جزئی‌ ‌نگری و خلاقیت؛ شاه کلید «فیلم ما»

افتتاحیه جشنواره عمار هفته گذشته برگزار شد تا جوا‌یز و لوح‌های افتخار در دل این مراسم رد و بدل شود. لوح افتخار بخش فیلم ما نیز به روال همیشه درروز ابتدایی جشنواره اهدا شد. خبرنگاران دبیرخانه جشنواره عمار در حاشیه این مراسم گفتگوی کوتاهی با برنده این جایزه داشتند.

«در بخش فیلم ما مستندسازهای نوجوان، اثر اولی‌ها و کسانی که یک ایده، انگیزه و دغدغه خوب دارند اثر خلق می‌کنند. شاید یک سوژه در شهرستان ایده خلق اثر آن‌ها باشد.» این بخشی از گفته‌های محمدحسین صبوری، دبیر اجرایی این فصل از جشنواره عمار است. گفته‌هایی که می‌تواند بازتاب خوبی از حال و هوای این بخش از جشنواره به مخاطبان بدهد.

جمعه هفت دی ماه بود که تکلیف شرکت‌کنندگان بخش فیلم ما در سینما بهمن تهران مشخص شد و لوح افتخار این بخش هم رسید به مستند 9 دقیقه‌ای «الف ب نون» از «علی استودان». نوجوان مستندسازی از شهرستان ماسال که پیش از این در جشنواره فیلم رشد نیز حسابی درخشیده بود.

سر صحبت را که با علی باز کردیم، خودش را به سادگی معرفی کرد: «14سالم است و در پایه نهم تحصیل می‌کنم. من ساکن روستای دولملال شهرستان ماسال هستم. پدرم خبرنگار و مستندساز است.»

علی در ادامه از زمینه‌های علاقه‌مند شدنش به مستندسازی گفت: «پدرم خبرنگار و مستندساز است. همین بود که باعث شد من به این سمت بروم و از طریق همکاران پدرم این حرفه را ادامه دهم.»

نحوه شکل‌گیری این ایده همان چیزی‌ست که علی را به یک مستندساز بدل می‌کند؛ عنصر توجه به جزئیات؛ تعریف می‌کند: «من هرروز خودم به نانوایی می‌روم. دیده بودم که نانوا نان را به منزل برخی از افراد محل می‌فرستد. بعدها متوجه شدم که این افراد توانایی انجام دادن چنین کاری را ندارند.»

او ادامه می‌دهد: «همانطور که در مستند می‌بینید، موضوع را با خانواده درمیان گذاشتم. بعد از آن هم با هم‌کلاسی‌ها و معلم‌‌های مدرسه یک گروه زدیم تا بتوانیم به نیازمندان کمک کنیم. همین اتفاق ساده تبدیل به سوژه مستند الف ب نون شد.»

علی از چالش‌های این کار نیز در ادامه برای ما گفت: «به دلیل نبود امکانات و جاده خوب در روستای ما، خیلی پیش می‌آمد که در باران دوچرخه خراب بشود و یا زمین بخوریم. یک‌بار هم توی راه گیر کردیم و نتوانستیم نان را به صاحبش برسانیم.»

علی در پایان گفت: «وقتی به من برای حضور در افتتاحیه زنگ زدند اصلا انتظار نداشتم برای این اثر از من تقدیر کنند. از مسئولین جشنواره تشکر می‌کنم. این اتفاق قطعا در هنر من اثر خواهد گذاشت. امیدوارم که در این حوزه آینده خوبی داشته باشم.»

با توجه به استقبال نوجوانان از فیلم ما در سالهای اخیر، به نظر می‌رسد که این بخش جای پای خود را در جشنواره محکم کرده است و عمار درحال پرورش نسل جوان فیلم‌سازان انقلابی است. نسلی که می‌توانند پرچمداران آینده همین جشنواره باشند.