بدون کلمه، سخن بگو

کمال شرف از قهرمانانی چون شهید هنرمند فلسطینی «ناجی العلی» الگو گرفته و سعی دارد شبیه او آثارش تپنده و زنده باقی بماند. او از اهالی مردم صبور یمن است. مردمی که ظالمان را خوب می‌شناسند. از مردم شریفی که پیامبر(ص) درباره آنها فرمود: آنها صاحبان مهربان‌ترین قلب‌ها و نرم‌ترین دل‌ها هستند.

جبهۀ مقاومت جایی است که انسان‌های آزاده با روحیه‌ای از جنس ایمان در برابر ظلم  ایستادگی می‌کنند. آدم‌هایی که نام آنها در دل تاریخ ماندگار می‌شود، قهرمان‌هایی در جای‌جای کره خاکی، آدم‌های شبیه به کمال شرف.

کمال شرف مرد ۴۷ ساله‌ای است که ۲٠ سال از عمر پر برکت خود را با زبان هنر سخن گفته. سلاح در دستش قلم و رنگ است. پدرش ارتشی است و مادرش خانه‌دار که بیشتر وقت خود را صرف تربیت درست فرزندان کرده. کمال شرف نیز خود پدر چهار فرزند است.

او از کودکی انسان کم صحبتی بوده که در سرش حرف‌های بسیار داشت. برای بیان افکار خود نقاشی را راه مناسبی می‌دانست و به آن روی می‌آورد. بزرگ‌تر که می‌شود پی به علاقۀ شدیدش به کاریکاتور می‌برد. کاریکاتور عجیب به روحیاتش نزدیک است؛ ساده اما عمیق.

او به کمک کاریکاتور پیچیده‌ترین مسائل را به ساده‌ترین و سریع‌ترین شکل ممکن بیان می‌کند. با همۀ دقتش، ایده‌ها را بررسی می‌کند و هدف را نشانه‌گیری، ازاین‌رو بیشتر آثارش با واکنش‌های مثبت همراه است. کمال در شگفت‌‌زده‌کردن مخاطب، مهارت خاصی دارد. او سعی می‌کند در کارهایش حقیقت را برملا کند.

کمال شرف راه خدا را، راه نصرت مستضعفان می‌داند و ضامن آزادی و حیاتش را حمایت از مجاهدین آزاده. هر اتفاق، تأثیر عظیمی بر درون او دارد و همیشه تحت‌تأثیر شجاعت و فداکاری مجاهدین قهرمان قرار گرفت است. او با مظلومیت و صبر مستضعفان زندگی کرده و با مصائب زندگی آنها مأنوس است. حوادث اخیر محور تفکرات او شده و باور دارد درونیاتش را به بلوغ و ایمان بیشتری رسانده است. او مشکلات و سختی‌ها را جزئی از زندگی می‌داند و می‌فهمد که این راه آسان نیست و دیدگاهش به‌راحتی مورداستقبال قرار نمی‌گیرد؛ اما دیدن آنچه برادران و خواهران مسلمان در غزه و لبنان تجربه می‌کنند، برایش سخت است نمی‌تواند به راحتی از کنار آن بگذرد. بنابراین، قهرمانان واقعی مقاومت را مظلومان می‌داند.

ایمان، شبیه پرتوی از نور در دلش می‌گذرد و سراسر زندگی‌اش را نورانی می‌کند. با آغاز طوفان‌الاقصی تا به امروز حدود پانصد اثر هنری با نام خود منتشر کرده. چیزی که باعث شده ایده‌های زیادی داشته باشد، این است که کاریکاتور را به‌عنوان یک کار نمی‌بیند، بلکه از آن به‌عنوان یک وسیله برای بیان باورهایش استفاده می‌کند. به همین دلیل حوادث را با چشمی دنبال می‌کند که سعی دارد حقیقت را ببیند. البته که تحقیقات مداوم در تاریخچۀ این نبرد از زوایای مذهبی، سیاسی و فرهنگی دارد. این تحقیقات، محیطی حاصلخیز برای تولید به او داده است.

مقاومت را فطری می‌بیند و آن را در تمام دستورات الهی می‌یابد. برای او مقاومت، یک امر مقدس است و هم بخشی از طبیعتش و معتقد است ایمانش او را به سمت کاریکاتور درمورد مقاومت هدایت کرده. کمال شرف کاریکاتور را وسیله‌ای برای بیان باورهایش می‌داند و نهال آن را با عشق آبیاری می‌کند.

این را هم باید توجه کرد که ما در عصر تصویر زندگی می‌کنیم. عصری که نسل اینترنت بیشتر به این نوع رسانه‌ها توجه دارد. او با کاریکاتور از این محیط به‌خوبی بهره‌برداری کرده و می‌داند برد کارهایش به هر جایی می‌رسد. هنری که بدون استفاده از کلمات، به زبان جهانی تبدیل شده و همه آن را می‌فهمند.

او معتقد است اگر کاریکاتور به‌عنوان یک نیروی رسانه‌ای جدی شناخته و موردتوجه و حمایت بیشتری قرار گیرد، می‌تواند به یکی از سلاح‌های استراتژیک برای جریان مقاومت تبدیل شود. کاریکاتور نه‌تنها یک شکل هنری، بلکه مکمل مقاله یا تحقیق است. یک رسانه مستقل که می‌تواند بسیاری از مسائل را بیان کند. اگر هنرمند با پس‌زمینۀ فرهنگی، سیاسی، تاریخی و دینی قوی به این کار بپردازد، می‌تواند شیطنت‌های رسانه‌ای که میلیون‌ها دلار خرج آن شده‌ را رسوا و با آن‌ مقابله کند.

کمال شرف از قهرمانانی چون شهید هنرمند فلسطینی «ناجی العلی» الگو گرفته و سعی دارد شبیه او آثارش تپنده و زنده باقی بماند. او از اهالی مردم صبور یمن است. مردمی که ظالمان را خوب می‌شناسند. از مردم شریفی که پیامبر(ص) درباره آنها فرمود: آنها صاحبان مهربان‌ترین قلب‌ها و نرم‌ترین دل‌ها هستند.

 کمال شرف و مردم یمن با صداقت همراه و همدرد مردم غزه و لبنان هستند. آنها معتقدند تمام مسلمانان برادرند و مذاهب، تنها راه‌های متفاوتی برای عبادت خدا هستند البته به‌جز کسانی که از دین واقعی خارج شده‌اند. در مذهب زیدی تربیت شده و به همۀ مذاهب به‌ویژه آنهایی که با مسیر اهل‌بیت (ع) هستند در ارتباط باشد و با دید باز نگاه کند و از نظر سیاسی، به هیچ جریان سیاسی خاصی تعلق ندارد.

کمال شرف می‌گوید: باید روی تقویت پیوند ایمانی در بین اعضای مقاومت کار کنیم تا هرکس طبق جهت‌گیری سیاسی و مذهبی خود، با این پیوند مقدس و مذهبی یکپارچه باشد. حالا که در برابر چالش‌های بزرگ این دوران سخت قرار داریم نیاز به کار مداوم و با کیفیت داریم و باید در تمامی زمینه‌های تکنولوژیکی، رسانه‌ای و نظامی پیشرفت کنیم. باید درزمینهٔ رسانه و عملیات رسانه‌ای قوی و جسورانه کار کنیم. چراکه ما در برابر حکومتی قرار داریم که بر همه‌چیز کنترل دارد: رسانه‌ها، فناوری‌ها و سلاح‌های پیشرفته.

کمال شرف با صداقت، هم‌درد با مردم غزه و لبنان است. خوب می‌داند یمن‌ تسلیم نخواهد شد و شکست را نمی‌پذیرد. دلگرم رهبری «سید عبدالملک الحوثی» است که باعث شده این فطرت ذلت‌ناپذیر به سمت یک حالت ایمانی عمیق و مستحکم سوق پیدا کند و راهی براساس منویات قرآنی شکل گیرد.