فراخوان شعر«حماسه شاعران» با موضوع جبهه مقاومت توسط دفتر مطالعات فرهنگی منتشر شده است که به جمعآوری اشعار مقاومت با موضوعات «طوفانالاقصی»، «شهدای حماسهساز مقاومت»، «وعده صادق ۱و۲»، «جمعه نصر»، «شهادت رهبران حزبالله مثل شهید سید حسن نصرالله و سیدهاشم صفیالدین»، «شهادت رهبران حماس مثل شهید هنیه و یحیی سنوار» میپردازد.
آخوندی در ارتباط با سوالی که از اهداف این همایش پرسیده شد این چنین پاسخ داد: «در این دوره یکسال و نیم که از عملیات طوفانالاقصی میگذرد ما حماسه آفرینیهای کمنظیر یا شاید بینظیر را دیدیم و متاسفانه عزیزانی را هم در این راه از دست دادیم. این اتفاقات افراد مختلف جامعه ما حتی جامعه جهانی را تحت تاثیر خود قرار داد که تا حدودی جبهه حق و باطل آشکار شد و بخشی از این تاثیرگذاری را مدیون روایتهایی هستیم که صورت گرفت.»
وی افزود: «اگر جنگ روایتها را بخشی از این جنگ عظیم در نظر بگیریم، هنرمندان و شاعران باید سعی کنند، طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، با امکاناتی که دارند قدمی را برای حمایت از جبهه مقاومت بردارند تا تاثیر مثبتی را در این عرصه شاهد باشیم. در همین راستا نیز آثار زیادی از جمله آثار گرافیکی و ادبی تولید شده است.»
آخوندی در جواب این سوال که چرا این دغدغه شما را به سمت سرودن شعر کشاند افزود: «هنر، یکی از بهترین ابزارهایی است که باعث ماندگاری حماسه میشود. ما این را در سیره اهلبیت نیز داریم که به شعرا توجه داشتند. بخشی از علل زنده ماندن محرم و صفر نیز تولیدات هنری است که در طول تاریخ ساخته شده است. اگر که ما نیز بخواهیم حماسه شهدا و رزمندگان ماندگار شود، هنر و بطور خاص شعر یکی از بهترین راه هاست. فراخوان حماسه شاعران نیز فرصتی برای شاعران مردمی بوجود آورده است تا آثار خود را به ثبت برسانند.»
مسئول دبیرخانه فراخوان حماسه شاعران با اشاره به حضور افراد شرکتکننده در این فراخوان گفت: «برای برگزیدگان این فراخوان، تالیف کتاب در نظر گرفته شده است چراکه کتاب یک قالب و رسانه ماندگار است. کتاب میماند و برای آیندگان نیز ثبت و ضبط میشود. شاید خیلی از این شعرا را در فضای مجازی مطرح شده باشند، اما جمعآوری آنها در قالب یک کتاب و به صورت منسجم، ویژگی های زیادی دارد. برای مثال میتوانیم بازنشرهای دیگری از این کتاب داشته باشیم؛ ترجمه شود و به کشورهای جبهه مقاومت فرستاده شود.»
وی درباره تصمیمات دبیرخانه برای آیین رونمایی از این کتاب افزود: «رونمایی از کتاب در شورای جشنواره عمار مطرح شده است اما در مورد چاپ و رونمایی، انشاءالله با برنامه ریزی که انجام میگیرد، اطلاع رسانی خواهد شد.»
آخوندی درارتباط با برگزاری این همایش در آینده این چنین میگوید: «دفتر مطالعات در حال حاضر سه کتاب با رویکرد ثبت کنش مردمی در دست تولید دارد. آخرین آن مربوط میشود به شهادت شهید آیتالله رئیسی و در آینده نیز ادامهدار خواهد بود.»
وی همچنین در ارتباط با تمدید زمان فراخوان و استقبال مردمی افزود: «مهلت ارسال آثار تا ۱۰ آذرماه تمدید شده است. استقبال مردمی خوبی صورت گرفته است هرچند ظرفیتهای بیشتری نیز وجود دارد.»