به گزارش «روابط عمومی جشنواره عمار» به نقل از خبرگزاری فارس، مراسم آغاز هفتمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور خانواده شهدای مدافع حرم عصر چهارشنبه (هشتم دی ماه) آغاز و به مدت هشت روز تا (هفدهم دی ماه) در سینمای فلسطین ادامه خواهد داشت.
به منظور بررسی و معرفی برخی آثاری که در این جشنواره ارائه شده است با کارگردانان مستندهای اکرانی در جشنواره عمار به گفتوگو نشستیم که نخستین شماره آن درباره مستند «خیرالنساء» و گفتوگو با علیرضا باغشنی، فرزند شهید و مستندساز نیشابوری دفاع مقدس تهیه شده است.
جناب باغشنی لطفا درباره محتوا و موضوع مستند «خیرالنساء» توضیح دهید؟
مستند خیر نساء، مستندی درباره یک بانوی ۹۲ ساله روستایی از روستای صد خرو سبزوار است ایشان در زمان جنگ منزلش را پایگاه مردمی پشتیبانی جبهه کرده بود. او مدیر بزرگترین پایگاه پشتیبانی جنگ در شهرستان سبزوار بوده و زنان دیگر روستا را برای کمک رسانی تشویق میکردند.
خود کمکهای خیرالنساء خیلی گسترده بود، عمده فعالیتشان پخت نان برای رزمندگان، کلوچه، بافت کلاه و شالگردن و دستکش، دوخت و دوز لباسهای رزمندگان و درست کردن مربا برای صبحانه آنها بود.
وی حتی چند روزی در سوسنگرد در جبهه حضور داشتند زمانی که اعلام میکنند نیرو برای آشپزی رزمندگان در جبهه وجود ندارد ایشان اعلام آمادگی میکنند و به جبهه میروند تا زمانی که نیرو میرسد ایشان هم آنجا را ترک میکنند. بنابراین این فیلم اشاراتی از فعالیتهای خیر النساء در زمان دفاع مقدس دارد.
چطور شما با ایشان آشنا شدید؟
یک کار خوبی دفتر مطالعات انقلاب اسلامی در بحث تاریخ شفاهی انجام دادهاند یک سری نیروها در شهرستانها با وسایل ضبط ساده به دنبال افرادی میگردند که محتوای انقلابی داشته باشند بچههای سبزوار هم این فعالیت را انجام میدادند تا به روستای صدخرو و خانم خیرالنساء میرسند با ایشان در چند جلسه گفتوگو میکنند و متوجه میشوند که خیلی زندگی پربار و جذابی داشتهاند.
این سوژه که به من معرفی شد ، بنده هم دیدم سوژه خوبی است و امکانش هست که مستند خوبی درباره ایشان ساخته شود با تحقیقات دوستان کار هم الحمدلله شکل گرفت.
زمان این مستند چقدر است و آیا نخستین بار است که در جشنواره عمار اکران میشود؟
این مستند در کمتر از ۳۰ دقیقه آماده شده و برای نخستین بار در همین جشنواره عمار اکران خواهد شد.
آیا قبلا بازتابی از شخصیتها و افراد برای این کار گرفتهاید؟
من اصولا کارهایی که تهیه میکنم را برای برخی دوستان و کارشناسان ارسال میکنم و نظرات آنها را مورد استفاده و اصلاح در کار قرار میدهم تا اثری که خلق میشود از هر لحاظ پخته شود.
این کار هم یک بار برای اهالی روستای صدخرو اکران شده و خوشبختانه بازخورد خوبی هم از آنها دریافت کردم.
شنیدیم که قرار است برای مراسم افتتاحیه بانوان روستای صدخرو پذیرایی از مدعوین را بر عهده بگیرند ، درست است؟
بله من هم شنیدم البته اطلاعاتم کامل نیست اما بهرحال چون روال کار برای پذیرایی از افراد در جشنواره عمار متفاوت از سایر جشنوارهها است و مسئولان میخواهد حال و هوای زمان جنگ را منتقل کند، امسال هم پیشنهاد شد که به دلیل حضور خیرالنساء زمان جنگ و آشپزی برای رزمندگان، این کار دوباره انجام شود و مردم این روستا هم از فعالترین روستاهای سبزوار در پشتیبانی جنگ در هشت سال دفاع مقدس بودند.
بنابراین احتمالا با همین کلوچهها قرار است در جشنواره هم پذیرایی کنند.
نکته پایانی نظرتان درباره جشنواره عمار و نقاط قوت و ضعف آن بفرمایید؟
بهترین خصوصیت جشنواره عمار مردمی بودن آن است مثلا من یک سوژه خیلی خوب در اطراف خود میبینم میتوانم با مبایل خودم یک فیلم از آن سوژه بگیرم و با یک نرم افزار ساده تدوین کنم و یک کار چند دقیقهای تولید کنم، این امر در دیگر جشنوارهها دیده نمیشود مردم هم علاقه مند هستند که کارشان در بین مردم یا سینما یا هر جایی دیده و پذیرفته شود.
ما خیلی برگزیدگان عمار را داریم که شاید فیلم اولشان هم بوده که ساختتهاند و به لحاظ فنی شاید اصلا والا نبوده اما به لحظ محتوایی خیلی خوب بوده و جایزه هم دریافت کردهاند شاید این فیلمبرداری با مبایل هم صورت گرفته باشد.
به همین دلیل جشنواره عمار میتواند استعدادها را به ویژه در حوزه انقلاب اسلامی کشف کند به نظر من اگر این کار به شکل خوب و احسن ادامه یابد میتواند خیلی موفق باشد.