مستند علاوه بر تصاویر فراوانی که خودمان از کشمیر گرفته بودیم، از تصاویر آرشیوی فراوانی که به سختی تهیه کردیم نیز استفاده کردیم.

وی اضافه کرد: فرآیند کامل ساخت مستند «تولد یک تراژدی» چیزی در حدود ۶ ماه طول کشید و هدف ما هم این بود که روایتی تاریخی و مستند از آنچه که بر کشمیر مظلوم رفته است داشته باشیم و بدینوسیله بتوانیم تا حدودی صدای مظلومیت مردم کشمیر را به گوش جهانیان برسانیم و به وظیفه خودمان در این زمینه عمل کنیم.

این مستند حدود یک ماه قبل با حضور شخصیت‌های هندی و پاکستانی به همراه برخی از دیپلمات‌های ایرانی در سالن مهر حوزه هنری رونمایی شده است.

عدالت پناه در بخش دیگر سخنان خود اظهار داشت: در صحبت‌هایی که با آقای روح الله رفیعی به عنوان تهیه کننده این مستند داشتم بنا داریم تا این مستند را به سه زبان انگلیسی، عربی و اردو ترجمه کنیم تا علاوه بر پخش در شبکه های تلویزیونی داخلی در کشورهای مختلف نیز نمایش داده شود.

این مستند ساز در پایان تصریح کرد: این ایام همزمان با سالگرد لغو قانون خودمختاری کشمیر از سوی دولت فعلی هندوستان است. این قانون اصل ۳۷۰ قانون اساسی کشور هندوستان بود که پس از استقلال و رهایی از استعمار انگلیس در سال ۱۹۴۷ و پس از کشمکش های بسیار در مورد سرنوشت منطقه مسلمان نشین کشمیر  و درگیری و جنگ و نزاع بر سر آن با پاکستان تازه متولد شده و استقلال یافته ، در سال ۱۹۵۰ طبق قولی که جواهر لعل نهرو به مردم کشمیر مبنی بر خودمختاری و داشتن مجلس محلی و اختیارات فراوان برای حاکمان  منتخب آن منطقه و عدم اجبار در همراهی کشمیر با هندوستان ثبت شده بود. که بطور کامل در فیلم مستند تولد یک تراژدی به آن پرداخته شده است.