با گرامیداشت شهدای کارگر؛

اختتامیه اکران‌های هشتمین جشنواره عمار در اهواز؛تقدیر ویژه فرزند شهید از مستندساز انقلابی/پاسداشت مرحوم روح الله نامداری، خمینیست جوان انقلاب

مراسم اختتامیه اکران‌های هشتمین جشنواره عمار در اهواز با حضور خانواده شهدای دفاع مقدس، مداقعان حرم و شهدای کارگری و تقدیر از فیلمسازان و اکران کنندگان فعال خوزستانی برگزار شد.

به گزارش «عمارفیلم»، پرونده سه روزه اکران های هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار در اهواز، با حضور جمعی از خانواده های شهدا، مسئولان شهری و استانی خوزستان و حضور پرشور مردم اهوازی در سالن سینما اکسین اهواز با اکران فیلم اشنوگل و تقدیر از فیلمسازان برتر این استان به کار خود پایان داد.
آخرین روز جشنواره به دلیل حضور خانواده‌های شهدای هشت سال دفاع مقدس و خانواده‌های شهدای مدافع حرم رنگ و بوی خاصی داشت. در این شب به یاد ماندنی حضور پرشور مردم برای تماشای فیلم اشنوگل به حدی قابل توجه بود که فروش بلیط این فیلم تا ثانیه‌های ابتدای آغاز فیلم در بیرون از ساختمان سینما ادامه داشت.
آماده سازی گل‌های دست ساز و مزین به وصیت نامه شهدا از دیگر بخش های جانبی هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار در اهواز بود که شادابی خاصی را به فضای ایجاد شده بخشیده بود. با وجود اینکه فیلم سینمایی اشنوگل در حال رسیدن به انتهای داستان بود اما سیل حضور مردم به سمت سینما وصف نشدنی بود و همسان با ظرفیت سالن سینما شهروندان حضور داشتند.


عده‌ای به دلیل نبود صندلی برای نشستن حاضر شدند فیلم را به صورت ایستاده تماشا کنند اما مضمون فیلم به حدی جذاب و دلنشین بود که شهروندان هیچ‌گاه خستگی تماشای فیلم را به صورت ایستاده احساس نکردند.
در پایان فیلم اشنوگل فضا برای برگزاری جشنواره اختتامیه آماده سازی شد اما همچنان حاضران در سالن سینما درباره فیلم اشنوگل و برخی از صحنه‌های به یادماندنی آن در حال گفت‌وگو بودند. ۱۰ دقیقه بعد از اتمام فیلم اشنوگل برنامه اختتامیه اکرانهای هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار در اهواز آغاز شد.
در همین فرصت اندک با غنیمت شمردن وقت به سراغ حاضران در سینما رفتیم و درباره فیلم عمار با آن‌ها گفت‌وگو کردیم. خانم زهرا سادات امینی که هنوز آثار اشک‌های تماشای برخی از صحنه‌های غمناک فیلم اشنوگل بر چهره‌اش قابل دیدن بود گفت: شنیده بودم که یک گور دسته جمعی از غواصان خط شکن هشت دفاع مقدس پیدا کردند اما هیچ‌گاه اینقدر نزدیک با این موضوع ارتباط پیدا نکرده بودم.
وی افزود: تبلیغ این فیلم را بسیار شنیده بودم اما ضرب المثل شنیدن کی بود مانند دیدن را می‌توان در این فیلم پیدا کرد. تماشای فیلم اشنوگل سبب شد بسیاری از ارزش‌های معنوی در ذهنم زنده شود.
محمدرضا احمدی نوجوان ۱۵ ساله که به دلیل پر شدن فضای سینما ایستاده به تماشای فیلم پرداخته بود،گفت: نخستین باری است که توانستم در جشنواره عمار حضور داشته باشم. اکران فیلم اشنوگل در آخرین روز از جشنواره سبب شد که ما دانش آموزان نیز با یک فرصت مناسب به تماشای این فیلم بپردازیم.
وی افزود: اشنوگل برای نسل جوانی که تا کنون طعم جنگ را نشیده و فقط از طریق داستان‌های پدر و مادرها از آن چیزی به خاطر سپرده‌اند به زیبایی جنگ را روایت کرد.
این نوجوان ۱۵ ساله ادامه داد: فیلم اشنوگل روایت داستانی را داشت که اغلب داوطلبان آن صحنه افراد کم سن و سالی بودند که توانستند به دلیل نیت پاکی که داشتند نام ماندگاری از خود را در صحنه تاریخ ایران به یادگار بگذارند.
اختتامیه جشنواره آغاز شد. پخش کلیپ‌های معنوی و ارزشی با مضامین متفاوت از حواشی این برنامه بود. اکران کلیپ زنده یاد روح‌الله نامداری یکی از کلیپ‌های پخش شده در جشنواره بود که به روایت زندگی این بزرگ مرد فرهنگی پرداخته بود.
رو ح‌الله نامداری خالق کتاب جدال دو اسلام یکی از فعالان فرهنگی دغدغه‌مند در حوزه تبین دین مبین اسلام بود و در اواخر عمر کوتاه خود به تبلیغ دیدگاه های شهدایی از قبیل آوینی و مطهری پرداخته بود. در این کلیپ شاگردان و دوستان زنده یاد نامداری گفتند هیچ گاه پرچم دغدغه روح‌الله پایین نخواهد آمد و با ادامه دادن راه این استاد بزرگ جبهه‌های فرهنگی را ترک نخواهیم کرد.


در ادامه برنامه چند تجلیل ویژه و متفاوت برگزار شد که تجلیل اکران کنندگان دهه ۶۰ آقایان مهدی آبادی و موحد و همچنین خانواده شهدای کارگر میراب و جهانگرد اهوازی به همراه مادر شهدای فرجوانی از اکران کنندگان دهه ۹۰ خوزستان و همچنین از مجتبی سلامتی زارع، معلم عشایری اکران کننده عمار از جمله این تجلیل ها بود.
در ادامه نیز با حضور خانواده شهدا در روی سن، از امین منصوری، دیگر اکران کننده مردمی عماربه دلیل شنبه فیلم هایشان و احمد راسخ به دلیل سه شنبه فیلم ها و همچنین فعال رسانه ای و نماینده ستاد اکران شهرستان باغملک خانم مرضیه پیرمرادی تقدیر شد.


همچنین با حضور خانواده شهدای چهل شاهد، تقیانی، مروج و خانواده شهدای مدافع حرم مراد اسکندری و نوری از فیلمسازان برتر استان در جشنواره عمار تجلیل شد.
در ادامه نیز از امید مدحج که لوح افتخار هشتمین جشنواره عمار را کسب کرده، امین کریمی کارگردان موشن گرافیک «صنعت بزرگ» و همچنین سید محمدجواد پورمانی کارگردان اثر فیلم ما «مرز ما عشق است» که جزء آثار حاضر در بخش مسابقه هشتمین جشنواره بودند، در این مراسم با حضور خانواده شهدای دفاع مقدس و مدافعان حرم تجلیل شدند.


همچنین از ناصر نادری کارگردان مستند «ابوذرها نمی میرند» نیز در شب اختتامیه هشتمین جشنواره مردمی عمار در خوزستان تجلیل ویژه شد. سربند و تسبیح شهید مدافع حرم مراد اسکندری، توسط فرزند شهید جاسم نوری به این فیلمساز اهدا شد.
بنابرین گزارش، بیانیه پایانی این مراسم نیز به شرح ذیل، قرائت شد:
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام و درود خداوند بر روح بلند شهدای این انقلاب و بر روح بزرگ امام کبیرشان.
من به نمایندگی از همه‌ی اکران کنندگان جشنواره عمار، من به نمایندگی از دوستان و برادر و خواهرانم در «رسانه بیداری» تشکر می‌کنم؛ اما اجازه بدهید به صراحت عرض کنم این حرکت هیچ اختصاصی به آن‌ها ندارد، با تأکید عرض می‌کنم؛ جشنواره عمار، صاحب تام و تمام این حرکت کسانی دیگری هستند.
جشنواره عمار در خوزستان جنبشی است که معانی، تجربه‌ها و افتخارات تاریخی مردم خوزستان را روایت می‌کند. عمار خوزستان مفتخر است که سال‌هاست از شهید علم‌الهدی می‌گوید، عمار خوزستان مفتخر است که سال‌ها از شهید جمالپور می‌گوید؛ عمار خوزستان مفتخر است که سال‌هاست از شهید مجدزاده می‌گوید، عماز خوزستان مفتخر است که سال‌هاست از شهید فرجوانی و چهل شاهد می‌گوید؛ و سن اختتامیه خود را به قدوم یادگاران این مبشران صبح متبرک می‌کند.
عمار خوزستان با کمال افتخار، یادِ متفکر جوان و خمینیست استان، زنده‎یاد روح الله نامداری را گرامی می‌دارد. متفکری مخلص که علمدار روایت خمینی در دهه چهارم انقلاب بود؛ از جدال دو اسلام برای‌مان گفت؛ و از پدیده‌ی پیچیده‌ای به نام خمینی برای‌مان آشنایی‎زدایی کرد. عمار خوزستان با افتخار متبرک است به قدوم خانواده‌ی کارگر شهید مسلمی سواری؛ عمار خوزستان مفتخر است به میزبانی خانواده سفیر فرهنگی انقلاب اسلامی ایران در پاکستان، شهید رحیمی.
این‌ها صاحبان اصلی و عاملان اصلی این حرکتند. میزبانان اصلی میهمانی امشب‌اند.
ما افتخار می‌کنیم زنده‌کننده‌ی یاد شهدای بزرگ انقلاب اسلامی باشیم. ما افتخار می‌کنیم یادآور علم‌الهدی‌ها، جمالپور‌ها، مجدزاده‌ها و دیگر انسان‌های خمینی باشیم. ما افتخار می‌کنیم زنده کننده نام کارگر شهید مسلمی سواری و دیگر انسان‌های خامنه‌ای باشیم. ما افتخار می‌کنیم همه چیز این جشن‌مان، حتی کلوچه‌هایی که با آن پذیرایی خواهید شد، نشانه و معنایی از افتخارات شما مردم داشته باشد؛ نشانه‌ای از شهیدان و مادران کبیرشان داشته باشد. ما افتخار می‌کنیم فریادگر معناهای بلندی باشیم که با کوشش انسان‌های انقلاب پا به عرصه هستی ما گذاشته است.
و اما حرف‌های اکنونی عمار خوزستان؛ عمار خوزستان مفتخر است صدایِ ناشنیده‌یِ کارگران مظلوم را فریاد می‌کند؛ عمار خوزستان مفتخر است چالش‌های زیست محیطی این مرز و بوم را فریاد می‌کند، عمار خوزستان مفتخر است از دوستان اکران کننده و خبرنگارمان در باغملک، که «نابرابری آموزشی» را فریاد کرده‌اند، تقدیر کند.
عمار خوزستان مفتخر است در کنار بزرگداشت همه انسان‌ها و تجربه‎های امیدآفرین انقلاب اسلامی، به اسم انقلاب اسلامی مسائل و مشکلات این مردم را فریاد کند. عمار خوزستان مفتخر است به اسم انقلاب اسلامی، به اسم فرزندان روح‌الله، به اسم انسان‎های خامنه‌ای، فریادگر «نابرابری‌های کارگری»، «نابرابری‌های زیست‌محیطی» و «نابرابری‌های آموزشی» باشد.
برای ما عمار نه یک جشنواره، که یک جنبشواره است. عمار در خوزستان مفتخر است، در کنار پاسداشتِ انقلابِ کبیر اسلامی، در کنار پاسداشت همه انسان‌های معجزه‌گونه و دستاوردهای بزرگش، جزئی از نهضت اکنونیِ این انقلاب باشد؛ نهضتی که برای برقراری هر چه بیشتر عدالت بر اشرافیتِ مسئولینِ خسته می‌تازد و البته می‌کوشد هر جا مسئولی از مسئولان جمهوری اسلامی، مسئولیت خود را فرصتی برای خدمت به این انقلاب دیده، و همچون شهید رحیمی سرباز امام خامنه‌ای بوده، از او نیز یاد و تقدیر کند.
این آغاز یک جنبش است؛ این آغاز یک راه است، کار ما در جشنواره عمار تازه آغاز شده؛ کارِ عماریِ انسان‌های خامنه‌ای تازه آغاز شده؛ ما در آغاز راهِ خواستِ عدالتیم؛ خسته و ناامید نمی‌شویم. شاید زمین بخوریم اما به دعای پدران و مادران شهدا برمیی‌خیزیم، همان‌ها که در صف اول این سالن نشسته‌اند و در صف اول این حرکت ایستاده‌اند. چشم‌هامان را به افقی می‌دوزیم که از خون هزاران هزار ابرقهرمان سرخ شده است. در پی علمِ برجای مانده از حضرت ابالفضل العباس(ع) به سوی فتح خرمشهرها به پیش می‌رویم. همواره و به دعای خانواده‌های شهدا، در پی علمی ابالفضلی خواهیم بود که اکنون به دستان جانباز رهبر انقلاب اسلامی است. جنبشِ عمارهای این انقلاب، به خواست خداوند این مسیر را تا بر قراری کامل عدالت اجتماعی در همه زمینه‌ها پی خواهد گرفت؛ ما مفتخر و پیروزیم اگر که سربازان نائب‌الامام، و منتظران آخرین امام(عج) باشیم.