۱۳۹۵-۰۱-۱۹

سمیه عبدالهی، خانم خانه‌داری است که «هنگامه» اولین فیلم داستانی درباره مدافعان حرم را در دو سانس متوالی در شهر بندر عباس اکران کرده است.

در ادامه‌ اکران‌های بلیتی جشنواره عمار، «هنگامه»، نخستین فیلم داستانی با موضوع مدافعان حرم، مردم بندرعباس هم در سالن آمفی تئاتر حسینیه عاشقان ثارا… میزبان این اثر شدند. با سمیه عبدالهی مسئول این اکران که تاکنون آثار متعددی از جشنواره عمار را در مکان‌های مختلف از جمله اردوهای جهادی و جلسات هفتگی هیئت اکران کرده است، گفتگویی داشتیم که می خوانید.

چگونه از اکران فیلم «هنگامه» مطلع شدید و تصمیم به اکرانش گرفتید؟
قبلا فیلم‌های جشنواره عمار را در مکان‌های مختلفی مثل جلسات هفتگی هیئت و اردوهای جهادی اکران کرده بودم، بعد از آن‌که تیزر فیلم «هنگامه» و تبلیغات تلویزیونی آن را دیدم و می‌دانستم که جشنواره، هر فیلمی را در فهرست اکرانش قرار نمی‌دهد، برای پخش فیلم تشویق شدم.
دنبال فرصتی برای اکران بودم و قصد داشتم در اعیاد شعبانیه، آن را پخش کنم اما بخاطر کارهای زیاد هیئت، نتوانستم این کار را بکنم.

محل اکران‌تان کجا بود؟
فیلم «هنگامه» را در سالن آمفی‌تئاتر حسینیه عاشقان ثارالله هیئت رزمندگان اسلام شهرمان، که حدود ۳۰۰ نفر ظرفیت دارد، اکران کردیم.
فیلم را در دو سانس، پخش کردیم که هر دو بار به جز قسمت کوچکی که مربوط به بخش آقایان بود، همه صندلی‌های سالن، پر شدند.

بلیط‌فروشی اکران‌تان چطور بود؟
به جز ۳۵ بلیطی که دانشگاه مذاهب اسلامی برای دانشجویان خوابگاهی‌اش، پیش خرید کرده بود، از حدود ۵۰۰ بلیطی که خودمان چاپ کرده بودیم، بیشتر از ۳۰۰ بلیط فروختیم.
چند نفر هم بودند که می‌گفتند نباید برای دیدن فیلم، بلیط‌فروشی شود، اما من مخالفت کردم، چون برای این‌که کار فرهنگی جا بیفتد، باید هزینه هم کرد. اگر منتظر باشیم که از طرف دولت یا سایر ارگان‌ها، کاری شود، چیزی پیش نمی‌رود. کار فرهنگی که مردم در آن دخیل باشند، اثر بخش‌تر است و سریع‌تر انجام می‌شود.

مشکلی برای اکران فیلم نداشتید؟
یک هفته‌ای که درگیر برگزاری اکران بودم، می‌ترسیدم استقبالی از برنامه نشود. تبلیغات، خیلی مهم بود اما در ابتدا، هیچ گروهی حمایتم نمی‌کرد، حتی برای نصب بنر برنامه هم به مشکل برخوردم، در حقیقت این کار را شهدا پیش بردند.
خیرین محل، جمعا ۴۰۰ هزار تومان، برای برگزاری برنامه کمک کردند که تقریبا ۱۰۰ هزار تومانش را، صرف کارهای تبلیغات، چاپ پوستر، کارت‌های دعوت و بنر کردم. بقیه مبلغ را هم همراه حدود ۷۵۰ هزار تومانی که بلیط‌فروشی داشتم برای ساخت دوباره چنین فیلم‌هایی، برای تهیه کننده فرستادیم.

اتفاق خاصی در برنامه افتاد؟
همسر و دختر شهید عبدالحمید سالاری، از شهدای مدافع حرم استان را به مراسم دعوت کرده بودیم که از ایشان تقدیر شد، البته قبل از آن، کلیپ دیدار خانواده‌های شهدای فاطمیون با رهبری و کلیپ‌های دیگری در این باره را پخش کردیم.
پسر شهید سالاری هم که نتوانسته بود در برنامه حاضر شود، از ما تقاضا کردند که یک اکران دیگر هم با حضورشان برگزارکنیم. در نظرسنجی بعد از اکران هم که از مخاطبان داشتیم، از فیلم راضی بودند.

خودتان چه نظری درباره فیلم دارید؟
بعد از این‌که فیلم را دیدم، دوست دارم اکران این فیلم ادامه پیدا کند تا هزینه بیشتری برای ساخت چنین فیلم‌هایی با زمان طولانی‌تر جمع‌آوری شود، چون بیشتر مخاطبان می‌گفتند دوست داشتیم زمان فیلم بیشتر بود و ماجرا ادامه پیدا می‌کرد.
من دیدن این فیلم را برای همه توصیه می‌کنم، چون موضوع مدافعان حرم، مربوط به قشر خاصی نیست، همان‌طور که اگر این اتفاقات و جنگ به جای کشورهای دیگر در کشور ما اتفاق می‌افتاد، تمام افراد جامعه را درگیر می‌کرد.