محمد اسکندرزاده مستندساز در گفتگو با «عمارفیلم» درباره اثر جدیدش با عنوان «سیاه سفید، رنگینکمان» گفت: ایده شکل گیری ساخت این مستند بر اساس پژوهشی که سال گذشته با عنوان «شور شیرین» در مورد معادن نمک استان سمنان انجام شد، شکل گرفت.
وی با بیان اینکه این مستند به سفارش مرکز صدا و سیمای استان سمنان تولید شده است، افزود: در این فیلم به بررسی پتانسیل بهره برداری از معادن نمک در سه بخش اقتصادی، گردشگری و سلامت پرداختیم.
اسکندرزاده ادامه داد: مستندهای مشابهی در خارج از کشور با موضوع نمک و کاربردهای متنوع آن ساخته شده اما هیچکدام از آنها به جایگاه ایران در بازار نمک دنیا اشاره نکردهاند، این آثار هم در «سیاه سفید رنگینکمان» بررسی شده است.
وی خاطرنشان کرد: بیش از ۹۰ درصد این مستند ۵۱ دقیقهای ساخته شده است و طبق برنامه، پیش از پایان سال، آماده اکران میشود.
اسکندرزاده اضافه کرد: تنها مشکلی که در مسیر ساخت این مستند با آن روبرو بودیم همکاری نهچندان خوب صاحبان کارخانههای نمک استان سمنان برای ساخت این فیلم بود، علت این موضوع هم عدم رضایت آنها از سیستم اقتصادی حاکم بر این حوزه بود.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه مستند «سیاه سفید، رنگینکمان»، نگاهی به حوزه اقتصاد دارد و یکی از رویکردهای جشنواره مردمی فیلم عمار هم موضوعات اقتصادی است، به طور قطع، اثرم را به این جشنواره ارسال میکنم.
اسکندرزاده تصریح کرد: به منظور نمایش ظرفیت های حوزه نمک استان سمنان و کشور قصد داریم تا مستند «سیاه سفید، رنگینکمان» را به جشنوارههای خارجی هم ارسال کنیم تا شاهد جذب سرمایه گذاران خارجی در این حوزه باشیم.
وی با اشاره دیگر مستند در دست ساخت خود گفت: «دیوار نوشتههای انقلاب» دیگر مستندی است که در دستور ساخت من قرار دارد. این فیلم به بررسی دیوارنویسیهای قبل از پیروزی انقلابی اسلامی در ایران می پردازد.
وی افزود: طرح ساخت مستند «دیوار نوشتههای انقلاب» تصویب شده است و در مرحله برآورد هزینه و تامین بودجه قرار دارد که با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته، کار ساخت آن از ماه آینده آغاز می شود.
اسکندرزاده ادامه داد: کارهای مطالعاتی و پژوهشی خوبی با هدف تولید این مستند انجام شده است. که در جریان تحقیق و پژوهش های صورت گرفته دیوارنویسی های دوران انقلاب با هدف جلوگیری از فراموشی در این فیلم آورده شده است.
اسکندرزاده اضافه کرد: سومین و آخرین کاری هم که در دست ساخت دارم مستندی با موضوع روحانیونی است که منبع درآمدی به غیر از روحانیت دارند.
در یادآور شد: برآورد مالی این کار مشخص و تصویب شده است و در مرحله انتخاب روحانیون هستیم. البته تعدادی از روحانیون به ما معرفی شدند و تعدادی دیگر را نیز خودمان با پژوهش به آنها رسیدیم. کار تصویربرداری این مستند از یک ماه و نیم دیگر آغاز می شود.