محمدحسین صبوری، دبیر اجرایی جشنواره مردمی فیلم عمار در برنامه تلویزیونی «صبح بخیر ایران» عنوان کرد: «جشنواره عمار در هر مقطع زمانی کشور سعی کرده است تا نیازها و سوالات مردم را با روایت واقعی و کامل پاسخ دهد. برای مثال در مقطعی که کشور درگیر جنگ اقتصادی و یا زمانی که درگیر یک فتنه ساختگی به بهانه حمایت از زنان بود، عمار بستر روایتگری و کنشگری را فراهم کرد.»
وی افزود: «یک تصویر رایج از جشنوارههای مختف این است که هنرمندان آثار خود را ارسال میکنند، پس از ارزیابی، داورها و کارشناسان نظر تخصصی میدهند و در انتها رتبه بندی و اهدای جوایز. در این قالبها، مردم بیشتر مصرف کننده هستند. نهایتاً یک نظردهی و نظرسنجی از مخاطب انجام میشود. اما نگاه عمار به مخاطب نگاه مصرف کننده منفعل نیست.»
دبیر اجرایی پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در رابطه با «امت مقاومت» موضوع محوری جشنواره پانزدهم گفت: «در سالی که گذشت، مردم درگیر موضوع غزه شدند و نسبت به آن تحرک و ابراز احساسات داشتند. آنها مردم یک کشور خاص، یک مذهب خاص، یک قشر خاص و یا حتی یک دین خاص نیستند. از میدان های ایران بگیرید تا صنعا و الحدیده یمن، تا ونزوئلا، تا دانشگاههای آمریکا و اروپا. تجمعات چند هزار نفره و چه بسا چند صد هزار نفره را میبینید. بازنمایی این اتفاقات در محصولات و تولیدات هنری در عرصه سینما و هنر انجام میشود.»
همچنین اضافه کرد: «جشنواره عمار این فرصت را در اختیار مردم قرار میدهد تا مطالبهی خود را در قالب روایتگری مستند بیان کنند؛ ارائه یک چهره واقعی در دنیای واقعی. نه یک دنیای سانسور شده توسط قشری خاص یا جریانی به اصطلاح روشنفکر. این اتفاق در جشنواره های دیگر کمتر اتفاق میفتد.»
دبیر پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در خصوص موضوعات رقابت اصلی جشنواره پانزدهم بیان کرد: «در جشنواره مردمی فیلم عمار، موضوعات متفاوتی مطرح شده است. نهضت جهانی مستضعفین، نظم جدید جهانی، آرمان روح الله، جمهور پیروز، عدالت، رویای ایرانی، حافظه ملی، جنگ اقتصادی و جنگ فرهنگی موضوعاتی است که به آن میپردازیم.»
وی افزود: «ما هر سال اتفاقات و رویدادهای مهم اخیر را بازنگری میکنیم. از اختتامیه جشنواره چهاردهم تا جشنواره پانزدهم چه اتفاق موضوعی مطرح شده است. برای مثال ما هر دوره تحت عنوان «ملت قهرمان»، قهرمانان واقعی مردم را که شاید دیده نشدند یا رسانهای نشدند ولی در زندگی واقعی مردم تاثیرگذار بودند میپردازیم.»
صبوری گفت: «در سالی که گذشت دو انتخابات داشتیم که نشان دهنده نقش ویژه و کنشگری مبتکرانه مردم بود. چند تشییع پیکر مطهر شهدا را داشتیم که حضور پرشور و متفاوت مردم را شاهد بودیم. عمار این را به جمهوریتی که پیروز واقعی میدان وکنشگر واقعی میدان است تعبیر کرد.»
رجهای مادران ایران برای مقاومت
دبیر اجرایی پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار درباره جایزه «دستکش ننه عصمت» گفت: «خانم عصمت فلکیان در ایام دفاع مقدس بدلیل نداشتن فرزند، احساس مسئولیت خود نسبت به جبهه را با بافت کلاه و شالگردن برای رزمندهها ابراز میکرد. وقتی جنگ به پایان میرسد این دستکشها و این بافتنیها برای مرزداران ارسال میشده. در مقطعی نیز برای مدافعان حرم در سوریه ارسال میکردند. بعد از آن تصمیم میگیرند برای سربازان جنگ نرم و فعالان عرصه فرهنگ و هنر یک دستکش بعنوان یکی از جوایز ویژه جشنواره عمار اهدا کنند.»
صبوری با اشاره به پویش «رجهای مقاومت» افزود: «امسال پویشی را شروع کردیم به نام «رج های مقاومت» که تداعیکننده پشتیبانی از جبهه مقاومت برای رزمندهها و مردم غزه و لبنان است. از زمان شروع پویش و انتشار فراخوان، شاهد آن هستیم که اقشار مختلف مردم در امتداد فعالیت و کنشگری ننه عصمت، در پوششهای مختلف و در طبقه بندی اقتصادی و رنج سنی مختلف مشارکت دارند.»
وی با اشاره به مهلت ارسال آثار برای شرکت در پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار عنوان کرد: «هنرمندان تا دهم آبان ماه مهلت دارند تا آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند. البته تمدید این مهلت در بازهای خیلی کوتاه در حال بررسی است. در صورت تمدید مهلت، از راههای ارتباطی دبیرخانه اطلاع رسانی خواهد شد.»