به گزارش «عمار فیلم» به نقل از خبرگزاری فارس، «ماه سینمای ایران» از ۲۰ آوریل تا ۲۰ می( برابر با ۳۱ فروردین ماه تا ۳۱ اردیبهشت ماه) به همت و تلاش رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کاراکاس و با همکاری اداره کل همکاری های فرهنگی هنری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شبکه اسپانیایی زبان هیسپان تی وی و بخش بین الملل جشنواره مردمی عمار، در سالن سینمای مرکز فرهنگی هنری سلارک کاراکاس برگزار شد.
مرکز سینمایی سلارک جزء معدود سینماهای کاراکاس است که حوزه فعالیتش معرفی سینمای بین الملل است و بدین خاطر توانسته توجه مخاطبان حرفه ای خود را به خود جلب نماید. در سال گذشته حسین میرزایی، رایزن فرهنگی ایران در کاراکاس با همکاری مرکز سینمایی فوق و بنیاد سینما تک ونزوئلا، موفق به برگزاری دو دهه سینمای ایران در سطح ملی ونزوئلا شد که با استقبال خوب مخاطبین سینمای بین الملل همراه بود.
حسین میرزایی، رایزن فرهنگی ایران در کاراکاس استقبال مردمی از این رویداد مهم فرهنگی هنری ایران در دل یک کشور آمریکای لاتین، فوق العاده می داند. با او که با تلاش شبانه روزی خود سهم زیادی در برگزاری این رویداد بزرگ سینمایی ایران داشته است، گفت و گویی انجام داده ایم که در ادامه خواهید خواند…
این که یک ماه متمادی، آثار سینمایی و مستند کشوری مثل ایران در کشور دیگری برگزار شود، اتفاق بسیار خوبی است. درباره ماه سینمای ایران در کاراکاس برایمان بگویید و چه شد که تصمیم به انجام چنین کاری گرفتید؟
همینطور است. به دلیل علاقه بسیار زیاد مردم منطقه آمریکای لاتین به سینمای ایران و استقبال خوب از هفته های فیلمی که در سال های اخیر در این کشور برگزار شده برای این جشنواره فیلم یکماهه برنامه ریزی کردیم. شاهد این علاقه بوده ام و همین انگیزه برگزاری اماه سینمای اخیر شد.
در رویدادهای قبلی و این رویداد اخیر که یک ماه به طول انجامید و رکورد خیلی جالبی است، استقبال مردم کاراکاس و ونزوئلایی ها از فیلم های سینمایی ایرانی را چگونه ارزیابی کردهاید؟
استقبال مردم بسیار بالاست. شاید یکی از دلایل آن تفاوت مکتب سینمای ایرانی با سینمای غرب است . سینمای ایران در مقایسه با سینمای آمریکای لاتین، یک پاکی و معنویت بخصوصی دارد که این نوع نگاه برای افرادی که سال هاست سبک سینمای دیگری را تجربه کرده اند، تازگی دارد. این موضوع یکی از مهم ترین رمزهای موفقیت رویدادهای سینمایی ایران در این کشورهاست و در گذشته هم با مصادیقی از این دست روبهرو شدیم که خیلی برایمان دلپذیر بوده است.
در جریان هستیم که با رایزنی های شما، بسیاری از برنامه های هیسپان تی وی از طریق شبکه های تلویزیونی ونزوئلا روی آنتن رفته اند. این موضوع به خودی خود جذاب است. اگر بخواهیم اهمیت اقدامتان ملموس شود، باید تصور کنیم که برنامه های شبکه های ما در ساعتی قطع شود و از کشور دیگری برنامه تلویزیونی برای ایرانیان پخش شود.هیسپان تی وی به عنوان یک شبکه خبری متفاوت( از نظر تولید محتوا و جنس خبرهایش نسبت به شبکه های مشابه) تا چه حد توانسته جایگاهی در میان سایر رقبای خود در بین شبکه های اسپانیایی زبان داشته باشد؟
با تلاش هایی که در سه سال اخیر در ونزوئلا انجام داده شده، هیسپان تی وی جایگاه بسیار خوبی نزد مردم ونزوئلا دارد . تقریبا کمتر کسی را در ونزوئلا می بینید که هیسپان را نشناسد . دلیل آن پخش برنامه های متفاوت این شبکه از دو شبکه Vive TV و An TV در دو سه سال اخیر است.
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کاراکاس با همکاری شبکه هیسپان تی وی موفق به پخش دهها فیلم سینمایی ایرانی ، مستندهای گردشگری، سریالهای تلویزیونی از جمله سریال یوسف پیامبر، مریم مقدس ، میرزاکوچک خان، هوش سیاه، دکتر قریب و حتی آموزش زبان فارسی (تهیه شده توسط شبکه هیسپان) از این شبکه ها شده است.
شما به عنوان رایزن فرهنگی ایران در ونزوئلا، چه مشترکات فرهنگی و سیاسی بین ایران و ونزوئلا می بینید که هیسپان تی وی بیشتر می تواند روی آن تاکید بیشتری انجام دهد؟
با توجه به آشنایی که بنده با شبکه هیسپان تی وی دارم برنامه های این شبکه جامع و فراگیر است و در حوزه های مختلف کار شده است تنها فضای خالی به نظرم موضوع کودک و نوجوان است که هیسپان تی وی تاکنون ورود نداشته و در صورت وجود تولیداتی در این زمینه امکان تاثیرگذاری بسیار بالا خواهد بود.