چهارمین روز از جشنواره عمار یکی از پر استقبالترین و پربارترین روزهای عماریها بود. در این روز 23 مستند، 5 نماهنگ اجرا شد؛ نشست «انسان رسانه» با حضور محمد صمصامی و سرباز روحالله، نشست خبری مستند «هانیبال» و نشست خبری مستند «طوفان مقاومت» برگزار شد. فیلم سینمایی «آبی روشن» نیز در سالن 2 سینما بهمن اکران شد.
اختتامیه طنز لانه عنکبوت
بخش «فیلم ما» پانزدهمین جشنواره فیلم «عمار» با توجه به حوادث اخیر از بعد از «طوفان الاقصی» و شکست هیمنه پوشالی استکبار در جبهههای مختلف مقاومت در صدد بود تا موضع جشنواره امسال را با موضوع «طنز و هجو استکبار و غرب زدگان» برگزار کند.
فیلم کوتاه، استندآپ کمدی، شعرخوانی طنز، خاطرهگویی طنز، روایتخوانی طنز، آیتم کوتاه طنز، دابسمش و دوبله قالبها مورد نظر این طنزواره بود.
همچنین دموکراسی به شرط چاقو، یک بام و دو هوای حمایت غرب از مردم غزه، آدمکهای استکبار، ساخت آدمکهای سران استکبار در راهپیمایی ۱۳ آبان، گنبد آبکش، ناتوانی رژیم صهیونیستی در عملیاتهای مقاومت «طوفانالاقصی» و وعده صادق، دوران بیموشکی، هجو غربزدگان در خصوص توانایی موشکی و نظامی ایران، حریفت منم، رجزخوانی دانشآموزان ایرانی در مقابل سران استکبار و غربزدگان، جهان بدون سگ هار، تصویرسازی جهانی بدون رژیم صهیونیستی و اشک تمساح، نگاه جانبدارانه رسانههای غربی به موضوع حقوق بشر و کشتار کودکان مظلوم غزه محورههای این رویداد بود.
طنزواره «لانه عنکبوت» به ایستگاه پایانی خود رسید و در مراسم اختتامیه این بخش که سه شنبه ۱۱ دی ساعت ۱۰ صبح در سالن شماره ۲ سینما بهمن برگزار شد از برگزیدگان این طنزواره با حضور فرهاد ارزانلو (خواننده) و حضور استندآپ کمدینها و گروه سرود قدردانی شد.
برگزیدگان طنزواره «لانه عنکبوت»
هدیه سخایی برای اثر ( وعده صادق)
فرهاد ارزانلو برای اثر ( مُهر شکست)
امیرعلی موجرلو برای اثر (تشت لاک گنبد مثلا آهنین)
سیده کوثرنجومی برای اثر ( خشم مقاومت)
مریم عربی برای اثر ( میخوای بدونی قضیه چیه؟)
حمیدرضا امیراعظمی وعلیرضا بیات برای اثر (آخرین دفاعیه اسرائیل)
فیروزه کوهیانی برای اثر (روز نکبت)
محمد حسین دهقانی برای اثر (مردونگی اسرائیل)
آترینا رحیمی برای اثر ( فکرنکنی ماجرا تموم شد)
امید قادریان و مجید قادری برای اثر (پاقدم یمن)
و رضا شعبانی برای اثر (هایپر سونوخ)
پلتفرمها حرف اول را میزنند
کارگاه تخصصی «انسان رسانه؛ کارگاه تجربهکاوی میکرو رسانه اسکرینشات» با حضور محمد صمصامی و سرباز روحالله رضوی، سهشنبه 11 دیماه در سالن شماره سه سینما بهمن و در پانزدهمین دوره جشنواره عمار برگزار شد. در این نشست، رضوی مدیرعامل موسسه رسانهای نگاه تاکید کرد که «شناخت دقیق پلتفرمها و تولید محتوای متناسب با آنها، شرط اصلی موفقیت در فضای رسانهای امروز است».
در ابتدای این نشست، رضوی مدیر موسسه رسانهای نگاه به معرفی برند اسکرینشات و فعالیتهای آن در موسسه نگاه پرداخت و اعلام کرد که بیش از سه سال از آغاز فعالیت این برند در این موسسه میگذرد.
نقدکننده دیپلماسی طولانی و بدون نتیجه
در چهارمین روز جشنواره عمار، مستندی با رنگ و بوی مقاومت به نام طوفانالمقاومه در سینما بهمن، با حضور کارگردان، تهیهکننده و نویسنده اثر اکران شد.
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، آیتالله خامنهای، رئیسجمهور وقت، در اجلاس سران جنبش عدم تعهد، نظریه مقاومت ملتهای مظلوم در برابر استکبار را مطرح میکنند. اما یاسر عرفات همچنان دلبسته به رویاهای دیپلماسی آمریکایی است، رویکردی که در آینده به یک عبرت تلخ برای ملت فلسطین تبدیل میشود. این موضوعی است که امین احمدی، به عنوان کارگردان در مستند طوفانالمقاومه به آن پرداخته است. این مستند ریشههای شکلگیری مقاومت فلسطین را بازخوانی و تحلیل میکند و با پاسخ به شبهات پیرامون عملیات اخیر، دستاوردهای حماسه ۷ اکتبر را از دریچه عبرتهای تاریخی ملت فلسطین تبیین میکند.
مستند طوفانالمقاومه از آثار راهیافته به بخش مسابقه جشنواره مردمی فیلم عمار است. این مستند عصر سهشنبه در جشنواره اکران شد و نشست خبری آن با حضور امین احمدی، کارگردان، سید شایان حقیقی، تهیهکننده و مهدی رمضانی، نویسنده و پژوهشگر اثر برگزار شد.
هانیبال، رسواکننده چهره غیراخلاقی اسرائیل
جشنواره عمار در روز سهشنبه ضمن اکران مستند “هانیبال” در سینما بهمن میزبان حسین نوری، کارگردان این مستند و احسان کیانی، کارشناس مسائل بینالملل بود.
نیروهای جبهه مقابل را بکش حتی اگر افراد خودت نابود شوند! این معنای هانیبال است. هانیبال دستورالعملی است مبنی بر اینکه اگر امکان آزاد کردن اسیر صهیونیست از دست اسیرکنندگان وجود نداشته باشد، پس بهترین راه، گلولهباران اسیران و اسیرکنندگان با هم است تا اسیران به دست آنها نیفتند. پس از طوفانالاقصی، اسرائیل دستورالعمل هانیبال را که به معنای باقینماندن نیروهای دسته مقابل است، حتی به قیمت جان اسرای خودش، اجرا کرد. ارتش رژیم صهیونیستی بارها مکانهایی را هدف قرار داد که اسرای اسرائیلی در آنجا حضور داشتند. در این مدت، آمارهای خودکشی، خودسوزی، مشکلات روانی و اعتیاد میان سربازان اسرائیلی بهطور چشمگیری افزایش یافته است، هرچند رسانهها این موارد را سانسور میکنند. حسین نوری در مستند خود به این موضوع پرداخته است. این مستند در پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار به بخش مسابقه راه یافته است.
در چهارمین روز جشنواره عمار نشست خبری این مستند با حضور کارگردان و احسان کیانی، کارشناس مسائل بینالملل برگزار شد.
همصدایی چهرههای مقاومت از لبنان تا فلسطین
برای نخستین بار در تاریخ جشنواره مردمی فیلم عمار، شب «امت مقاومت» در تاریخ 11 دیماه در سینما بهمن تهران برگزار شد، جایی که چهرههای برجستهای همچون تیسیر سلیمان، موسس گردانهای قسام، علی مرتضی، خبرنگار المیادین، و هنرمندان لبنانی مانند علی العطار و محمدحسین خلیل گرد هم آمدند تا پیام مقاومت و اتحاد ملتهای مسلمان را در برابر ظلم و اشغالگری بیان کنند. در این شب، جایزه ویژه وفاء العدینی، خبرنگار فلسطینی که در ۳۰ سپتامبر به دست اسرائیل ترور شد، برای اولین بار به علی مرتضی، خبرنگار المیادین، اهدا شد.
تیسیر سلیمان، موسس گردانهای قسام و همسلولی شهید یحیی سنوار در زندان و همرزم محمد ضیف، در سخنرانی خود در شب «امت مقاومت» با اشاره به اهمیت اتحاد میان انسانها گفت: «ما همه انسانها یکی هستیم و میخواهیم دنیای ظلم و ستم اشغالگران را از بین ببریم. در این جنگ ۴۰ هزار رزمنده مقاومت در مقابل ۶۰۰ هزار نیروی دشمن ایستاده است و موفقیتهای ما یک افتخار و معجزه است. البته هر روزی که در آن شهید نشویم زیان دیدهایم و امیدوارم یکدیگر را در قدس شریف ببینیم. خوش به حال شما به خاطر تجربیاتی که دارید و این پیروزی شما یک معجزه الهی است.»
در ادامه این مراسم، محمدحسین خلیل، خواننده مطرح جبهه مقاومت لبنان، به اجرای آهنگی با مضمون مقاومت پرداخت. او در بخشی از صحبتهای خود گفت: «مقاومت با هنر است. همه ایمان داریم که خانواده شهدا هستند که مقاومت را زنده نگه میدارند. هدف شهدا ایستادگی است.» در پایان این بخش، فانوس جشنواره مردمی فیلم عمار از طرف خانواده شهید امیرعبداللهیان به محمدحسین خلیل اهدا شد.
اهدای فانوس روایتگری میدان به علی مرتضی
پس از اجرای محمدحسین خلیل، علی مرتضی، خبرنگار لبنانی، در این مراسم سخنرانی کرد. او در ابتدا با اشاره به حمایتهای ایران از مقاومت گفت: «هیچگاه در زندگی از من تکریم نشده جز اکنون و ایران ما را تکریم میکند. تنها تکنولوژیهای ایران بوده که پشتیبان ما بوده است.» سپس درباره ویژگیهای پیروزی و شکست در منطقه توضیح داد و افزود: «میخواهم پیرامون یکی از ویژگیهای پیروزی و شکست صحبت کنم و باید از ۷ اکتبر شروع کنیم که در منطقه اتفاقاتی افتاد. قرار بود سر مقاومت در منطقه بریده شود. در غزه ۲۰ سال خوراک به مردم نمیرسید، اما رسانهها دشمن را ملامت نکردند، بلکه حماس را ملامت کردند.»
او در ادامه با اشاره به نقشههای دشمن برای از بین بردن مقاومت در منطقه گفت: «اتفاقی که از سالها پیش شروع شده بود این بود که میخواستند عملیاتی را آغاز کنند که به خیال خود در موضع حق بایستند. در این جنگ، ۷۰ هزار نفر به لبنانیها حمله کردند و بیش از ۵۰۰۰ نفر را شهید کردند و فکر کردند که میتوانند لبنان را از بین ببرند.»
علی مرتضی سپس افزود: «اما جوانانی را دیدند که نهضت زیتون را زنده کردند. وقتی جنگ شروع شد، هدف تنها از بین بردن حزبالله نبود، بلکه همه حامیان و دوستداران حزبالله را هدف قرار دادند و تصور کردند اگر رهبر ما را بکشند، ما عقبنشینی خواهیم کرد. اما در یک سال به اندازه ۳۰ سال سلاح وارد کشور کردیم و ما همچنان در مقابل اسرائیل مقاومت میکنیم.»
علی مرتضی، خبرنگار لبنانی، در شب ویژه «امت مقاومت» درباره تأثیر جشنواره عمار بر خود گفت: «جشنواره عمار و این ایده من را تحت تأثیر قرار داد. این جشنواره فرصتی است تا خانواده شهدا را تکریم کنیم و شما نقطه آغاز و روشنایی در رسانهها در مقابل با رسانههای دشمن هستید.» در ادامه، ضمن قدردانی از روایتگری و حضور جسورانه این خبرنگار در پوشش اخبار حزبالله در میدان جنگ، فانوس روایتگری میدان به وی اهدا شد.
جایزه ویژه وفاء العدینی به میثم دلاوری اهدا شد
همچنین در ادامه، ضمن پخش کلیپی از معرفی وفاء العدینی، ۱۷۴مین خبرنگار فلسطینی که پس از هفتم اکتبر و در ۳۰ سپتامبر به دست اسرائیل در منزلش ترور شد، جایزه ویژه وفاء به میثم دلاوری، خبرنگار ایرانی مستقر در جنوب لبنان، اهدا شد. این جایزه توسط خانواده شهید رکنآبادی و به پاس قدردانی از زحمات و فعالیتهای این خبرنگار در منطقه جنوب لبنان به وی تقدیم گردید.
جشنواره عمار صدای مقاومت در برابر فتنهها است
در ادامه این برنامه، حمیدرضا غریبرضا، فعال جهان اسلام، سخنرانی کرد. او به اهمیت جشنواره عمار در برهههای حساس اشاره کرده و گفت: «جشنواره عمار در زمان فتنه و حق و باطل خودش را نشان میدهد. ما کسانی هستیم که فرمایش رهبرمان سیدعلی خامنهای را لبیک گفتیم و اینگونه صدای مقاومت ما به آمریکا و غرب میرسد.» غریبرضا در پایان سخنان خود به یاد شهید قدس، حاج قاسم سلیمانی، اشاره کرده و گفت: «شهید قدس، حاج قاسم سلیمانی را فراموش نخواهیم کرد. مردی که فرزند کشاورز بود و از نقطه دور دست ایران آمده بود، و با غیرت به سمت قدس میرفت.»
همچنین در بخش دیگری از شب ویژه «امت مقاومت»، علی العطار، خواننده و هنرمند لبنانی، به اجرای خود پرداخت. او ضمن اشاره به درد و غم از دست دادن فرمانده عزیزشان سید حسن نصرالله، ابراز کرد: «با وجود دردها به دلیل از دست دادن فرمانده عزیزمان سید حسن نصرالله، خوشحالم که در خدمت جشنواره بینالمللی عمار هستم. دوست داشتم در این مراسم باشم تا حامل صدای مجاهدین باشم.» همچنین او در ادامه تأکید کرد: «امروز همه با هم میگوییم که شهید مقدسمان، شهید قاسم سلیمانی، را فراموش نخواهیم کرد و تاکید میکنیم که مسیرمان همین است.»
در پایان شب ویژه «امت مقاومت»، سفیر یمن در این مراسم سخنرانی کرد و اشاره کرد که عمار یاسر یمنی بوده و جشنواره عمار نیز به همین نام است. او افزود: «فلسطین وصیت مقاومت است و ما باید پشتیبان فلسطین باشیم. ایمان در طوفانالاقصی خودش را نشان داد. اتفاقاتی که در فلسطین رخ میدهد معجزهای از معجزهها است. فلسطین امانت خداوند است و دفاع از قدس و مسجدالاقصی مسئولیت همه ماست. ما هرچه که داریم را تقدیم خواهیم کرد و هرگز ایمان خود را از دست نمیدهیم. اما با وجود همه این صدمات، عاقبت امور خیر است.»
چهارمین شب ویژه پانزدهمین جشنواره عمار با حضور پرشور مردم و چهرههای مقاومت پایان یافت