به گزارش «عمار فیلم» طیبه قنبریان اکرانکننده اهل شهرستان شاهرود است که از حدود سه سال پیش به جمع اکران کنندگان مردمی جشنواره عمار پیوسته و در کنار نمایش فیلمها به فکر ورود به عرصه فیلمسازی هم است.
با این بانوی شاهرودی گفتگویی کوتاهی کردیم که در ادامه می خوانید.
چکونه با جشنواره عمار آشنا شدید؟
آشنایی من با جشنواره مردمی فیلم عمار به سال ۱۳۹۳ برمی گردد، به طور اتفاقی تیزر جشنواره را از تلویزیون دیدم و به شمارهای که برای ثبتنام اکران مردمی، اعلام شده بود، پیامک فرستادم که این مسئله، زمینه آغاز ارتباط من با عمار را ایجاد کرد.
البته اوایل، بیشتر به دنبال این موضوع بودم که ببینم قضیه این فیلم ها چیست اما بعد از آشنایی با جشنواره، اولین اکران خودم را همان سال در پایگاه بسیج شهرستان برگزار کردم. تا امروز در حدود ۱۵۰۰ نفر در برنامه های نمایش فیلم من حضور داشتند.
در چه مکان هایی اکران فیلم ها را داشتید؟
بیشتر در سطح مدارس ابتدایی و دبیرستان، فیلم های عمار را نمایش می دهم اما در کنار آن، در مسجد و حسینیه امام حسین(ع) شهر هم برنامه نمایش فیلم دارم. بیشتر مخاطبان اکران هایم هم دانش آموزان هستند. «خاکریزهای نمکی» از جمله آثاری است که در اکران های مدرسه ای نمایش دادم و هر بار با خنده های بچه ها همراه بوده است. در این اکران ها، با دانش آموزان درباره جشنواره هم صحبت می کنم. مستند «آشنای دور» را هم را بیشتر از سایر فیلم ها اکران کردم.
برنامه دیگری هم کنار اکران ها داشتید؟
بله- امسال، کارگاه های آموزشی فیلمسازی هم برای علاقمندان برگزار کردیم، کارگاه ایده یابی با حضور محسن اسلام زاده، کارگردان مستند تنها میان طالبان و یک دوره مستندسازی شش روزه که در آبان، آذر و بهمن ماه برگزار کردیم. در جریان اکران فیلم داستانی «هنگامه»، آقای امیر داسارگر، کارگردان فیلم، میهمان ویژه برنامه ما بودند که بعد از نمایش فیلم، صحبت کردند.
هزینههای اکرانها را چطور تامین می کنید؟
هزینه ها را از طریق ستاد اکران مردمی فیلم عمار شهرستان شاهرود تأمین میکنیم، بخشی از تجهیزات و امکانات لازم برای پخش را هم از پایگاههای بسیجی که در آنها اکران داریم، تهیه می کنیم البته مجمع فرهنگی شاهرود هم یک دستگاه ویدئو پروژکتور دارند که برای نمایش فیلم ها در اختیار ما می گذارند.
جشنواره عمار چه تاثیری رو شما گذاشت؟
بزرگترین اثری که جشنواره عمار روی من گذاشت تغییر مسیر من به سمت فیلمسازی بود، تنها دلیل و بهانه من برای کار فرهنگی، جشنواره عمار است.
حرف آخر
اگر رویکرد جشنواره عمار و فیلمسازان بیشتر به سمت تولید محتوای تربیتی برای کودکان برود، خیلی خوب است، مدارس ابتدایی مهمترین مکانهایی هستند که فیلم های عمار می توانند در آنجا اکران شوند چون آن چیزی که در سن پایین، در ذهن بچهها ثبت میشود، ماندگار است.