علیرضا باغشنی، از مستندسازان کشور در گفتگو با «عمارفیلم» درباره آثار جدید خود گفت: معمولا یک سال فاصله برگزاری دو جشنواره، سال کاری ما محسوب میشود و در این فاصله زمانی، اقدام به تهیه و تولید آثار مختلف و متنوع مستند میکنیم.
باغشنی که فانوس دوره قبلی جشنواره عمار را هم در کارنامه دارد، ادامه داد: بعد از هفتمین جشنواره عمار تا امروزچند کار مستند با عناوین «مسافر وادی السلام»، «من سلاحم در دست»، «سردار»، «قیچی تیز» و چند مستند گزارشی کوتاه درباره فعالیتهای فرهنگی-اجتماعی شهرداری مشهد را شروع کردهام که البته ساخت تعدادی از آنها به پایان رسیده است.
وی در همین باره افزود: مستند «مسافر وادی السلام» درباره شهید «محمدرضا حسینی مقدم» یکی از شهدای مدافع حرم مشهدی که در تمامی سالهای دوران دفاع مقدس در جبههها حضور داشته و از نیروهای نخبه جنگ بوده است؛ او بعد از دوران دفاع مقدس درحالی که میتوانست یکی از سرداران باشد، به کارخانهای که قبل از آغاز جنگ در آن کار میکرد، برمیگردد.
این مستندساز با اشاره به تصویربرداری مستند در عراق توضیح داد: برای تصویربرداریهای لازم به محل شهادت این رزمنده رفتیم و با همرزمان او به گفتگو پرداختیم؛ ما قصد داشتیم با همرزم اصلی او که آزاده بود، مصاحبهای انجام بدهیم که چند روز قبل از سفر ما به عراق او هم به شهادت رسید.
باغشنی خاطرنشان کرد: مسئله مهمی که باید در مسیر ساخت این مستند، وجود یک فضای کاملا اطلاعاتی در عراق است که دسترسی ما را به همرزمان شهید «حسینی مقدم» بسیار سخت و دشوار کرده بود؛ البته خود شهید به ما کمک کرد تا توانستیم این مستند را تولید کنیم.
وی با اشاره به نهایی شدن مستند «مسافر وادی السلام» بیان کرد: این اثر در مدت زمان ۳۸ دقیقه تولید شده و کار روایتگری فیلم را هم خودم برعهده دارم.
این مستندساز در ادامه سخنانش یادآور شد: دیگر کاری که اخیرا تولید آن به پایان رسیده، مستند «سردار» نام دارد که در مورد یکی از راویان جانباز دوران دفاع مقدس به نام «محمود باقرزاده» است که سه ماه در سال، در مناطق عملیاتی روایتگری میکند.
باغشنی تصریح کرد: این راوی که سوژه ساخت مستند «سردار» قرار گرفته است نابیناست و در دوران دفاع مقدس از فرماندهان جنگ و معاون شهید محمود کاوه هم بوده است. آقای باقرزاده علاوه بر روایتگری، عضو تیم ملی گلبال و حافظ چند جزء از قرآن کریم است.
وی اظهار داشت: ما در قالب یک مستند موقعیت، در یکی از سفرهای راهیان نور با این راوی دفاع مقدس همراه شدایم و این مستند ۴۰ دقیقهای را پیرامون او تولید کردیم.
این مستندساز در بخش دیگر سخنان خود گفت: «من سلاحم در دست» عنوان مستند دیگری است درباره «علی نجات عباسی» جانباز ۷۰ درصدی و از مدافعان آبادان در جنگ تحمیلی که در حال حاضر به عنوان یک فیلمساز ساکن مشهد است، تولید کردیم.
باغشنی افزود: این رزمنده در دوران دفاع مقدس جراحتهای سختی متحمل شده به صورتی که چند سال درمان جراحتهای او طول میکشد و حتی برای برخی از مراحل درمانی به کشور آلمان اعزام میشود. او در حقیقت «بابارجب» دوم است.
وی تصریح کرد: مستند «من سلاحم در دست» را بر اساس فعالیتهای او در دوران جنگ ساختم. البته با توجه به اینکه این مستند قابلیت پرداخت بیشتری داشت، اقدام به تصویربرداری مجدد کردیم و مستند در مرحله اصلاح است.
این مستندساز خاطرنشان کرد: «من سلاحم در دست»، مستندی موقعیتی است و ما برای ساخت آن، در یکی از سفرهای کاری این جانباز دفاع مقدس، اقدام به تولید این مستند ۲۵ دقیقهای کردیم.
باغشنی در ادامه صحبت های خود بیان کرد: مستند دیگری با عنوان «قیچی تیز» دارم که در مرحله فیلمنامه است. این مستند درباره طلبهای به اسم «ابوالفضل باقری» است که با استفاده از روشی جالب و جدید با عنوان «کار با کاغذ و قیچی» برای تبلیغ دروس و مفاهیم دینی و مذهبی استفاده میکند.
وی ادامه داد: این روحانی مجری برنامههای کودک و نوجوان بوده و ووشو کار است و مستند بخشی از زندگی او به خصوص متحول شدنش را روایت میکند زیرا او در گذشته فردی بوده که از فضای دینی جدا بوده اما پس از یک اتفاق به سمت طلبگی حرکت میکند.
باغشنی در ادامه سخنانش تصریح کرد: در کنار آثار خودم، مجموعه مستندهای گزارشی کوتاهی را هم درباره فعالیتهای فرهنگی- اجتماعی شهرداری مشهد در دست تولید دارم، البته تا امروز حدود ۳۰ اثر کوتاه درباره این فعالیتها ساختم.