به گزارش عمارفیلم؛ «علی عبدی» کارشناس مسائل فلسطین، بیان کرد: نبرد اسطورهای مردم غزه وارد صد و سومین روز خود شدهاست. حُسن رسانهای طوفانالاقصی این بود که بسیاری فهمیدند که جایی به نام فلسطین وجود دارد و حداقل فلسطین در صدر اخبار قرار گرفت.
وی افزود: در حوزه رسانه نسبت به فلسطین غفلت صورت گرفتهاست، در حالی که سازمانهای متولی زیادی درباره فلسطین داریم. مشکل اصلی یعنی عدم تبیین رسانهای سبب شدهاست که ما امروز وسط جنگ طوفانالاقصی باید پاسخگوی شبهات باشیم.
کارشناس مسائل فلسطین ضمن اشاره به اینکه ذهن، در دو دهه اول پرونده فلسطین کاملا امنیتی بود و به کسی اجازه ورود داده نمی شد، عنوان کرد: در شرایطی که رژیم صهیونسیتی پرونده ایران را از حالت امنیتی درآورده و روی آن کار کرده و روی رسانههای فارسی زبان همچون اینترنشنال قرار دادهاست. اسرائیلیها برای اینکه وارد جنگ و مخاصمه مستقیم نشوند، بر علیه ایران جنگ ترکیبی راه اندازی می کنند.
عبدی ادامه داد: در زمانی که پرونده اسرائیل در ایران امنیتی بود، ما تولیدی به معنای واقعی نداشتیم و در گفتمانسازی تعطیل بودیم. دشمن برخلاف ما عمل میکرد.
کارشناس مسائل فلسطین با بیان اینکه کتاب «برخیز تو زودتر بکش» روایتی است که نشان دهد ایران برای همه دنیا تهدید است، گفت: طی چند سال اخیر با راه اندازی رسانههایی همچون اینترنشنال اعلام کردند که اتاق فکر آنها در اختیار موساد است در حالی که سازماندهی و آرایش رسانههای ما هیچ بودهاست. اگر تولیدی هم داشتیم، جلوی آن گرفته میشود.
عبدی بیان کرد: مردم ما نسبت به مردم فلسطین و رژیم صهیونسیتی کم سواد و کم اطلاع هستند. این مسأله باید در ذهن مخاطب شکسته شود. طوفانالاقصی اتفاق افتاد که برای اولین بار برنامه «به افق فسطین» روی آنتن برود. متأسفانه لولههای رسانه ما به جای اینکه سمت دشمن باشد به سمت و سوی خودمان است.
عبدی با بیان اینکه وسط طوفانالاقصی جای برخی اختلافات نیست، گفت: ما باید متولی مشخصی برای کارزار رسانهای داشته باشیم که به تولید فیلم، سریال، مستند و انیمیشن را با هم داشتهباشد. ما به اتاق جنگ رسانهای بر علیه رژیم صهیونسیتی نیاز داریم. متاسفانه ما هیچ راهبرد مشخصی نداریم چراکه مرکزیت وجود ندارد. اگر فعالیتی هم می شود، به صورت خودجوش است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: رسانه و آموزشوپرورش کوتاهی کردهاست که وسط جنگ غزه باید به شبهات پاسخ بدهیم. در این وادی، متولیان و وظایف آنها مشخص نیست.