مهمانان ویژه اختتامیه ، خانواده ی شهدای افغانستانی مدافع حرم هستند.شهدای لشکر فاطمیون عجیب ترین های مدافعان حرمند با آن حجم از مظلومیت خود و خانواده هایشان.
به گزارش «عمار فیلم» به نقل از مشرق، اذان مغرب گذشته بود، وارد محوطه ی فرهنگسرا شدم. صدا هایی می شنیدم که به ١۵ دی نمیخورد، اما گویند “عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد ! عدو این بار یک ماه زودتر، ما و غیرتمان را به خط کرده و عطر انقلاب با نواهای شیرنش در محوطه فرهنگسرای بهمن ، پر شده بود. از حیاط وارد کوچه ای می شدیم که منتهی به در سالن می شد و نامش کوچه ی انقلاب بود! قدم زنان این کوچه ی نمادین را گز میکردم و موسیقی خاصش مستم کرده بود…
هر تکه از آن هم دکانی به پا شده، از گل فروشی و روزنامه چی گرفته تا آلمینیوم سازی که ساخت حجله ی شهید کارش بود. همین چن متر کوچه ای که تازه همه اش نمادین بود، چقدر حس خوبی برایم داشت… قدم هایم را سرما قطع کرد و پناه بردم به پس کوچه ی انقلاب ( لابی سالن) !! باز هم حضار به موقع پشت در های بسته منتظر بودند. پی نمازخانه بودم و تا رسیدن به آن و آماده شدن برای نماز ، چهره های خاص و آشنایی توجهم را جلب کرد… تعدد آنها مرا مطمئن کرد که حضورشان بی دلیل و صرفا به عنوان مخاطب نیست. بعد از نماز خود را به سالن رساندم. عده ای از آنها را با دسته گل های مخصوص خانواده ی شهدا یافتم و حدسی که درست بود… امشب از مهمانان ویژه ی اختتامیه، خانواده ی شهدای افغان هستند. شهدای تیپ فاطمیون عجیب ترین های مدافعان حرمند با آن حجم از مظلومیت خود و خانواده هایشان… اصلا اینان برای برخی کوته فکران مصداقی شدند تا وقتی اسم ملیتشان می اید، دیگر کسی به خود اجازه ندهد دهان به توهین باز کند.
کلیپ های معمولِ قبل از شروع مراسم پخش می شد و ما منتظر، روی صندلی های قرمز سالن شهید اوینی… تاخیر شروع مراسم موجب شد مدام به قسمت های مختلف سر بزنم و کوچه ی انقلاب و مخاطبانش را رصد کنم. حضور هر کدام از خانواده های شهدا در این کوچه، ثبت تصویری میشد و با دسته گل رزی راهی شان میکردند. زمزمه ای از آغاز مراسم به گوش رسید، وارد سالن شدم و باز با چارپایه ای که در افتتاحیه برای قاری دیدم ، مواجه شدم. حالا این بار می دانستم که فلسفه ای این چارپایه ی پشت تریبون چیست و فقط منتظر بودم ببینم کدامشانند! زهرا امیری دختر شهید داد الله امیری با کمک مسئولین روی آن ایستاد و سوره ای خواند.
کوچک بودنش را با صدای بلند جبران میکرد… محمدرضا شهبازی از چهره هایی بود ک جلوی سالن با او مواجه شدم و لحظات خوب بودن باشگاه طنز انقلاب برایم تداعی شد. بعد از سرود ملی ، علی صدری نیا این بار با همراهی وحید رضا زاده که او نیز از خانواده ی شهدای کارگر است ، روی سن حاضر شدند و سلام کردند … سلام کردند به همه … به همه الا انقلاب فروش! سردار نقدی ، محمد فیلی و چند تن از بازیگران دیگر سینما در سالن حضور دارند و عکاسان خبری را به تکاپو انداخته اند. گروه سرود اسراء برای اجرا’ روی سن ایستاد و قطعه ای تقدیم شهدای مدافع حرم کرد. کلیپ جالبی پخش شد، کلیپی که رهبری از جشنواره عمار و وجه تسمیه آن سخن گفتند. بخش اول تقدیر از برگزیدگان با کلیپ معرفی داوران آغاز شد و علاوه بر آنها، خانواده ی شهید امیری و جان باختگان معدن یورت نیز دعوت شدند. برگزیدگان بخش درون گفتمانی، مدافعان حرم، جنگ نرم و بیداری اسلامی اعلام و معرفی شد و تعدادی از فانوس دارانِ جشنواره ی هشتم مشخص شدند. در هر بخش علاوه بر تقدیر نامه و فانوس ، از یک هدیه ی ویژه ی مردمی نیز رونمایی می شد.
هدیه ی ویژه ی بخش جنگ نرم ، موزاییک مرگ بر امریکا که کار و ایده ی کاشی ساز خمینی شهری بود به محمدرضا بورونی فانوس دار این بخش ، برای اثر پرزیدنت آکتور سینما تقدیم شد. هم چنین در بخش بیداری اسلامی هدیه ویژه ای علاوه بر فانوس ، به وحید فراهانی برای اثر باصبر زندگی اهدا گشت و هدیه او از این قرار بود …؛ بانویی از اهالی فوعه و کفریا عروسک حمزه ، فرزند کوچک خود را به فراهانی داد و نامه ای نیز به آن سنجاق کرده بود. بعد از اعلام برگزیدگان این بخش ؛ علی صدری نیا ، محمدرضا شهبازی را برای اجرای استندآپ دعوت کرد . استندآپی با چاشنی نمک های همیشگی! و با توجه به اتفاقات اخیر… امسال، روزهای اکران جشنواره هشتم ، کمی با سالهای قبل فرق داشت. همان عدویی که ابتدا از آن یاد کردم، چند روزی به خیال خام خویش’ غائله ای به راه انداخت تا تکانی دهد به امنیت و اقتدار ما. و حالا فعالان جبهه فرهنگی انقلاب با سلاح طنز حتی، دست از سر او و خدعه های بی سرانجامش بر نمیدارند! بخش بعدی برگزیدگان مجددا با پخش کلیپ داوران و دعوت چند تن از خانواده ی شهدا آغاز شد. برگزیدگان بخش های پویا نمایی، موشن گرافیک، جبهه فرهنگی و سبک زندگی، تاریخ معاصر و فتنه ٨٨ ‘ معرفی شدند.
در بخش تاریخ معاصر و فتنه ٨٨ نیز هدیه ویژه ای به یکی از فانوس داران اهدا شد. دعوت از مادر شهیدان خالقی پور ذهن ها را درگیر میکند که این هدیه چه خواهد بود… کلیپ معرفی آن عجیب بود. همانطور که خودش خاص و عجیب بود! مادر شهید اینطور صاحب این جایزه را خطاب کرد؛ “بهترین فیلمساز این دوره را انتخاب کردم…” به سید علی صدری نیا غبطه میخوردم به چیزی که از امشب به خانه میبرد و برکتش را حتما خواهد چشید. مادر شهیدان خالقی پور، چفیه ی رسول خالقی پور که ۶ سال در جبهه بر گردنش و بعد از شهادتش نیز ۴٠ روز با شهید همراه بوده را قاب شده به صاحب مستند قائم مقام تقدیم کرد!
علی صدری نیا دو ساعتی روی سن بود اما این لحظه’ نگاهش ، شوق و مختصات حضورش چقدر فرق داشت و برق میزد چشمانی که حالا از ویژه ترین های جوایز جشنواره را در دست دارد. بخشی از شوقش را با بوسیدن چادر مادر شهید به نمایش گذاشت و آن را ارزشمند ترین هدیه ای که تا بحال گرفته بود خواند… کارگردان مستند قائم مقام در ادامه به مزیت کار های امثال خود اشاره کرد و گفت؛ صداقت در روایت، مزیت اصلی اثر ماست که موجب ماندگاری آن می شود وگرنه سایر مزایایی چون پژوهش خوب یا آرشیو مناسب که دیگران مطرح میکنند، در عین درستی، صرفا برای آثار ما نیست. کلیپ اکران های سراسری و البته مردمی فیلم های جشنواره ی عمار شد و سپس مجری، از تقدیر اصلی امشب صحبت کرد… هر سال در اختتامیه از یک هنرمند برجسته و مردمی تقدیر به عمل می آید که امسال این تقدیر ویژه، مختص امرالله احمدجو خالق اثر روزی روزگاری بود. کارتون های پذیرایی آورده شد و هم زمان کلیپ میزبانان امشب به نمایش در آمد. خانواده ی شهدای مدافع حرم تیپ فاطمیون، میزبان ما بودند با بسراغ های خوشمزه شان… از تجربه ی شربت نعنای افتتاحیه، منتظر شربت بادرنجوبه ای چیزی بودیم که آب پرتقال ها به دستمان رسید و شکر خدا بخیر گذشت!
حالا نوبت استندآپ علی زکریایی بود…
هنرمند خوش ذوق و طنزپردازی که هر بار شگفتانه ای در اجراهایش میتوان یافت. این بار اما حوادث اخیر را نشانه رفته بود و درباره ی وطن فروشی برایمان طنازی کرد.
بخش سوم و آخر معرفی برگزیدگان باز هم با پخش کلیپ داوران آغاز شد. برگزیدگان بخش های داستانی کوتاه، داستانی نیمه بلند، داستانی بلند، ملت قهرمان و اقتصاد مقاومتی معرفی شدند، از خانواده ی شهدای هسته ای؛ پدر شهید احمدی روشن با آن حس خوب همیشگی، همراهِ برادر شهید شهریاری و به علاوه ی چند تن دیگر، دعوت شد و صحبت از یک نشان است… حالا هدیه ی ویژه ی پلانِ آخرِ تقدیر ها به برخی سوژه های بخش اقتصاد مقاومتی خواهد رسید. جایزه ای با عنوان “نشان استقلال” که منقوش به چهره ی شهدای هسته ای مان است. پدر شهید احمدی روشن تریبون را طلب میکند و حرف هایش…
حرف هایش مهم بود، مهم، آتشین و خجالت آور! از مسئولی سخن به میان آورد که گفته بود؛ برجام نتیجه ی خون شهداست! سعی داشت مربوط اعتراضش را بگوید ولی باز خشم در لحن صدایش موج میزد. حق داشت! ثمره اش را آنور میزی های همین برجام، از درخت زندگی اش کندند، آنهم برجامی که … حالا با اسم شهید، مقدس سازی را پیشه کردند! و نکته ی دومش توصیه ای به فیلم سازان بود. توصیه برای رفتن به سرپل ذهاب و انعکاس مظلومیت و دردمندی مردمی که هم چنان با بی توجهی مسئولین مدعی، زمستان را در چادر ها سر می کنند.
پس از پایان حرف های ایشان، مجدد از گروه سرود بین المللی اسرا دعوت شد. و صحنه ی آخر؛ اجرای دو نفره ی قطعه ی ‘داستان ١٣’، توسط علی نصیر نژاد و مجتبی الله وردی که این اثر نیز در پی اتفاقات اخیر بود. نصیرنژاد در صحبت های پایانیِ بعد از اجرایش، انگشتر از دست در آورد و بالا گرفت تحفه ای که دیشب از رهبری گرفته بود! جای دبیر جشنواره چقدر خالیست، نادر طالب زاده ی عزیز که کسالت موجب عدم حضورش شده بود. حالا رسماً اکران های مرکزی هشتمین جشنواره ی مردمی فیلم عمار به پایان رسید اما عمار پسوند مردمی آن، نشان از جریان همیشگی اش دارد… جریانی که از کوچه ی انقلاب به روزهای پس از آن میرسد ولی از آن گذر نخواهد کرد!
“عرفانه فتحیان”
صدری نیا: «تهران دمشق» بازخوانیبحران سوریه از زاویه شکافهای اجتماعی است
کارگردان دکترسلام اولین مستند اجتماعی درباره جنگ سوریه را میسازد/«قائم مقام» آیت الله منتظری بزودی رونمایی میشود
عکاسی جنگ به روایت یوسف حاتمیکیا در «به اضافه مستند»
پس از ۴ سال « ژست» در به اضافه مستند رونمایی میشود
کارگردان «دکتر سلام» زندگی آیتالله منتظری را مستند کرد/ چرا همیشه BBC روایت کند؟!
حضور سازمان بسیج با بیش از ۱۰ اثر در جشنواره عمار/ مستند جنجالی «کمین» در عمار رونمایی میشود
-
رونمایی از سایت جدید جشنواره
-
۱۳ استان و شهرستان کشور میزبان افتتاحیه سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
-
سرآغاز عمار از مقتل شهدای شاهچراغ
-
آثار بخش مسابقه افتتاحیه سیزدهمین دوره جشنواره فیلم عمار اعلام شد
-
آغاز به کار جشنواره فیلم عمار با بیش از ۳۴۰۰ اثر
-
فراخوان «جوایزمردمی» سیزدهمین دوره جشنواره فیلم عمار
-
فراخوان «فیلم ما» سیزدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار
-
تمدید مهلت فراخوان سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
-
گزارش تصویری۱، نشست خبری سزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
-
گزارش تصویری۲، نشست خبری سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
-
آغاز عمار سیزدهم در شهادتگاه «آرمان»
-
نشست خبری سیزدهمین دوره جشنواره عمار
-
«سهیل اسعد» دبیر سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار شد
-
اکران مستند “ایکسونامی”
-
پوستر فراخوان سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار منتشر شد
-
فراخوان سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار منتشر شد
-
نشریه راهنما منتشر شد + دانلود
-
«راوی خون شریکی» ویژهنامه پاسداشت محمدسرور رجایی + دانلود
-
علی آبکار
شورش علیه دیکتاتوری اقلیت!
-
محسن صالحی خواه
تک چرخ تا پل ژاپنی؛ قصه شهید مدافع حرم
-
طیبه قنبریان
کمیته، اولین یا بهترین؟
-
طیبه قنبریان
اگلانتین، اقتداری فراتر از مرزها!
-
«سهیل اسعد» دبیر سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار شد
-
پس از مقاومت،هنر مقاومت هم به زادگاه صدام رسید/چگونه قدمهای سرلشکر سلیمانی در تکریت، راه جشنواره عمار را باز کرد؟
-
گفتوگو با متفاوتترین راننده کامیون ایران/ وقتی اعتراضات صنفی و بی عدالتی سوژه جنجالیترین مستند عمار میشود
-
مجتبی رضوانی: شیخ زکزاکی، تمام توجهات را به سوی جمهوری اسلامی معطوف کرده است/ انتخاب سوژههای ناب، نقطه قوت «عمار»
-
مرد روزهای سخت سینما
-
پرواز آر کیو روی جشنواره
-
جشنواره عمار هر سال متعالیتر میشود/ حضور امید بخش جوانهای پرشور برای سینمای ایران
-
فلسفه وجودی «عمار» جریان فیلمسازی حاضر در کشور است
-
«سلام» فیلمی خوش ساخت که انتظار را از آثار داستانی مدافعان حرم بالا میبرد
-
از عطر نان «خیرالنساء» تا اهدای عروسکهای بابانوئل به جنگزدگان سوری
-
سیزدهمین دوره ی جشنواره ی مردمی فیلم عمار، در پنج بخش «رقابت اصلی»، «جوایز مردمی»، «فیلم ما»، «اکران مردمی» و «قصه ما» برگزار میشود.در بخش «رقابت اصلی» جشنواره آثار دریافتی با قالبهای داستانی، مستند، پویانمایی، نماهنگ، تولیدات تلویزیونی، فیلم ما و فیلمنامه و در موضوعات «رویای ایرانی»، «نقد درون گفتمانی» «حافظه ملی»،«جنگ اقتصادی»، «جنگ نرم»، «ملت قهرمان»، «نهضت جهانی مستضعفین» و «فتنه۸۸» با هم به رقابت میپردازند.
جهت دریافت تیزر با کیفیت اصلی اینجا کلیک کنید.
براساس این فراخوان، هنرمندان تا ۲۰ آبانماه فرصت دارند نسبت به ثبت اثر خود در پایگاه جشنواره به نشانی Fanoos.AmmarFilm.ir و تحویل آن به دبیرخانه جشنواره اقدام کنند.مخاطبان گرامی میتوانند متن کامل فراخوان را در لینک زیر مطالعه بفرمایند:
قاسمی
باسلام و خداقوت
از جناب آقای مهدی فارسی سپاسگزاریم که مهمترین ودر عین حال
کم توجه ترین موضوع مستندسازان را به جایگاه فراموش شده حاملان ومتولیان ترویج کتاب آسمانی و اساتیدی چون استاد پرهیزگار قرار دادند