فاطمه خطیب سال 91 به جنوب کرمان رفته بود تا به دانش آموزانی که غبار یاس و ناامیدی بر نیمکت هایشان نشسته بود انگیزه بدهد تا در کنکور شرکت کنند. فاطمه خطیب و همراهانش کارشان را با مشاوره تلفنی و ارسال کتابهای کمک درسی دسته دوم شروع کردند. چند ماه بعد در کنکور سال 92 یکی از آن دانش آموزن رتبه 400 کنکور را کسب کرد و هر سال رتبههای زیر 1000 از آن منطقه افزایش پیدا کرد. او معتقد است که حتی یک استعداد هم نباید از دست برود. این موفقیت باعث شد تا به طرح بزرگتری فکر کند. بزرگ به اندازه تمام جهان.
دغدغه جمعیت میلیونی کودکان آسیب دیده از جنگ این ایده را در ذهن فاطمه خطیب ایجاد کرد که سال 95 طرحی را شروع کند برای حمایت از کودکان جنگ به نام طرح تبسم. آنها هنگام مواجهه با آمارهای اسفناک جهانی در مورد کودکان، کار خود را شروع کردند؛ 200 میلیون کودک ساکن مناطق جنگی در جهان، 170 میلیون کودک آواره و بیخانمان در جهان، 60 میلیون کودک با گرسنگی حاد، 300 میلیون کودک فقیر، مرگ روزانه 25 کودک در اثر جنگ و مرگ 5 هزار کودک در اثر گرسنگی در جهان. او از طریق یک معلم در غزه توانست راهی برای حمایت از کودکان غزه باز کند. طرح تبسم هر چند با کمکهای کمی که جمعآوری کرده بود میتوانست تعداد کمی از کودکان غزه را زیر بال حمایت خود بگیرد؛ اما برای همان تعداد کم کار خود را شروع کرد. پس از گذشت حدود یک سال از شروع طرح تبسم، این طرح توانست برای 108 کودک آوارهی میانمار مدرسه بسازد.
ایجاد مدرسه مجازی بینالملل برای دورهم جمع کردن کودکان از کشورهای مختلف و گفتن و شنیدن حرفهای یکدیگر نابترین و خلاقانهترین ایدهای بود که فاطمه خطیب و همراهانش در طرح تبسم اجرا کردند. این مدرسه مجازی که 1000 دانشآموز از 12 کشور مختلف را گرد هم آورده است بستری شده است که این کودکان از حقیقیترین حقخواهی و مظلومیت بشری یعنی مسئله فلسطین با هم حرف بزنند.
تمام این کارها به همت این بانوی ایرانی، یعنی فاطمه خطیب، فعال صلح و مسئول مجموعه رنگ زیتون انجام شده است. بخشی از فعالیتهای این مجموعه در کتاب «تبسم کلارا» به همت نرگس سادات مظلومی به رشته تحریر در آمدهاست. فاطمه خطیب یکی از روایان این کتاب است.
نرگس سادات مظلومی نویسنده کتاب تبسم کلارا در آیین افتتاحیه جشنواره عمار در مورد این کتاب و کسانی که داستان این کتاب را رقم زدهاند توضیح داد: «کتاب تبسم کلارا کتابی است از خیریه بینالمللی انفاق که دوستان امت واحده خیریهای را به عنوان اولین خیریه بینالمللی راه انداختند. این خیریه الان به نام «رنگ زیتون» شناخته میشود که در ابتدا یک سری فعالیتهای آموزشی دارند برای کودکان جنگزده و آواره در سرتاسر جهان. سوژه بسیار جذاب است و دوستانی در این مجموعه فعالیت میکنند که سالهاست بدون اسم و رسم زحمت میکشند تا از کودکان محروم از تحصیل حمایت کنند. این دوستان بعد از طوفانالاقصی بیش از 4 مدرسه را در غزه راه اندازی کردهاند برای اینکه امید و آرزوی این بچه ها از بین نرود. کتاب تبسم کلارا روایتی از زحمتهای این دوستان است.»
فاطمه خطیب، فعال حوزه بینالملل و عضوی از اتحادیه بین المللی امت واحده در آیین افتتاحیه جشنواره عمار حضور داشت. او در سخنرانی غمناک و پر از احساس خود گفت: «عرض ادب خدمت حضار و عرض شرمندگی خدمت رسوالالله که بهترین فرزندان امتش در حال پرپر شدن هستند و ما کاری نکردیم. عرض شرمندگی خدمت مردم و مجاهدین غزه که با دست خالی مبارزه میکنند و ما به بهانه اینکه دستمان خالی است کاری نمیکنیم. عرض شرمندگی خدمت مادران غزه که بچه هایشن را از زیر آوار بیرون میکشند و بچههای ما در خانه آرام خوابیدهاند. عرض شرمندگی خدمت کودکان غزه که شکمهای گرسنهشان آخرین سنگر مبارزه حق علیه باطل است و در این 15 ماه ما حتی یک شب گرسنه نخوابیدیم. امیدوارم خدا به ما رحم کند که در فردای محشر کنار کسانی قرار نگیریم که امام حسین (ع) را در روز عاشورا تنها گذاشتند.»
پس از سخنان فاطمه خطیب لوح پاسداشت برای تقدیر از اقدامات سخاوتمدانه این فعال عرصه بینالملل در حوزه حمایت از زنان و کودکان آسیب دیده از جنگ به وی تقدیم شد. همچنین جایزه ویژه دستکش ننه عصمت به عنوان نماد همت و ایثار مردمی در دفاع از مقاومت به دستان پر افتخار این بانوی فعال تقدیم شد.