مجتبی میناوند کارگردان مستند «چهارصد متر آنطرفتر» در گفتگویی با دبیرخانه جشنواره عمار در خصوص چگونگی ساخت مستند توضیح داد: «پس از کار بزرگی که مردم غزه و حماس انجام دادند پیشبینی میشد که تجمعات و فشارهایی از کشورهای محور مقاومت به اسرائیل ایجاد شود. ما هفته گذشته تصمیم گرفتیم به یکی از این جبههها برویم و کار رسانهای انجام بدهیم.»
وی ادامه داد: «هفته قبل ما متوجه شدیم که تجمعات بزرگی در بغداد انجام شده است. به ما پیشنهاد شد که اخبار اینجا را پوشش دهیم. نمیدانستیم چه خبر است و اقتضای فضا چیست. با چنین دیدگاهی به عراق آمدیم.»
همچنین افزود: «اولین صحنهای که در محوطه اجتماعات با آن مواجه شدیم برپایی چادر توسط مردم بود. امکانات بسیار اندکی وجود داشت و عمده مردمی که آنجا حضور داشتند عشایر بودند.»
این کارگردان در خصوص انگیزه این افراد برای تجمع توضیح داد: «یکی از مهمترین دلایل جمع شدن آنها در این نقطه، تحتفشار قرار دادن و کار رسانهای در حمایت از غزه بود. این نقطه فاصلهای کمتر از چهارصد متر با فلسطین دارد. این یعنی یک پیام همراهی با مردم غزه در چنین حرکتی وجود دارد. من تصور میکردم جمعیت به مرور زمان کمتر شود اما هرروز بیشتر از روز گذشته بود.»
وی افزود: «جوانان کنار مرز میرفتند و رقصهای بومی انجام میدادند. دریافت من این بود که تجمعاتی که در تهران در حمایت از فلسطین انجام میشود، در عراق رنگ و بوی عمل گرفته است.»
میناونددر خصوص ارسال کار به جشنواره توضیح داد: «کار توسط مالک یعنی مجموعه هنری رسانه ای نهضت به جشنواره عمار ارسال شد. عمار هم جشنواره مردمیست و مخاطب از هر نقطهای میتواند مستند را ببیند. این باعث میشود افراد بیشتری با اثر در ارتباط باشند. نکته بعدی هم ارتباط نزدیک موضوع با جشنواره است که به باعث میشود یک اثر بُعد رسانهای پیدا کند.»
وی در پایان گفت: «برای بازخورد گرفتن از مخاطب هنوز صبر لازم است. باید دید مردم با چه حال و هوایی از سالن خارج میشوند و نظراتشان در رابطه با اثر چیست. به هرحال امیدوارم که مستند مورد توجه مخاطب قرار بگیرد.»