جواد موگویی از مستندسازان کشور درباره کارهای جدید خود گفت: در حال حاضر دو کار درباره شهید ابوالحسن کریمی، دادستان شهید گیلان و اقدامات فرقههای ضددینی کشور دارم با وجود برخی مشکلات در حال تولید است.
جواد موگویی، از مستندسازان کشور در گفتگو با «عمارفیلم» در مورد کارهای جدید خود گفت: نخستین کارم درباره شهید آیت الله عباس صبایی گلپایگانی است که در سال ۱۳۸۶ توسط فرقه علی اللهیها در هشتگرد شهید شد؛ دومین مستندم هم درباره شهید ابوالحسن کریمی، دادستان وقت گیلان است که در سال ۱۳۶۵ به صورت مشکوکی توسط منافقین به شهادت رسید.
وی افزود: عنوان اولیه کار اولم «شهید صبایی» نام دارد و هم اکنون در مرحله تحقیق قرار داریم؛ شهید صبایی امام جمعه و نماینده ولی فقیه دهه ۶۰ در هشتگرد و همدرس آیت الله گلپایگانی، آقای قرائتی و دری نجف آبادی بوده است.
این مستندساز ادامه داد: در دهه ۶۰ علیرغم اشراف کاملی که علی اللهیها بر روی شهر هشتگرد داشتند، آیت الله صبایی توانست کارهای بسیار خوبی مانند او تأسیس حوزه علمیه، مسجد و مصلی انجام دهد و از نظر فرهنگی به خوبی با این فرقه با مقابله کرد.
موگویی خاطرنشان کرد: در نهایت همین اقدامات او، موجب شهادتش توسط این فرقه شد؛ آیت الله عباس صبایی به در سال ۸۶ و در شب شهادت حضرت زهرا(س) در مقابل منزل به طرز وحشیانهای به شهادت رسید.
وی اضافه کرد: در حال حاضر در مرحله تحقیق قرار داریم و کار فیلمبرداری هنوز آغاز نشده است زیرا به دنبال پروندههای قاتلان او هستیم؛ البته ظاهرا قاتلان وی اخیرا و بعد از گذشت چندین سال از شهادت آیت الله صبایی، اعدام شدهاند. نکته مهم و یکی از ابهامات پرونده این است که بسیاری در ماجرای قتل آیت الله صبایی دست داشتند اما تنها دو ضارب او اعدام شدند.
این مستندساز یادآور شد: بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته، کار تحقیق تا یک ماه آینده به پایان میرسد و بعد از آن اقدام به گرفتن مصاحبه های لازم خواهیم کرد و پیشبینی میکنیم کار تا آذرماه آماده نمایش شود.
موگویی در بخشی از سخنانش متذکر شد: ما در طول سالهای بعد از پیروزی انقلاب تا امروز یکی از قربانیان تروریسم بودیم و این مواجهه ما با تروریسم آن هم در مرکز کشور موضوع بسیار مهمی است؛ نکته مهم دیگر این است که فرقههایی که در ایران در حال فعالیت هستند همیشه خود را در وضعیت مظلومنمایی قرار میدهند و بارها علیه ایران پروندههای حوق بشری ایجاد کردهاند.
وی تصریح کرد: ما در این مستند قصد داریم فرقه علیالهی را بررسی کنیم که اصلا، الهی هم نیستند بلکه ضد دین هستند و برخی از آنها حتی به قتل و کشتار روی آوردهاند؛ شناسایی این فرقهها در کشور و افشای ماهیت آنها برای ما بسیار مهم است.
این مستندساز یادآور شد: همانند مستندهای قبلیام که در مسیر آنها با مشکلاتی روبرو شدم، پیشبینی میکنم با توجه به اینکه این مستند هم درباره موضوع خاصی است، چالشها و مشکلات مختلفی در مسیر تولید آن داشته باشیم البته کسی که میخواهد مستندی سیاسی تولید کند باید آمادگی چنین مسائلی را داشته باشد.
وی ادامه داد: کار دوم من، در مورد شهید ابوالحسن کریمی، دادستان وقت گیلان و از شاگردان آیت الله قدوسی است؛ او بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دادستان لاهیجان میشود و درگیریهای فراوانی با منافقین پیدا میکند و در نهایت در سال ۱۳۶۵ توسط منافقین به شهادت میرسد.
این مستندساز در همین باره توضیح داد: تحقیقات ساخت این مستند سال گذشته آغاز شد و تاکنون، حدود ۲۰ مصاحبه با افراد مختلف در شهرهای تهران، گیلان، رشت، لاهیجان، قم و سیاهکل انجام دادیم.
وی تصریح کرد: زمانی که برای مصاحبه به استان گیلان، رفته بودیم کسی حاضر نبود درباره شهید کریمی مصاحبه کند. جو گیلان به صورتی است که آیت الله «زین العابدین قربانی» که درحال حاضر امام جمعه و نماینده ولی فقیه در آنجا اجازه انجام هیچ گونه کار و فعالیتی را به ما نمی داد.
موگویی با اشاره مشکلات تولید این کار بیان کرد: متاسفانه در قسمت مربوط به بازسازی صحنه شهادت ابوالحسن کریمی، با کمبود بودجه روبرو شدیم و به مشکل خوردیم.
وی یادآور شد: طبق برنامهریزی بعد از طی این مراحل، مستند که با عنوان اولیه «قربانی، زندگینامه شهید ابوالحسن کریمی» نامگذاری شده است، تا سه ماه آینده آماده نمایش میشود.
-
رونمایی از سایت جدید جشنواره
-
۱۳ استان و شهرستان کشور میزبان افتتاحیه سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
-
سرآغاز عمار از مقتل شهدای شاهچراغ
-
آثار بخش مسابقه افتتاحیه سیزدهمین دوره جشنواره فیلم عمار اعلام شد
-
آغاز به کار جشنواره فیلم عمار با بیش از ۳۴۰۰ اثر
-
فراخوان «جوایزمردمی» سیزدهمین دوره جشنواره فیلم عمار
-
فراخوان «فیلم ما» سیزدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار
-
تمدید مهلت فراخوان سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
-
گزارش تصویری۱، نشست خبری سزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
-
گزارش تصویری۲، نشست خبری سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
-
آغاز عمار سیزدهم در شهادتگاه «آرمان»
-
نشست خبری سیزدهمین دوره جشنواره عمار
-
«سهیل اسعد» دبیر سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار شد
-
اکران مستند “ایکسونامی”
-
پوستر فراخوان سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار منتشر شد
-
فراخوان سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار منتشر شد
-
نشریه راهنما منتشر شد + دانلود
-
«راوی خون شریکی» ویژهنامه پاسداشت محمدسرور رجایی + دانلود
-
علی آبکار
شورش علیه دیکتاتوری اقلیت!
-
محسن صالحی خواه
تک چرخ تا پل ژاپنی؛ قصه شهید مدافع حرم
-
طیبه قنبریان
کمیته، اولین یا بهترین؟
-
طیبه قنبریان
اگلانتین، اقتداری فراتر از مرزها!
-
«سهیل اسعد» دبیر سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار شد
-
پس از مقاومت،هنر مقاومت هم به زادگاه صدام رسید/چگونه قدمهای سرلشکر سلیمانی در تکریت، راه جشنواره عمار را باز کرد؟
-
گفتوگو با متفاوتترین راننده کامیون ایران/ وقتی اعتراضات صنفی و بی عدالتی سوژه جنجالیترین مستند عمار میشود
-
مجتبی رضوانی: شیخ زکزاکی، تمام توجهات را به سوی جمهوری اسلامی معطوف کرده است/ انتخاب سوژههای ناب، نقطه قوت «عمار»
-
مرد روزهای سخت سینما
-
پرواز آر کیو روی جشنواره
-
جشنواره عمار هر سال متعالیتر میشود/ حضور امید بخش جوانهای پرشور برای سینمای ایران
-
فلسفه وجودی «عمار» جریان فیلمسازی حاضر در کشور است
-
«سلام» فیلمی خوش ساخت که انتظار را از آثار داستانی مدافعان حرم بالا میبرد
-
از عطر نان «خیرالنساء» تا اهدای عروسکهای بابانوئل به جنگزدگان سوری
-
سیزدهمین دوره ی جشنواره ی مردمی فیلم عمار، در پنج بخش «رقابت اصلی»، «جوایز مردمی»، «فیلم ما»، «اکران مردمی» و «قصه ما» برگزار میشود.در بخش «رقابت اصلی» جشنواره آثار دریافتی با قالبهای داستانی، مستند، پویانمایی، نماهنگ، تولیدات تلویزیونی، فیلم ما و فیلمنامه و در موضوعات «رویای ایرانی»، «نقد درون گفتمانی» «حافظه ملی»،«جنگ اقتصادی»، «جنگ نرم»، «ملت قهرمان»، «نهضت جهانی مستضعفین» و «فتنه۸۸» با هم به رقابت میپردازند.
جهت دریافت تیزر با کیفیت اصلی اینجا کلیک کنید.
براساس این فراخوان، هنرمندان تا ۲۰ آبانماه فرصت دارند نسبت به ثبت اثر خود در پایگاه جشنواره به نشانی Fanoos.AmmarFilm.ir و تحویل آن به دبیرخانه جشنواره اقدام کنند.مخاطبان گرامی میتوانند متن کامل فراخوان را در لینک زیر مطالعه بفرمایند:
رهگذر
:javad.mogouei
خبرها موثق است از کوهپیمایی هر هفته یکی از بزرگان.
خبرها موثق است که در هنگام افزایش آلودگی هوا، بزرگی به توصیه پزشکان مدتی در خارج از تهران در منطقهای خوش و آبوهوا سکنی گزیدند.
خبرها موثق است از ساخت استخر اختصاصی در بیت بزرگی.
خبرها موثق است از برنامه مرتب شنای مسئولین در این استخر اختصاصی.
میتوانم بنویسم که چرا استخر اختصاصی؟
میتوانم بنویسم چرا هر هفته کوهپیمایی؟
اگر هر کوهپیمایی حداقل ۵ ساعت وقت بگیرد، یعنی ماهی ۲۰ساعت وقت مفید.
آیا میتوان گفت این وقت باید صرف حل مشکلات کشور شود نه کوهپیمایی؟