مهدی ملکی سازنده مستند “بمبها میآیند” با مضمون تلاشهای جهاد خودکفایی نیروی هوایی، در مصاحبه با عمارفیلم پیرامون عملیات رژیم صهیونیستی به خاک ایران و عملکرد سامانه پدافند موشکی گفت: «اگر نگاه واقعبینانه داشته باشیم همچنان نمیتوان ارزیابی دقیقی از عملکرد سامانه پدافندی داشت چرا که که از سوی مراجع رسمی و معتبر هنوز آماری از عملکرد پدافندی کشور ارائه نشده است. چه تعداد پرتابهها و چه تعداد رهگیریها، اما با توجه به آمار های ضد و نقیض و حدسیات، به نظر میرسد که عملکرد پدافندهای بومی ما مطلوب بوده است.»
او در مقایسه این حمله با بمبارانهای دهه 60 گفت: «شاید نتوانیم امروز را با دهه ۶۰ مقایسه کنیم چرا که در این عملیات شاهد حضور پرتابههای بالستیک و احتمالا تعدادی ریزپرنده بودیم که در دهه ۶۰ این موارد در چارت رهگیری قرار نداشت. نه ریزپرندهای وجود داشت و نه پرتابههای بالستیک را میتوانستیم رهگیری کنیم. صرفا میتوانستیم هواپیماهای دشمن را رهگیری کنیم که در عملیات رژیم صهیونیستی نیروی هوایی آنها وارد حریم هوایی ما نشد. اما به لحاظ توانایی تکنولوژی قابل مقایسه با دهه ۶۰ نیستیم. در دهه۶۰ ما صرفا کاربر سیستمهای پدافندی بودیم. هرچند برای همین سیستمها ابتکارات به خرج داده میشد تا به بهترین عملکرد خود برسند اما سازنده کشور دیگری بود.»
وی افزود: «در حال حاضر اگر بخواهیم اسامی پدافندهای بومی را لیست کنیم لیست بلندبالایی وجود دارد که فکر میکنم مهمترین نقطه تمایز همین باشد. حال در این عملیات صرفا اینکه چقدر موفق به رهگیری اهداف بودیم مهم است، اما مهمتر از کاربری سامانههای بومی که در اختیار داریم این است که هیچ کشوری نمیتواند نقطه ضعفهای آن را توسط کشور سازنده بخرد و علیه ما استفاده کند. در دهه ۶۰ ستون فقرات پدافند ما سامانه هاگ آمریکایی بود که موشکی میانبرد محسوب میشد و به طرز شگفت انگیزی راندمان بالا داشت. برای مثال در عملیات والفجر ۸ در شرایطی عجیب ۲۳ هواپیمای عراقی مورد هدف قرار گرفت. مجددا باید گفت تا اطلاعات و آمار موثقی منتشر نشود نمیتوان راجع به عملکرد پدافند کشور در روزهای گذشته نظر قطعی داد.»
وی در ادامه با تاکید بر نقش رسانه افزود :«مشخصا چیزی که در روحیه مردم تاثیر بسزایی دارد و بخش جدایی ناپذیر جنگ است، نقش رسانهها است. فعالیت رسانهای ما متاسفانه هنوز معطوف به داخل کشور بوده و همچنان نتوانستهایم تاثیر خارجی مناسبی داشته باشیم. رسانههای فارسی زبان روی مردم ما تاثیر دارند اما رسانههای ما صرفا به دنبال تاثیرگذاری داخلی هستند. ما هنوز نتوانستهایم مرجع رسانهای مناسبی باشیم چیزی که به طور مثال در الجزیره شاهدیم. ما قدرت مقابله و تهاجم نظامی داریم اما در رسانه فقط دفاع میکنیم.»
ملکی در ادامه پیشنهادی جهت بهبود فعالیت هنری و رسانهای کشور ارائه داد و عنوان کرد: « من خودم را مجرب رسانهای نمیدانم اما فکر میکنم برای بهبود اثرگذاری آثار، اگر این رسانهها مردم را به چند دسته تقسیم نکنند، و برای تاثیرگذاری بر مخاطب صرفا رویکردی عام پسند با محوریت ایران در نظر بگیرند، میتوانند تاثیر مناسبی بر جامعه داشته باشند. چون زیستها و سلایق متفاوت است و باید رویکردی عوام محور داشته باشیم تا کلنی محور.»
او در پایان مصاحبه گریزی انتقادی به جشنواره مردمی فیلم عمار زد و گفت: «باید مردمی بودن جشنواره پررنگ تر شود تا مجدد مورد استقبال بیشتر مردم قرار گیرد. تاسیس این جشنواره بسیار ایده جذاب و خوبی بود اما با گذشت زمان کمی از تاثیرگذاریاش کاسته شده است. اگر بتوان آن را احیا کرد، همچنان میتواند نقش مهمی در منظومه هنری کشور و حتی در فضای بینالملل ایفا کند.»