۱۳۹۵-۰۷-۲۸

«نازیسم» عنوان مستندی است که کارگردان در آن روستایی را به تصویر می‌کشد که چشمه‌های این روستا به دلیل ایجاد یک مزرعه

به گزارش روابط عمومی جشنواره عمار، امیرحسین خلیلی در گفت‌و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس در مورد علت ساخت مجموعه مستند «نازیسم» با بیان اینکه پیگیری حقوق مردم نازی اولین دلیل ساخت این اثر بود، گفت: نازی روستایی در اطراف خمین است که چشمه‌های آن منشأ حیات آن بوده است و به واسطه ایجاد یک مزرعه صنعتی کشاورزی در کنار آن و برداشت بی رویه آب از چاه‌های مزرعه این چشمه‌ها با گذشت زمان خشک شده و زندگی اهالی را با مشکلات متعددی مواجه کرده به گونه‌ای که روستا کم کم در حال خالی شدن از سکنه است.

وی افزود: من با روستای نازی به واسطه دوستی که اهل آنجا بود آشنا شدم، حدوداً چهارسال پیش بود که من این موضوع را شنیدم و دغدغه بررسی دقیق‌تر این مشکل را پیدا کردم. چیزی که در ذهن من نقش بست این بود که این داستان می‌تواند قابل پیگیری باشد زیرا حقوق مردم در این سال‌ها پایمال شده است.  ما در این مسأله با دو موضوع مواجه هستیم، اول حقی که از مردم ضایع شده است و دوم ادعاهای مزرعه آفرینش که به آنها رسیدگی نشده است، در بسیاری از موارد وزارت نیرو با یک بررسی کارشناسی می‌تواند موضوع را روشن کند ولی در مورد روستای نازی تا کنون این اتفاق نیفتاده است.

خلیلی با اشاره به کم کاری دستگاه‌های مسئول برای رفع این مشکل در سال‌های گذشته، افزود: از دولت اصلاحات تا کنون بسیاری از دستگاه‌ها گفته اند که مردم حق دارند بسیار تاسف آور است که این موضوع از سال ۶۸ شروع شده است و اواسط دهه هفتاد به اوج خودش رسیده و تا امروز رفع نشده و جز نا‌امیدی مردم و از بین بردن انگیزه مردم برای حضور در روستا و تولید حاصلی نداشته است.

خلیلی با اشاره به پاسخ مسئولین در قبال پیگیری‌های این مسئله گفت: یکی از مسئولین شهر به من می‌گفت که حالا به فرض که دستگاه قضایی حکم به تعطیلی مزرعه آفرینش و احیای مجدد چشمه روستای نازی هم شد، آیا شما مطمئن هستید که مردم دوباره به آنجا برمی‌گردند؟ این سؤال برای من جای تعجب دارد! از طرفی برخی از مسئولین درصدد طرح چنین بحثی هستند تا انگیزه مردم و دیگران را نسبت به احقاق حقشان کم کنند و از طرفی کم کاری خودشان در این مساله را توجیه کنند. موضوع اصلی در اینجا برگشتن یا برنگشتن مردم نیست بلکه اصل عدالت است که پایمال شده و این جای تامل و اعتراض دارد. مزرعه آفرینش یک مدل موفق تولید محصول کشاورزی است اما اگر این پیشرفت از طریق تضییع حقوق دیگران بدست آمده باشد هیچ ارزشی ندارد و دستگاه قضایی به جای پیچیده کردن و اهمال در این موضوع بهتر است به نظر کارشناسان وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی اعتنا کند تا حقوق مردم بیش از این پایمال نشود.

خلیلی کارگردان مستند «یک شهر یک قیام» همچنین با بیان این موضوع که مشکل روستای نازی یک مسأله سیاسی است، گفت: این موضوع تبدیل به یک موضوع سیاسی شده است. چهار نماینده طی شانزده سال در سمت نمایندگی ادعای حل این موضوع را داشتند و نتوانستند. در اولین اعتراض جدی به این مسأله، نماینده ۵ دوره قبل مجلس برای وزیر نیرو نامه ای نوشت که در آن اذعان کرده بود که چشمه روستای نازی در اثر برداشت بی رویه مزرعه آفرینش خشک شده است، اما از همان زمان تا امروز این مشکل باقی است.

وی افزود : به دلیل ارتباطات رئیس مزرعه آفرینش با افراد صاحب نفوذ، تا امروز عده‌ای مانع رسیدگی دستگاه قضایی به این موضوع شدند و این را تقریبا همه می‌دانند. عدم رفع این مشکل مگر به جز ممانعت افراد مسئول است؟

خلیلی در ادامه به توضیح ابعاد فنی مستند پرداخت و گفت: مستند «نازیسم» ۱۵ دقیقه است و طی سه ماه تولید شده است. نویسنده و کارگردان اثر بنده هستم و گوینده کار آقای امیرجوشقانی است. وظیفه تصویر برداری برعهده خانلری بوده و مستند را حامی علی زاده صدابرداری کرده است. این مستند در مجموعه سفیر فیلم تولید شده است.

کارگردان مستند «نازیسم» با مطرح کردن موضوع مهم همراهی عدالت و پیشرفت با یکدیگر گفت: من نام کار را نازیسم انتخاب کردم به این دلیل که نازی اسم روستا بود، اما اینکه چرا این «ایسم» اضافه شده است به این دلیل است که حس کردم این موضوع یک مسأله کلان است و نظیر آن در کشور بسیار زیاد است. در جشنواره عمار بعد از اینکه این اثر اکران شد، افرادی به من مراجعه کردند و گفتند که در یک روستای دیگر هم چنین مشکلی وجود دارد، یا در فلان منطقه به دلیل زیاده خواهی عده ای حقوق مردم پایمال شده است. این همان قصه عدالت و پیشرفت است. پیشرفتی اتفاق می‌افتد اما در کنارش عدالت نقض می‌شود و این مد نظر کشور اسلامی ما نیست. ما باید این موضوعات را با دقت بررسی کنیم تا این ساز و کار از بین برود، به پیوست های اجتماعی و فرهنگی توجه کنیم. امیدوارم این اثر در رفع دغدغه بخشی از مردم و پیگیری مطالبات آنان موفق باشد.